TOROSLAR BELEDİYESİ SIFIR ATIK BELGESİNİ ALDI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
TOROSLAR BELEDİYESİ SIFIR ATIK BELGESİNİ ALDI

 

Toroslar Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ilk "Sıfır Atık Belgesi'ni" aldı.

Çevrenin korunması ve yarınlara daha temiz bir dünya bırakabilmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Toroslar Belediyesi, Toroslar'da hayata geçirdiği sıfır atık uygulamasıyla takdir topluyor.

Sıfır Atık Yönetmeliğince hizmet binalarına Sıfır Atık Yönetim Sistemini kuran Toroslar Belediyesi'nin sıfır atık belgesi için yaptığı başvuru onaylandı. Belediye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün değerlendirmeleri sonucunda Yunus Emre Kültür Merkezi için belgeyi almaya hak kazandı.

Sıfır Atık Projesi kapsamında belediye personeline eğitim verilerek, hizmet binalarındaki çöp kovalarını kaldıran ve geri dönüşüm kutuları yerleştiren belediye; ambalaj, kağıt, cam, plastik, metal, organik ve diğer atıkların kaynağında ayrıştırılıp geri dönüşüm, değerlendirme ve bertaraf tesislerine gönderilmesini sağlıyor. 

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonunda yapılan çalışmayla sıfır atık yönetim sistemi Toroslar'da başarıyla gerçekleştiriliyor. Sıfır atık belgesi için; ana hizmet binası, Park ve Bahçeler, Makine İkmal Müdürlüğü binalarının da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından değerlendirme aşamasında olduğu da bildirildi.

"Sıfır Atık'ta Öncüyüz"

Sıfır Atık Projesini ilçede daha da genişleterek sürdüreceklerini kaydeden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras temiz bir doğadır. Geri dönüşümü çok önemsiyoruz. Atıkları kaynağında ayrıştırarak geri dönüşümle ekonomiye kazandırıyoruz" dedi.

Temizlik ve dezenfekte işlemlerinin de düzenli olarak devam ettiğini söyleyen Başkan Yılmaz; "Uyguladığımız çalışmalarla ilçemizde sıfır atık bilincini oluşturmada önemli bir yol kat ettik. Belediyemize ilk sıfır atık belgesini kazandırdık. Bu belge, geri dönüşüm konusunda sorumluluklarını başarıyla yerine getiren kurumlara veriliyor. Böylesine önemli bir belgeyi almış olduğumuz için de mutluyuz. Halkımızın sağlığı, huzuru ve refahı için çalışmaya devam edeceğiz. Projede emeği geçen Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA