TÜRMOB MALİ MÜŞAVİRLERİN GELECEKTEKİ ROTASINI ÇİZDİ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
TÜRMOB MALİ MÜŞAVİRLERİN GELECEKTEKİ ROTASINI ÇİZDİ

 

Ahmet Akın – Yeminli Mali Müşavir

Kısa adı TÜRMOB olan “Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği”, Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu (IFAC) ile birlikte meslek mensuplarının gelecekteki yol haritasını belirledi. Hiçbir yorum yapmadan aynen aktarıyorum:

Yeni fırsatları görmeden ve uyum sağlamaya istekli olmadan, mesleği geleceğe hazır bir meslek haline getirmek çok zor. Geçiş, güçlü liderlik, teknolojiden yararlanma, yeni nesil muhasebe meslek mensuplarının işe alınması ve işe devam etmelerinin sağlanması, eğitim, sürekli öğrenme ve gelişim konusunda yeni yolların aranması, gelişmekte olan piyasaların ihtiyaçlarının tespit edilmesi ve karşılanmasını içerir.

Gelecekte başarılı küçük muhasebe firmalarının nasıl olacağına dair bir örnek yok ancak, muhasebe firmalarının yeni normale geçişi için dört kilit alan aşağıdaki gibidir:

    Değişime açık ol,
    Teknolojiden yararlan,
    Yetenek yönetimine odaklan,
    Firma faaliyet modelini geliştir ve danışmanlık hizmetlerini genişlet.

1-Değişime açık olmak: Müşterilerin beklentileri, talepleri ve gereksinimleri sürekli değişiyor. Gelecekte en önemli yetkinlik ufuktaki trendleri görebilmek/tahmin edebilmek ve bu trendlerin etkileri konusunda tavsiyelerde bulunabilmek olacaktır.

2-Teknolojiden yararlanmak: Gelecekte başarılı firmaların tamamının temeli, firma verimliliğini arttırmak, müşterilerine hizmet sunma şekillerini geliştirmek ve sunulan hizmet yelpazesini genişletmek amacıyla teknolojik gelişmelere kucak açmak olacaktır.

3-Yetenek yönetimi: Personel bir firmanın en değerli varlığıdır. Yetenek yönetimine yapılan yatırım en öncelikli yatırım olmalıdır. Teknolojik gelişmeler, firmaların yetenekli kişileri nasıl işe aldığı ve ellerinde nasıl tuttukları üzerinde bir etkiye sahiptir. Meslek firmalarının işe aldıkları kişilerde yeni bir değişim gözlenmektedir. Teknik yeterlilik önemliliğini korurken, empati ve etkin iletişim ve hem meslektaşlar hem de müşteriler ile iş birliği becerisi gibi diğer beceriler, gelecekteki performans için giderek daha önemli hale geliyor.

4-Faaliyet modeli ile danışmanlık hizmetlerini geliştirmek: Muhasebe meslek mensupları, müşterilerinin karar almalarını destekleyecek verileri değer katan bilgilere dönüştürerek uzmanlıkları ve öngörüleri ile değer katan iş ortakları olabilirler.

Gelecek, muhasebe mesleği ve küçük ve orta büyüklükteki muhasebe firmalarına hızla değişen dünyada faaliyetlerine devam etmeleri için büyüme ve uyum sağlamaya yönelik önemli fırsatlar sunuyor.  

 ahmetakinmersim@gmail.com

www.ahmetakin.com.tr

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA