BUGÜN, MİLLİYETÇİLİK VE SOLCULUK İKİZ KARDEŞLER MİDİR, DÜŞMAN MI? | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
BUGÜN, MİLLİYETÇİLİK VE SOLCULUK İKİZ KARDEŞLER MİDİR, DÜŞMAN MI?

 

Av. İzzet ULUDAĞ yazdı

     Bazı "solcu" (!) olduğunu söyleyen arkadaşlar, "solcuların asla milliyetçi olamayacakları", "koruyacakları bir vatanları olmadığı" tezini, mazlum milletler olarak hâlâ içinde bulunduğumuz emperyalist çağda ve emperyalizmin tasallut altında yaşamamıza rağmen, bu fikirleri ısrarla savunuyorlar. 
     Açıkçası bu "solcu" arkadaşlar için savunmaları ve korumaları gereken bir vatan ve millî devlet yoktur.
     Gerçekten öyle mi?
     Bu tespit, doğru mudur?
     Ve bu ısrar, bu zorlama ve bu bilimsel ve diyalektik olmayan milleti dağıtma, milli devleti zaafa uğratma çabası, günümüzde kime ve hangi güce hizmet etmektedir? 
     Atatürk başta olmak üzere Türk millî devletinin esaslı ideologları Ziya Gökalp, Mahmut Esat Bozkurt, Yusuf Akçura ve Nazım Hikmet ve yüzlerce Cumhuriyet aydını emperyalist saldırı ve işgal karşısında milliyetçi değiller miydi? 
     Sağ sol gibi kavramları izole ederek bunu nesnel temelde ifade  ediyorum. 
     Bugün yaşanan emperyalist küresel çağda bütün mazlum milletlerin de önderi olan Atatürk'ün 1933 Yılı Mart Ayı'nda dediği gibi; 
     "Doğudan şimdi doğacak olan güneşe bakınız! Bugün, günün ağardığını nasıl görüyorsam, uzaktan, bütün doğu milletlerinin de uyanışını öyle görüyorum. Bağımsızlık ve özgürlüğüne kavuşacak daha çok kardeş millet vardır. Onların yeniden doğuşları, şüphesiz ki ilerlemeye ve refaha yönelmiş olarak gerçekleşecektir. Bu milletler, bütün güçlüklere ve bütün engellere rağmen, bunları yenecekler ve kendilerini bekleyen geleceğe ulaşacaklardır. Sömürgecilik ve emperyalizm yeryüzünden yok olacak ve yerlerini, milletler arasında hiçbir renk, din ve ırk farkı gözetmeyen yeni bir uyum ve işbirliği çağı alacaktır." 
     O gün artık gelmiştir! 
     Ancak bu mazlum  milletler, milliyetçi bir çizgi izlemeden, emperyalist saldırılara karşı bütün güçleriyle, sağcı solcu, Alevi Sünni direnmeden, ne millî devletlerini kurabilirler, ne de bağımsız bir ekonomik yapıya sahip olup özgürleşebilirler. 
     Esasen ayakta da kalamazlar!
     Emperyalist çağda, ayakta kalmak, yok olmamak isteyen milletler, halklar anti-emperyalist olmak, bir millî devlet kurmak zorundadır. 
     Gerçek solcu, örneğin Nazım Hikmet, milliyetçi idi. 
     Mehmet Akif Ersoy da milliyetçi idi. 
     Mihri Belli, millî demokratik devrimci idi.
     Bunları, vatan savunmasında birleştiren sihirli nokta nedir?  
     Millilik, milliyetçiliktir. 
     İçinde Halkçılık da bulunan Altı OK'un özellikle bu çağda en keskin oku, milliyetçiliktir.
     Çağımız, milliyetçilik ile devrimciliğin halkçı/milliyetçi bir haddeden geçip bir ve bütün olduğu çağdır. 
     Milliyetçilik kısaca nedir?
     Bizim milliyetçilikten anladığımız, bütün Türk milletinin haricî bedhahlarına karşı bizi fire vermeden birleştirebilecek tek fikri temel olan ve Altı Ok'ta ve geçmişte anayasamızda da ifadesini bulan yol,  anti-emperyalizmdir. 
     Anti-emperyalist bir çizgi izlemeden, vatanı savunamaz, toplumu millet yapamaz, ekonomi başta olmak üzere ayakta kalmak için dayanabileceğimiz bir temel yaratamayız. 
     En basit anlatımla, emperyalist ekonominin ülkemize nüfuz edememesi için, haritalarımıza koyacağımız çizgilerden önce sınırlarımıza koyup yüksek tutacağımız gümrük duvarlarıdır. 
     Milliyetçilik, millî ve yerli bir ekonomik sistem yaratmak için ülkemizde özgürce üretim yapabileceğimiz sınırlarımızdaki gümrük duvarlarıdır. 
     Milliyetçilik, tamamen nesneldir, millî ve vatanîdir.
     Irkçılık ile de bir ilgisi yoktur. 
     Demagojiye de bu tartışmada asla yer olamaz.
     Milleti, emperyalist saldırı ve kuşatma karşısında bölmeye, zaafa uğratmaya çalışmanın da emperyalist güçler dışında hiç kimseye bir hayrı olmayacaktır.
Yorumlar



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA