"Saban kılıçtan üstündür." - Devlet adamlığı bu | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
"Saban kılıçtan üstündür." - Devlet adamlığı bu

 

Gazeteci İbrahim Yalçıner’in facebook notları

"Saban kılıçtan üstündür." Hayatı savaşlarda geçen Mustafa Kemal Atatürk bunu yazdırıyor. Devlet adamlığı bu.
-----
Türkiye ABD'ye 1 milyar 250 Milyon dolar ödedi F 35 aldı. ABD uçakları vermedi.
2.5 Milyar dolar ödedi, Rusya'dan S 400 Füzeleri aldı. Ama Füzeleri Türkiye'de yerleştiremedi.
Adamlara sorsan Türkiye Büyük Devlet oldu. Daha parasını verdiğiniz silahları kullanamıyorsunuz be ya?
-----
AKP'nin trolleri Twitter tarafından silindi. Twitter yönetimi, ABD'de bir Üniversiteye yaptırdığı çalışmada AKP'li 7300 hesabın 2013 ten beri düzenli olarak yılda ortalama aynı içerik de 5 milyon Twit attığını ortaya çıkardı.
Yalan dolan, küfür ve hakaretler içeren hesapların silinmesi ile Sosyal medya bilgi kirliliği büyük oranda temizlenmiş oldu.
-----
Müyesser Yıldız'ı Ergenekon davalarından beri bilirim takip ederim. Daha sonra da Ankara da tanıştık, çok güzel sohbetlerimiz oldu.. Küçücük bir kadın. Ama baştan aşağı yürek, hapisliğine rağmen daha sıkı sarılmıştı gazeteciliğe. En olmadık konuları araştırıyor ve yazıyordu.. Yine hassas bir konuya bastığından eminim. Onu susturmak için ve korkutmak için gözaltına aldılar. Ama boşuna, onu tanıyorum.. Yurtsever bir gazeteci olarak daha sıkı sarılacaktır işine..
------
Doğru bir bir yönetim için birinci kural eleştirilebilir olmasıdır. Muhalefet, yönetimi canlı tutar, besler ve doğru yöne sevk eder. Akılı yönetici muhalefeten yararlanır. Tanrı bile muhalif olarak şeytanı yaratmıştır.
Sadece diktatörler muhalefeti sevmez. Kendine güvenmeyen, korkak yöneticiler baskıya başvururlar. İktidar her ülkede vardır, muhalefet sadece demokrasilerde olur.
Kendi muhalefetini düşman olarak görmeye başlayan ülkelerin sonu yoktur ona göre.
-----
Bahçeli, Ayasofya'da çan sesi değil, ezan sesi duyulacak demiş. Biri Bahçeli'ye 1453 yılında olmadığımızı söylesin
-----
Ayasofya'yı gündeme soktuklarına göre demek ki çok zor durumdalar.. Komediyi izlemeye devam.. Battıkça batmak buna denir. Ülkeyi de batırıyorlar bu arada.
-----
Mao Zedung Çin devletinin kurucu devlet başkanı. Devlet başkanı olarak halkın arasında. Herkes ne kadar rahat.
Her şeyi bize ne kadar yanlış anlattılar.. Belgelesini izledim. Çin halkı çok sevmiş onu.. Mao'nu ben Çin'in Atatürk'üyüm dediğini biliyor musunuz?
Çİn devleti uzun süre Japon işgali altında kaldı. 1949 yılında kuruldu.. Şu an dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri. Çin'in tarihinden öğrenecek çok şey var bence.. Dünyaya gözümüzü kapatmaktan vazgeçelim.. Ön yargılardan kurtulalım.
-----
Hala Ayasofya bizim hamseti, hala ezan susmayacak hamaseti..
Bu ülkenin büyük çoğunluğu bin yıldır Müslüman, Ayasofya 570 yıldır Türklerin elinde..Neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz hala. Nasıl bir güvensizlik, nasıl bir aşağılık kompleksi bu..
-----
Türkiye'de ırkçılık yoktur. Hiçbir zaman da olmamıştır. Bilen bilmeyen konuşuyor.
-----

Bu uyarı kendime, siz de dikkate alın bence.. Tehlike geçmedi, gevşemek yok. Tedbirlere devam.
-----

Menderes demokrasi kahramanı ve şehidi değildir. Ahlaki, siyasi, ekonomik ve hukuki alanda dünya kadar yanlışı ve suçu bulunmaktadır...Kendisi bizzat Anayasayı çiğnedi. Mecliste kurduğu tahkikat komisyonları aracılığıyla, mahkemeler dışında, tutuklamalar yapıldı, bu komisyonlarda İnönü'nün idamı dahi gündeme geldi. Meclis kararı olmadan Koreye asker göndererek yüzlerce gencimizin ölümüne neden oldu.
Bütün bu suçları ve yanlışları bir başka yazıya bırakıyorum. 27 Mayıs yanlışın yanlışıdır. İdamlar da savunulamaz. Ayrıca 27 Mayıs anayası son derece demokratik ve özgürlükçü anayasadır.
27 Mayısa neden olan bizzat Menderes'in politikalarıdır. Hiçbir zaman demokrasinin kuralarına uymamıştır.
Dolayısıyla kendine de ülkeye de yazık etmiştir.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA