SEÇER: “BİRKAÇ AY İÇİNDE MERSİN’DE HER TARAF ŞANTİYEYE DÖNDÜ DENİLECEK” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
SEÇER: “BİRKAÇ AY İÇİNDE MERSİN’DE HER TARAF ŞANTİYEYE DÖNDÜ DENİLECEK”

 

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, partisinin Mersin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Parti üyelerinin her birinin hedefinin aynı olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Her birimizin ortak çabası, Türkiye’yi bir anlamda Ulu Önder Atatürk’ün de söylediği gibi, çağdaş medeniyetler seviyesine eriştirip, bütün bu hasletleri Türkiye’ye kazandırmak” dedi.

CHP üyesi bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tüm Mersin’i kapsayacaklarını ifade eden Seçer, “Biz Cumhuriyet Halk Partililer için gecemizi gündüzümüze katmıyoruz. Bütün Mersin halkı için yapıyoruz. Hepsi bizim yurttaşımız ve hepsi değerlidir. Toparlayacağız, kapsayacağız, insanları ayırmayacağız” dedi.

Seçer, başarı için akılcı, bilimsel, enerjik olmak gerektiğini belirterek, “Deneyimle heyecanı birleştireceksiniz, çalışkan olacaksınız. Aşamayacağımız engel yok” dedi.

Seçer, Artık yeni normalle beraber hayat normalleşecek. Çalışmalarımız farklı bir yola evrilecek. Büyük projelerimiz hayata geçecek. Birkaç ay içerisinde ‘Daha ciddi bir yatırım yapmadı’ diye bizi eleştiren vatandaşlarımız, ‘Her taraf şantiyeye döndü’ diyecek” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, il yönetimine hayırlı olsun dileklerini iletti. Parti örgütü ile bir araya gelen Seçer, ortak çabalarının Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak olduğunu dile getirdi. Pandemi sürecinde de parti örgütü ile birlikte Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’e hak ettiği hizmeti verdiklerini belirten Seçer, herkesin kendi görev alanında, Mersin’de başarılı olmak için bir arada çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Seçer, artık hayatin “yeni normalle birlikte” normalleşeceğini belirterek, “Artık yeni normalle beraber hayat normalleşecek. Çalışmalarımız farklı bir yola evrilecek. Büyük projelerimiz hayata geçecek. Birkaç ay içerisinde ‘Daha ciddi bir yatırım yapmadı’ diye bizi eleştiren vatandaşlarımız, ‘Her taraf şantiyeye döndü’ diyecek” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in partisinin Mersin İl Başkanlığı’na yaptığı ziyarete, İl Başkanı Adil Aktay ve il yöneticileri, CHP Parti Meclisi Üyesi Fatma Güner, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Ethem Güzel, meclis üyeleri katıldı.

“Her birimizin ortak çabası, Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesine eriştirmek”

CHP üyelerinin her birinin hedefinin aynı olduğunu ifade eden Seçer, “Her birimizin mücadelesi ayrı ama yürüdüğünüz hedef aynı. Daha demokratik, hukuk devleti normlarına uygun, özgür, bağımsız, müreffeh bir ülkeyi yeniden inşa etmek. Çünkü bütün bu kavramlar şu anda Türkiye’de tahrip olmuş kavramlar. Şimdi her birimizin ortak çabası Türkiye’yi bir anlamda Ulu Önder Atatürk’ün de söylediği gibi, çağdaş medeniyetler seviyesine eriştirip, bütün bu hasletleri Türkiye’ye kazandırmak” dedi.

“Bu bir bayrak yarışı”

Örgütte yapılan değişimlerin ve yeniliklerin, demokrasinin bir gereği olduğunu ifade eden Seçer, Adil Aktay’ın da İl Kongresi’nde güven tazelediğini belirten Seçer, “Örgütlerimizdeki organların zaman zaman kendini revize etmesi en uygun olanı. Ağacı budarsınız, dalları daha fazla yeşerir. Örgüt de böyle bir şey. Zaman zaman yorulmuş uzuvları tekrar elden geçirmekte yarar var. Bu bir bayrak yarışı. Bugün bu koltukta görev alan bir kardeşimiz, davadaşımız, yarın yerini bir başka arkadaşımıza bırakabilir. Bu hem parti içi demokrasi gereği, hem de çağdaş normlarda demokrasinin gereğidir” diye konuştu.

“Toparlayacağız, kapsayacağız, insanları ayırmayacağız”

CHP üyesi bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tüm Mersin’i kapsayacaklarını ifade eden Seçer, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Ben, sizin Büyükşehir Belediye Başkanınızım. Elbette ki, Mersin halkının Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Biz, Cumhuriyet Halk Partililer için gecemizi gündüzümüze katmıyoruz. Bütün Mersin halkı için yapıyoruz. Hepsi bizim yurttaşımız ve hepsi değerlidir. Bütün bölgeler, bütün siyasi farklılıklar, bütün inanç grupları, etnik çeşitlilikler, hepsi bizim değerimiz, onurumuz ve şerefimizdir. Toparlayacağız, kapsayacağız, insanları ayırmayacağız. Bizden beklenen de bu. Demokrasinin gereği de bu. İnsan olmanın ve vicdan sahibi olmanın da gereği bu. Hukuken, vicdanen ve insanen siyasetçiler böyle davranmadığı için Türkiye ötekileşti. İnsanlar bölünüyor, kutuplaşıyor, ayrışıyor. Bizden beklentiler çok. Vatandaşın da hakkı.”

“Mersin, Türkiye’yi bağrında besleyen bir kenttir”

Mersin’de 31 Mart’taki seçimlerde kağıt üzerinde bir ittifak olmadığını, ittifakın beklentilerde, anlayışta ve sandıkta olduğunu ifade eden Seçer, “Mersin’de kağıt üstünde ittifak olmamıştır, sandıkta ittifak olmuştur. Anlayışta, beklentilerde, teveccühte ittifak olmuştur. Bu önemlidir ve değerlidir. Bu bilgiler ışığında Mersin’i yönetmeye gayret ediyoruz. Mersin, parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerin, metropoller dışında milletvekilliği çıkardığı ender bir ildir. Mersin, küçük Türkiye hüviyetinde göç almış bir kenttir. Mersin, Türkiye’yi bağrında beslemiş bir kenttir. Asayiş bozukluğu, terör, şiddet, kan davası, yoksulluk, yokluk, açlık, sefalet soluğu Mersin’de almıştır. Türkiye’nin her tarafından insanlar, çocuklarına ve kendilerine daha güzel bir yaşam beklentisi için Mersin’e gelmiştir. Böyle bir renk cümbüşü ve muazzam bir zenginlik. Ben bu kentin Büyükşehir Belediye Başkanıyım ve bu benim için büyük bir gururdur. Ama sizin için de daha büyük bir gurur çünkü sizin aynı dünya görüşünü paylaştığınız bir dava arkadaşınız, böylesi müstesna bir kentin Belediye Başkanı ve siz de onun yol arkadaşısınız. Bunun değerini, önemini bilmek lazım” dedi.

“Amacımız, Mersin’e hizmet etmek, gerisi teferruat”

Seçer, daha önce Belediye’nin önünden geçmek istemeyen esnafın, iş yapmak istemeyen yüklenici firmanın artık Büyükşehir ile çalışmak istediğini çünkü kendilerine güven duyduklarını söyledi. Belediye’nin artık daha düzenli, adaletli ve denetlenebilir bir belediye olduğunu vurgulayan Seçer, “Dönemsel sıkıntılar olabilir. Meclis, borçlanma yetkisi vermeyebilir. Bunları aşarız. Bunları sorun etmeyin. Vatandaşlar da bunları sorun etmesin. Bizler feraset sahibi, amacı belli olan yöneticileriz. Amacımız, Mersin’e hizmet etmek. Gerisi teferruat. Biz çalışan ve çalışkan bir belediye yaratmak istiyoruz. Çalışan bir belediye, çalışkan bir belediye başkanı ile olur. Çalışkan bir belediye bürokrasisiyle, çalışanıyla kendini belediyeye ait hissedenle olur. Eğer çalışan kendini belediyeye ait hissetmiyorsa, halk adına faydalı işler çıkacağını düşünmüyoruz” dedi.

“Siyasette yaptığınız hizmetler kadar, bu hizmetleri halkın bilmesi de önemli”

Seçer, CHP’li her bir yurttaşın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini anlatması gerektiğini ifade ederek, birlik ve beraberlikle Mersin için çok güzel işler yaptıklarını ve yapacaklarının altını çizdi. Seçer, “Sosyal projelerde başarılı olduğumuza inanıyoruz. Halktan aldığımız geri dönüşler çok olumlu. Nerelerde yanlış yapıyoruz? Nerelerde doğru yapıyoruz? Bununla ilgili ölçümler yaptırıyoruz. Bunları objektif değerlendiriyoruz. Bizim hizmetlerimizi her yerde vatandaşa anlatmak sizlerin görevidir. Siyasette yaptığınız hizmetler kadar bu hizmetleri halkın bilmesi de önemli. Eğer anlatamıyorsanız, siyaseten eksiksiniz demektir. Talihsiz bir durum oldu. Kongre oldu, ardından pandemi oldu ve bir takım çalışmalar akamete uğradı. Ama bundan sonraki süreçte, beraberlik, işbirliği, akıl, izanla, bir sistematikle bunların üstesinden gelebiliriz diye düşünüyorum” dedi.

“Birkaç ay içinde vatandaşlarımız, ‘Her taraf şantiyeye döndü’ diyecek”

Seçer, pandemi döneminde güzel hizmetler yaptıklarını, ancak bazı büyük hizmetlerin bu süreç dolayısıyla akamete uğradığını, çok kısa süre içerisinde hızlanacaklarını belirtti.  Seçer, “Gıda talep edene gıda, süt talep edene süt gitti ama vatandaş haklı olarak, ‘Büyük projeler nerede?’ diye soruyor. Ama haklılığı biraz eksik. Çünkü büyük projeleri birden hayata geçiremezsiniz. 12 ay kısa bir süre. Yeniden yapılanma ardından gelen bir pandemi meselesi oldu. Bu bizim işimizi akamete uğrattı. Artık yeni normalle beraber hayat normalleşecek. Çalışmalarımız farklı bir yola evrilecek. Büyük projelerimiz hayata geçecek. Birkaç ay içerisinde ‘Daha ciddi bir yatırım yapmadı’ diye bizi eleştiren vatandaşlarımız, ‘Her taraf şantiyeye döndü’ diyecek.  Hazırlıklarımız devam etti, yapıldı, projelerimiz ihale aşamasında. Bunlar zaman alıyor. Ama önümüzdeki süreçte, sizleri bir kat daha onurlandıracak, gururlandıracak projelerin altına Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak imza atacağız. Sizler de bu güzel çalışmalarımızı izleyeceksiniz. Hep beraber vatandaşlarımızla paylaşacağız” dedi.

“Başarının formülü belli. Akılcı, bilimsel, enerjik olacaksınız”

Herkesin kendi görev alanı dahilinde, kentte başarılı olmak için bir arada çalışmaya ihtiyaçları olduğunu da belirten Seçer, “Başarının formülü belli. Akılcı,  bilimsel, enerjik olacaksınız. Deneyimle heyecanı birleştireceksiniz, çalışkan olacaksınız. Aşamayacağımız engel yok. İnşallah çok güzel başarıları, hep beraber, el ele gönül gönüle yakalayacağız ve gelecek nesillere çok güzel bir ülke bırakacağız” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA