MERSİN’İN DOĞU SAHİLLERİ YENİLENİYOR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
MERSİN’İN DOĞU SAHİLLERİ YENİLENİYOR

 

KARADUVAR’DA HUMMALI ÇALIŞMA
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli sahil bölgelerinden Karaduvar Mahallesi’nde plaj düzenleme çalışmalarına başladı. Sahilde dağınık haldeki büyük kayaları düzenleyen Büyükşehir ekipleri, plajın kumunu da temizleyip, vatandaşlar için temiz bir hale getiriyor. Çalışmaların tamamlanmasından sonra Karaduvar sahili kent merkezine en yakın plajlardan biri olacak.
Mersin’in atıl kalmış mahallelerinde kentsel yenileme çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi,Karaduvar sahillerinde hummalı bir çalışma başlattı.
Uzun yıllardan bu yana hizmetten yoksun bırakılan Mersin’in doğu mahalleleri, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ile birlikte hak ettiği değere kavuşuyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatı ile biryandan Gündoğdu, Siteler ve Hal Mahalleleri’ne hizmet götürülürken, diğer yandan da Karaduvar, Kazanlı ve Adanalıoğlu gibi sahil mahallelerine hizmet atağı sürüyor.
Karaduvar sahili çalışmalarla canlanacak
Uzun yıllardan bu yana imar ve yetki tartışmaları ile atıl durumda kalarak, hizmet bekleyen Karaduvar sahili, yapılan çalışmalar ile birlikte canlanmaya başladı. Düzenlemelerin tamamlanmasının ardından Mersin kent merkezindeki vatandaşlarında tatil amacı ile tercih edeceğinin düşünüldüğü Karaduvar sahili hak ettiği değere kavuşacak.
Büyükşehir ekipleri çalışmalar kapsamında ilk olarak Karaduvar sahilindeki dağınık haldeki büyük kayaları düzenliyor. Plajın kumunu da düzenleyip, vatandaşlar için temiz bir hale getiren ekipler, çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor.
Karaduvar Mahalle Muhtarı Fikret Altan, Karaduvar sahilinin uzun yıllardan bu yana imar ve yetki tartışmalarından kaynaklı olarak atıl durumda bırakıldığına dikkat çekerek,yapılan çalışmaların kendileri için büyük önem taşıdığını vurguladı. 
Küçük dokunuşlarla güzelleşen dünya
Mahallelerinde sadece küçük dokunuşlar istediklerini kaydeden Muhtar Altan, “Küçük dokunuşlar ile o sahil insanların denize girilebileceği, çok rahat gezebileceği, çok rahat hareket edebileceği bir alan haline gelebilir. Çok büyük dokunuşlara değil, küçük dokunuşlara ihtiyaç var. Bu dönemde Büyükşehir Belediyesi sesimize kulak verdi. O küçük dokunuşları görmeye başladık. Sahili bir bütün olarak değerlendirdiğimiz zaman çok güzel gelişmeler olacağını düşünüyoruz” dedi.
Sahilin uzun zamandan bu yana bakım ve düzenleme çalışması yapılmadığı için atıl bir durumda olduğuna dikkat çeken Muhtar Altan, düzenlemelerin tamamlanmasının ardından Karaduvar Mahallesi sakinlerinin çevreye daha duyarlı olacaklarını ve yapılan çalışmalara sahip çıkacaklarını belirtti. 
Kentin batı kesiminde yer elen turizm bölgelerinin gereğinden fazla kalabalık olduğunu dile getiren Altan, “Mersin’in doğu sahilleri hak ettiği değeri bulmaya başladı. Bu kentin batısı inanılmaz derecede kalabalık ve yoğun. Özellikle Karaduvar Mahallesi’nin otantik özellikleri ve farklı etnik unsurları barındıran yapısı vardır” diye konuştu.Çalışmaların tamamlanması ile Karaduvar sahilinin Mersin’in yeni turizm alanlarından birisi olması bekleniyor.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA