CHP’NİN İKTİDAR KURULTAYI MI, DÖNÜŞÜM KURULTAYI MI? | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
CHP’NİN İKTİDAR KURULTAYI MI, DÖNÜŞÜM KURULTAYI MI?

 

Av. İzzet ULUDAĞ yazdı

 

Herkesin bildiği ve partiye uzun yıllardan bu yana emek vermiş, programa ve pratiğe teorik katkılar sunmuş, en zorlu günlerde partinin ayakta kalması için mücadele etmiş, üst yönetimlerde bulunmuş, onur üyeliği kazanmış pek çok değerli CHP’li, bugün yapılması planlanan ve hiçbir eleştiri ve öneriye rağmen yapılan 37. Olağan Kurultay’ın zamanına ve hazırlık aşamasına karşı itirazlarda bulunmuştur. 

Bu pandemi koşullarında, bütün doğal delegeler, seçilmiş delegeler, onur üyeleri, basın mensupları, partiye gönül vermiş pek çok yurttaşımız, kurultay salonuna girememenin, süreci yakından ve sıcağı sıcağına takip edememenin, tartışmalara fikren katılamamanın hüzün ve endişesi bir yana, salona sığamamanın bir gerçeklik olması ve salona girmeyi başaranların kurultay sırasında salgın karşısında yaşayacağı endişelerin travmasını düşünerek, göz önünde bulundurarak bu kurultayın ertelenmesi için uğraşmışlardır. 

“İktidara yürüyen bir parti kurultayı” iddiasında bulunanlar, bu kadar kısa zamanda ve hala ciddiyetini koruyan Covit 19 salgını sürecinde ve tehdidi karşısında, son günlerde bazı parti üst yöneticilerinden parti seçmenlerine dayatılan Atatürk’ün ALTI OK çizgisine tamamen yabancı ve hatta ters siyasetlerin tartışılmadığı, tartışılamadığı, eleştirilemediği bir zamanda, geçmişte yaşanan, hüsranla sonuçlanan EKMELETTİN vak’ası benzeri bir durumla mı karşılaşmamıza yol açacaklardır?

Atatürk dönemi kurultaylarını hatırlayın! CHP tarihine bu amaçla bakın! 

Atatürk döneminde kurultaylar aylar öncesinden başlar, aşağıdan yukarıya doğru örgütlenir, önümüze çıkabilecek iç ve dış siyasi ve ekonomik sorunlar karşısında almamız gereken önlemleri köyden kente, hiçbir sansür ve baskı uygulanmadan tartışılır, Cumhuriyet devrimini ilerletmenin ve ülkenin her toprağını vatan toprağı yapma, Türkiye Halkı’nı Türk Milleti olarak birleştirme milli ve halkçı görevi gurur ve onurla yerine getirilirdi. 

Milli devlet kurucusu CHP’nin 1938’lere kadarki kurultay tarihinde, iktidara yürümek isteyen bir partinin bugün de ne yapması gerektiği çok iyi öğrenilebilir.

Peki, bu kurultayda yapılmak istenen nedir? 

Yangından mal kaçırmak ve partiyi –açıkça ve cesaretle yazıyorum- DÖNÜŞTÜRMEK!

Atatürk’ün 1935 Yılı’nda Recep PEKER’e “CHP’nin hep benim kalacağını nereden bileyim” diye ifade ettiği, başta milliyetçilik, halkçılık ve devletçilik olmak üzere ALTI OK çizgisini savunan 1930’lu yılların CHP’sini 2020 yılında neoliberal fikirlerin merkezi haline getirmek, milli ve halkçı değerlerden, Atatürk’ten ideolojik ve pratik olarak uzaklaştırmak, KAFKA’nın “DÖNÜŞÜM” adındaki kitabındaki bir dönüşüm sürecinden ne farkı vardır ki? 

Bu acelenin bundan başka ne amacı olabilir ki?

Başta CHP seçmenine ve Türk Milleti’ne tepeden inme yöntemi ile, denenmiş sınanmış eski CHP Programı’na taban tabana ters söylem ve uygulamalar ile iktidara yürümek mümkün olabilir mi? 

Bu planlanan dönüşümü, maalesef CHP’li seçmen ve taraftarlardan çok daha iyi görenler de elbette mevcuttur. 

Kim mi bunlar? 

Başta DAVUTOĞLU?

Kim bu DAVUTOĞLU?

Davutoğlu, hayatının CHP ile mücadele etmekle geçtiğini söyleyen ve gerçekten de hayatı boyunca ideolojik, teorik ve “Derin Strateji”k bir çaba ile CHP ve ATATÜRK’ün devrimci ve halkçı, milliyetçi programı ile mücadele eden bir kişilerin başında gelir.
Bunu kendisi açıkça söylemiştir. 

Davutoğlu’nun “hayatı boyunca mücadele ettiğini” söylediği parti, Atatürk’ün CHP’sidir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifadesi ile “1930’lu yılların CHP’sidir”.

DAVUTOĞLU, daha bir ay kadar önce “Son dönemde CHP’nin DÖNÜŞÜM -buraya lütfen dikkat edin!- İÇERİSİNDE olduğunu biliyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun da BU DÖNÜŞÜMÜ İYİ YÖNETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.” diye ilave etmiştir. 
Davutoğlu, CHP içindeki bu hızlı ve kararlı (!) dönüşümü çok iyi görmüş ve kavramıştır. 
Sayın KILIÇDAROĞLU da, Ahmet DAVUTOĞLU ile % 99 benzeşiyoruz” diyerek bu pasa girmiştir. 

Sayın KILIÇDAROĞLU, geçmişte Laiklik vb ilkeler için söylediği şeyler bir yana, geçtiğimiz hafta ATATÜRK’ün ortaya koyduğu ve Türk MİLLETi’nin, Türk Milli Devleti’nin var oluş nedeni ve milli ekonominin temeli olan DEVLETÇİLİK ilkesini fiilen parti programından atmıştır.
Şimdi sıra, bu ilkenin resmen partiden atılmasındadır. 

Maalesef, partili arkadaşlarımızın pek çoğu gözümüzün önünde cereyan eden, bizi biz olmaktan çıkartacak olan bu esaslı dönüşümü fark etmek istemiyor ya da fark edemiyor! 

İş işten geçmeden PARTİ PROGRAMI’na ve ALTI OK ve ATATÜRK’e sıkıca sarılmak zamanıdır!

Çünkü;

Şimdi sırada DEVLETÇİLİK, ATATÜRK vardır!

DAVUTOĞLU, BÜL, BABACAN vb ile bu BATI’cı ve ATATÜRK karşıtı ittifakın sağlanması için, Atatürkçülüğü, milliyetçiliği, devletçiliği ve ALTI OK’u bu kurultayda özünden kopartacak bir dönüşüm kaçınılmazdır, şarttır! 

Davutoğlu’nun dediği gibi, “hayatı boyunca mücadele ettiği” Atatürk’ü parti içinde savunarak Abdullah GÜL, Ali BABACAN, Ahmet DAVUTOĞLU ve elbette PKK’nin soluk alma borusu olan HDP ile kapsamlı bir ittifak asla mümkün olunamaz. 

Abdullah Güllerin, Davutoğluların, Babacanların çizgisi ile ittifak için Devletçilik revize edilecek, kamu işletmeleri devre dışı bırakılacak, küresel sermaye 1980 sonrasından daha da vahşi olarak ülkemize girecektir.

Ancak Atatürk’ün temellerini attığı bu ülkede bu ham bir hayaldir!

Ayrıca bu gerici ve bölücü güçlerle ABD’nin dümen suyunda bir ittifak, asla iktidar da getirmeyecektir. Ekmelettin olayında görüldüğü gibi! 

Bütün CHP’li arkadaşları, Türk Milleti’ni, ATATÜRK’ün kurduğu, ve Türk Milli Devletini, Türk CUMHURİYETİ’ni ve bağımsızlığı korumak için kurultaydan çıkacak olan, ALTI OK ve ATATÜRK karşıtı liberal çizgiye, “özerklik şartı”nın genişletilmesine, “eşit yurttaşlık” talebinin hangi ad altında olursa olsun ifade edilmesine, PKK/HDP’nin ve FETÖ/nün kollanmasına, korunmasına karşı çıkmaya, Atatürk cephesinde ideolojik ve siyasi mücadeleye çağırıyorum..



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA