CHP’Lİ ANTMEN ‘COVİD 19 NEDENİYLE 40 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ’ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
CHP’Lİ ANTMEN ‘COVİD 19 NEDENİYLE 40 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ’

 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanlığı ve iktidarın Covid kaynaklı ölüm sayılarında halka yalan söylediğini ifade ederek “Sağlık Bakanlığı, 16 Kasım itibariyle Türkiye’de şu ana kadar 11 bin 601 vatandaşımızın korona virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. 417 bin 594 kişinin de bu hastalığa yakalandığı bilgisini paylaştı. Bu çok büyük bir yalan. Bu, çöken sağlık sistemi gerçeğinin saklanma çabasıdır. Koronavirüs nedeniyle şu ana kadar 40 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetti” dedi.

Antmen, günde 500 e yakın kişinin Covid – 19 nedeni ile yaşamını yitirdiğini öne sürerek “Sağlık Bakanlığının açıkladığı veriler tamamen yalan ve aldatmacadır.  Türkiye’de şu anda günlük vaka sayısı 50 bine dayanmış durumda. İktidar, salgını önleme konusunu eline yüzüne bulaştırmıştır. Şimdi telaşla da rakamları saklayarak bunu örtme çabasına girmiştir. Sayıların doğru verilmemesi nedeni ile de bir rehavet ortamı yaratılmış, bu da vaka ve ölüm sayılarının artmasına yol açmıştır” ifadelerini kullandı.

Antmen’in açıklamasında öne çıkanlar şu şekilde;

COVİDLİ HASTALAR OTOBÜSLE EVE GÖNDERİLİYOR

“Hastalar ambulans yerine kendi imkanları ile Hastanelere gelmeye zorlanıyor. Testi pozitif çıkanlar otobüsle , dolmuşla evlerine dönüyor. Çünkü yeterli sayıda ekip yok maalesef. Vakaların önemli bir kısmı İstanbul’da. Ne yoğun bakımda ne servislerde şu anda yer yok. Seçim bölgem Mersin başta olmak üzere birçok ilde yer sıkıntısı oluşmaya başladı. Kriz kapıda. Eğer önlem alınmazsa yaklaşan kış ve grip salgını ile birlikte sağlık sistemi tamamen çökecek ve çok büyük felaketlerle karşı karşıya kalacağız”

SADECE İSTANBUL’DA 11 BİNDEN FAZLA İNSAN COVİD’DEN ÖLDÜ

“Sağlık Bakanlığı, 16 Kasım’a kadar tüm Türkiye’de 11.601 kişinin Covid 19 virüsü nedeniyle öldüğünü duyurdu. Sadece İstanbul’da ölen sayısı 11 bin kişiyi geçti bugüne kadar. Sağlık Bakanının verdiği sayı yanlıştır. Halka açık bir şekilde yalan söylenmektedir.  13 Kasım’da Sağlık Bakanı Tüm Türkiye’de korona kaynaklı ölüm sayısını 93 olarak açıkladı. Oysa 13 Kasım Cuma günü Sadece İstanbul’da Covid nedeni ile ölen kişi sayısı 134’tü. Yine Sağlık Bakanlığı 14 Kasım Cumartesi günü tüm Türkiye’de korona kaynaklı ölüm sayısını 92 olarak açıkladı. Oysa aynı gün Sadece İstanbul’da Covid nedeniyle ölenlerin sayısı 168’di. Sağlık Bakanı’nın tüm Türkiye için verdiği ölüm rakamını sadece İstanbul ikiye katlıyor. Ekim ayında İstanbul’da 1242 vatandaşımız covid nedeniyle öldü. İstanbul’da Kasım ayının ilk 2 haftasında covid nedeniyle ölen kişi sayısı 1977 kişi”

SAĞLIK BAKANININ 89 ÖLÜ VAR DEDİĞİ GÜN SADECE 8 İLDE ÖLEN SAYISI 221’Dİ

“15 Kasım’da Sağlık Bakanlığı tüm Türkiye’de Covid kaynaklı 89 kişi öldü dedi. Oysa 15 Kasım’da sadece İstanbul’da 133 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti. Aynı gün Ankara’da 26, İzmir’de 37, Tekirdağ’da 10, Adana’da 5, Eskişehir ve Muğla’da 4, Antalya’da 2 kişi Covid 19 nedeni ile hayatını kaybetti. Yani Sağlık Bakanı’nın “Tüm Türkiye’de 89 kişi Covid nedeni ile vefat etti” dediği 15 Kasım Pazar günü sadece 8 ilin bile toplam Covid ölü sayısı 221’di.”

TÜRKİYE KİTLESEL BAĞIŞIKLIĞA GEÇTİ

“Sağlık Bakanlığı Koronavirüslü hasta ve ölüm sayılarını düşük gösterince, virüs yok olmuyor. Devletin gücünü koronaya önlem olarak kullanacağına gerçek vaka sayılarını gizlemekte kullanıyorlar. İktidar hazırı yemiş, halka ait ne var ne yok satmış ve ülke kaynaklarını tüketmiştir. Bu nedenle de , sosyal devlet olmanı gereği olan ,Almanya gibi, Kanada gibi, Fransa gibi vatandaşına ‘Sen eve git korun. Ben sana bakacağım’ diyememektedir. Türkiye; mecburi bir kitlesel bağışıklığa geçmiş bulunmaktadır. Bakın tekrar söylüyorum; Türkiye, bitik ekonomisi nedeni ile kitlesel bağışıklığa geçmiş durumdadır. Vatandaşına yardım etmek yerine IBAN vererek vatandaştan para isteyenler, virüsle vatandaşı baş başa ve çaresiz bırakmıştır. Halk yalnız kalmıştır. Vatandaş test yaptıramamaktadır. Hastanelerde yer olmadığı için insanlar ölmektedir. 112’yi arayan vatandaşlarımıza artık dönüş bile yapılmıyor.  Beceriksiz iktidar bütün yükü emekçi, fedakar sağlık çalışanlarına yüklemiştir.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA