BUGÜN ATATÜRKÇÜLERİN, VATANSEVERLERİN, BÜTÜN MAZLUMLARIN MÜCADELE ETMESİ GEREKEN DÜNYANIN BAŞ DÜŞMANI: A B D E M P E R Y A L İ Z M İ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
BUGÜN ATATÜRKÇÜLERİN, VATANSEVERLERİN, BÜTÜN MAZLUMLARIN MÜCADELE ETMESİ GEREKEN DÜNYANIN BAŞ DÜŞMANI: A B D E M P E R Y A L İ Z M İ

 

Av. İzzet UIludağ

Somut durumun somut tahlilini yapamayan bazı arkadaşlar, neredeyse "bütün dünyaya karşı bir bağımsızlık savaşı verelim" gibi bir düşünce (!) taşıyor.

"Sadece amerika ve pkk mı?
İrana Rusyaya Çin'e ve öso ya ve her türlü tarikat ve mezheb karşısında da İstiklal Savaşı vermeli.." diyen de var.
Bu tavır, öncelikle ABD'yi ve elbette bu gücün yardakçıları olan PKK/HDP ve FETÖ'yü bilinçli olarak gizlemek ve perdelemek isteyenlerin işine yarıyor.
Bu, "bizim dışımızdaki her güç bizim düşmanımızdır" savı, doğru olabilir mi?
Bu asla doğru değildir, mümkün de değildir ve bizim için çok da tehlikelidir.
Ama başta belirteyim ki süreci derinlemesine kavrayamayan kişi, grup ya da siyasi kuruluşlardan, apolitik unsurlardan da iyi niyetle gelse bile bu sığ tutum, öncelikle ülkemize ve mazlumlar dünyasına karşı yıkıcı ve yakıcı ve hatta bölücü faaliyetin merkezinde bulunan, yakın tehdit ve tehlike içeren emperyalist gücü, açıkçası ABD emperyalizmini ve PKK/HDP, FETÖ benzeri güçlerin faaliyetlerini gizlemeye hizmet eder.
Ayrıca sonuçta;
"Bütün dünyaya savaş açalım." fikrinin itibar görmesi, bizi yalnızlığa mahkûm olmaya, yenilmeye, yok olmaya götürür. Bu yolla bırakın bağımsız, özgür olmayı, ezilir yok olur, tarih sayfasından tamamen gideriz.
Jeopolitik gerçekliğe uygun bir strateji, doğru nesnel, devletlerin milli çıkarlarına denk gelen bir temele dayanan geniş bir ittifak çizgisi izlemeden en geniş ittifak cephesini de kuramayız.
Bu nedenle öncelikle baş düşmanı, dünya durumunun nesnel tahlilini yaparak, doğru tespit etmek zorundayız. Bu konuda gerçekten uzak yapılan soyut tahliller ortalığın karışmasına, kafa karışıklığına yarar, emperyalist kara propagandanın aleti hâline dönüşür.
Son 70 yıldır dünyanın ve mazlum milletlerin, millî devletlerin varlığının, gelişmesinin önündeki engel, tehlike, tehdit ve baş düşman, ABD emperyalizmidir.
Bu, bugün için nesnel bir saptamadır.
Yarın başka olabilir.
Öncelikli yakın tehlike ve tehdit tespit edilip bu düşmana yönelik strateji belirlemeden, bu duruma uygun güç toparlamadan, içerde iç gücümüzü seferber etmeden, iç cephemizi sağlama almadan, dünyada özellikle bugün emperyalist ABD ile çıkarları çatışan devletler ile ittifak arayışına girmeden, hatta ABD ile değişik nedenlerle yakın ilişkisi olan güçleri de ABD'den uzaklaştırma, en azından tarafsızlaştırma çizgisini sabırla izlemeden, bunlara karşı, uygun stratejik, konjukturel vb bir ittifak politikası hayata geçirmeden bu yola da çıkamayız.
Atatürk'e bakın!
O, kurtuluş savaşı içinde, İngiltere, İtalya ve Fransa arasındaki çatlakları gördü, farkı kavradı, bunlar arasındaki çelişkiyi derinleştirmek için sabırla, dikkatle usta bir oyun kurucu gibi davrandı.
Atatürk, bağımsızlık savaşında, sadece kendisi gibi düşünenlerle değil, kim olursa olsun, padişahı da hilâfeti de kurtarmayı planlayanlarla da birleşti. Vatan mevzuu bahis olunca gerisini teferruat olarak gördü, birleşici ve birleştirici oldu.
O, emperyalizme teslim olan, ABD mandasını savunan sözüm ona bir avuç aydın (!) bozuntusu ve İngiltere adına milli bağımsızlık mücadelesini baltalamak için iç isyan çıkartan gerici, bölücü takımı dışında bütün Türk Milleti'ni, Türk bayrağı altında birleştirerek istilacı, işgalci emperyalist güçlere karşı bir araya getirdi.
Atatürk'ün o koşullardaki ön yargısız birlik anlayışını lütfen kavrayın!
Sonuç, Türk milletini içerde birleştirirken güney bölgelerimizi işgal eden Fransa ile başlayan Ankara Antlaşması vb sonucu emperyalist paylaşım cephesini de akıllı bir strateji ile parçalayarak dağıttı. Karşımızda bağımsızlık için savaştığımız sadece İngiltere'yi ve piyonu olan, bugün de Doğu Akdeniz'de ABD ve İsrail ile birlikte karşı cephede yer alan, Yunanistan'ı tek başına bıraktı.
Büyüklüğe bakın siz!
Bu arada Atatürk, bir yanda düşman ittifakını dağıtırken, öte yandan da dünyanın mazlum milletlerinden, Afganistan kralı Manuallah'tan, Hindistan Müslümanlarından, SSCB'den para, silah ve her türden yardım alarak o günkü en büyük emperyalist devlet olan İngiltere'ye karşı geniş bir anti-emperyalist dünya cephesini kurmaya çalıştı.
Başardı..
Devrimcilik ve Atatürkçülük işte böyle bir şeydir!



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA