CHP’de il başkanlığı yarışı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
CHP’de il başkanlığı yarışı

 

CHP’de Şubat ayında il kongreleri başlayacak. Gözler delege sayısı fazla olan Ankara, İstanbul ve İzmir il kongrelerine çevrildi.

 
ZİHNİ ERDEM / ANKARA

CHP’de, 28-29 Mart’ta yapılacak 37. Olağan Kurultay öncesinde ilçe kongreleri sürüyor. İlçe kongrelerinin 27 Ocak’ta tamamlanmasının ardından il kongreleri 3 Şubat’ta başlayacak. Parti içinde güç kazanmak isteyen gruplar, çok sayıda delege ile temsil edildikleri için büyük önem taşıyan Ankara, İstanbul ve İzmir il kongrelerini kazanma planları yapıyor.

ANKARA’DA ‘UZLAŞMA’ YOK

Aday adayları, kongre öncesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimlerin ‘tek aday’la yapılmasına ilişkin talimatı nedeniyle yarışıyor. CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın bu kapsamda Ankara’da tek aday üzerinde uzlaşma çabaları sonuç vermedi. Mevcut İl Başkanı Rıfkı Güvener, yeniden aday olduğunu önceki gün açıkladı. Güvener’in yanı sıra, PM üyesi Ali Hikmet Akıllı, Umut Akdoğan ve Ayhan Yalçınkaya da adaylık için çalışıyor. Akıllı’yı Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Kılıçdaroğlu’nun hemşehrisi olan Umut Akdoğan’ı ise Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar destekliyor. 10 Aralık Hareketinden CHP’ye katılan ve Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Oğuz Kaan Salıcı’nın da Taşdelen ile birlikte Akıllı’ya destek verdiği ileri sürülüyor.

CHP kulislerinde, Ankara’da uzlaşma girişimlerinden sonuç alamayan Kılıçdaroğlu’nun “Herhangi birini işaret etmeyeceğim. Demokratik bir yarış olsun” dediği ifade edildi. Yenimahalle İlçe Örgütü’nün desteğini arkasına alan Umut Akdoğan’ın 25 Ocak’ta adaylığını açıklayacağı, Ali Hikmet Akıllı’nın da önümüzdeki günlerde destek arayışı için gezilere başlayacağı öğrenildi.

Daha önceden adaylığını açıklayan eski CHP Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Yalçınkaya’nın ise delegeleri tek tek ziyaret ederek destek istediği öğrenildi. Adı kulislerde aday olarak geçen Aylin Nazlıaka ise bir açıklama yaparak aday olmadığını duyurdu. Eski Ankara milletvekili Nazlıaka partiden ihraç edilmiş, ancak daha sonra affedilerek partiye geri dönmüştü.
 
KAFTANCIOĞLU- İMAMOĞLU KAVGASI

CHP’de dikkatlerin çevrildiği bir diğer büyükşehir de İstanbul... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasında örtülü bir kavganın yaşandığı belirtiliyor. İlçe kongrelerine bu ikili arasındaki kavganın damga vurduğu ve Kaftancıoğlu’nun eski gücünü kaybettiği belirtiliyor. CHP içinde etkin bir grup olan 10 Aralık Hareketi’nin İstanbul temsilcisi konumunda olan Kaftancıoğlu’nu, Oğuz Kaan Salıcı’nın desteklediği belirtiliyor.

Kulislerde, Kaftancıoğlu’nun yeniden aday gösterilmeyeceği, eski il başkanı Cemal Canpolat’ın Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşerek adaylık talebinde bulunduğu ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun ise, İstanbul’da ilçe seçimlerinin devam ettiğini, seçimlerin bitmesinin ardından il başkanının kim olması gerektiği noktasında durum değerlendirmesi yapacaklarını ifade ettiği, “Arkadaşlarla durum değerlendirmesi yaptıktan sonra kararımızı açıklayacağız” dediği belirtildi. İddiaya göre, Canpolat da Kılıçdaroğlu’na rağmen aday olmayacağını, ancak ‘demokratik yarışın’ önünü açarsa aday olabileceğini kaydetti.

Kaftancıoğlu’nu istemeyen bazı gruplar Canpolat’ın aday olması halinde İmamoğlu’nun desteğini alarak il başkanlığı seçimini kazabileceğini ileri sürüyor. Genel Başkanın ve Genel Merkez’in tavrının, kavganın sonucunu belirlemede etkili olacağı belirtiliyor.

İZMİR’DE DENİZ YÜCEL TAMAM GİBİ

CHP Genel Merkezi, Ankara’da ve İstanbul’daki belirsizliğe karşın İzmir’de kararını netleştirmiş gözüküyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ikna edilmesi üzerine mevcut il başkanı Deniz Yücel ile yola devam etme kararı alındı. Bu arada bazı muhalif grupların, Yücel’e karşı aday çıkarmaya çalıştıkları öğrenildi. İzmir Başkanlığına yeniden talip olan Yücel, halen FETÖ’den tutuklu CHP’li Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’un avukatlığını da yapıyor.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA