Mersin denizinde kirliliğe geçit yok | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Mersin denizinde kirliliğe geçit yok

 

12 GEMİYE TOPLAM 14.5 MİLYON TL İDARİ YAPTIRIM UYGULANDI

Mersin Büyükşehir BelediyesiÇevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğü tarafından aralıksız olarak devam ettirilen gemi denetleme çalışmalarıyla deniz kirliliğinin önüne geçiliyor. Sıkı takipler sonucunda gemilerin denize verdiği kirlilik oranı yüzde 40 azaldı. 
Mersin Büyükşehir Belediyesi, deniz kirliliğine geçit vermiyor.  Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğü’nün deniz kirliliğinin önüne geçmek amacıyla aralıksız olarak devam ettirdiği gemi denetleme çalışmaları sürüyor.
Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin denetim çalışmalarıyla deniz kirliliğine sebep olan gemi sayısında geçen yıla göre yüzde 40 azalma yaşandı. Büyükşehir ekiplerinin sorumluluk sahasındaki 3 deniz mili kapsamında, Tarsus-Erdemli sahili arası ile Mersin Uluslararası Limanı’na yük taşıyan gemilerin denizi kirletip kirletmediği ile ilgili yapılan denetimler sayesinde denizde kirliliğin önüne geçiliyor.

Denetimler,deniz kirliliği denetçileri tarafından gerçekleştiriliyor
Denizi kirleten gemilere karşı cezai işlem uygulama yetkisi olan Büyükşehir’in 3 mile kadar sorumluluk sahası bulunuyor. Gün içerisinde ihbar gelmediği takdirde en az 3 defa liman içerisinde yük taşıyan gemilerin denetimi yapılıyor. Gemilerin denizde herhangi bir kirliliğe sebebiyet verip vermedikleri, deniz kirliliği denetçilerive gemi personelleri tarafından gerçekleştiriliyor. 

Gemilerden deniz kirliliği denetçilerinin aldığı numuneler, numune kaplarında mühürlendikten sonra analiz için laboratuvara gönderiliyor. Deniz kirliliği denetçileriayrıca numunenin bulunduğu suyun kirli olduğunu ispatlayabilmek adına da temiz deniz suyu alıyor ve laboratuvara numune ile birlikte gönderiyor. Bu sayede gemilerden alınan numuneler ile temiz deniz suyu karşılaştırılıyor. Böylece gemilerin denize vermiş olduğu zarar tespit edilip bir sonuca bağlanıyor. Geminin büyüklüğü ve kirlilik oranına göre cezai işlem miktarı değişebiliyor. 

Toplam 12 gemiye 14.5 milyon TL idari yaptırım
Bu kapsamda 2019 yılı Eylül ayı dahilolmak üzere toplam 12 gemiye 14.5 milyon TL idari yaptırım ve2019 yılı Ağustos Ayı itibariyle 174 adet denetim periyoduuygulandı. 
Toplumsal olaylara da uzak kalmayan ve denetimlerin dışında kamu görevi de yapan Büyükşehir, Sahil Güvenlik görevlilerine arama kurtarma, kaza, can kurtarma gibi konularda da destek veriyor. Kendi sorumluluk sahası dışında da denizi kirleten herhangi bir gemi veya karasal bir kirlilik ile karşılaşılırsa, bu görüntüler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletiliyor ve işlem yapmaları sağlanmış oluyor.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA