Yasemin Bana Anlatmıştı Bende Size Anlatayım... | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Yasemin Bana Anlatmıştı Bende Size Anlatayım...

 

Mustafa Esmer Cengiz

Yasemin Bana Anlatmıştı Bende Size Anlatayım... 

Yasemin'e biraz kulak verelim!

Mersin’de uyuşturucu kadar yaygın bir illet daha var,diyor Yasemin: Fuhuş!
Aslında bu, Türkiye’nin her bölgesine yayılmış bir salgın.
Barlar, pavyonlar,eğlence yerleri tıklım tıklım.Oralarda çalışanlar şanslıymış Yasemin’e göre. Ne de olsa mekan, diyor; korunuyorsun hiç olmazsa.
Bulvar boyunca durakları dolduranlar var bir de. Ne idüğü belirsizler. Ama tek; ama grup.Gelip geçenlere sırıtmalar, kırıtmalar, şırnaşmalar…
Onlardan uzak durmalıymışız. Ya cüzdanımız buharlaşır yada... 
Mevsim kış ya, diye devam ediyor seninkisi. Susanoğlu’na, Kızkalesi’ne girmeyelim istersen; çıkamayız sonra. Doğru söze ne denir.
Nedeni ekonomik, çıkmaz sokak.
Bu Yasemin de kim, diyeceksin şimdi; nereden çıktı durup dururken?
Anlatayım:
İş bitimi kafamı dinlemeye gitmiştim bizim mekana. Her zamanki gibi yani. Adı bende kalsın seviyorum orayı. Zorla değil ya!Alnımı yele, kulağımı müziğe veriyorum; tadını çıkarıyorum gecenin. Günün yorgunluğunu denize veriyorum bi güzel!
Benim gibi müdahimleri de var oranın. Yasemin onlardan biri işte.
Yasemin, yasemin kokulu bir kız. Kumral, ipince, bir söğüt dalı. Boy poz ona keza.Üniversiteliymiş.
Tam yamacımda oturuyordu o gece.Bir ara göz göze geldik. Gülümsedi bana;gülümsedim.Kalktı geldi masaya.
Gazeteci olduğumu duymuşmuş da.Bir biramı içebilir miymiş. İçebilir tabii, canı sağ olsun.
Laf lafı açtı doğal olarak. Üniversiteli olan kardeşiymiş. Seninki ona bakıyormuş sözüm ona. O da çok okumak istemişmiş ama…
Babası öldüğünde daha on beşindeymiş. İki kız kardeş , bir de ana. Kalıvermişler mi ortada. Anasıyla temizliklere gitmiş önceleri; sonra bir işe girmişmiş, o da olmamış. Patronu da patronun oğlu da asılmışlar kızcağıza.
Çalmadık kapı bırakmadım, diyor ağlamaklı.
Ben iş bakıyorum; onlar benim kalçalarıma, memelerime. Yok daha çok gençmişim de; ne kadar güzelmişim de falan filan.
Lanet olsun, demiş sonunda; atmış kendini sokağa.Öyle diyor. Ezberletilmiş gibi konuşuyor; konuştukça açılıyor üstelik.Bittikçe bira koşturuyor garson. Gözü bizim masada.
Velasıl iş yok, diyor Yasemin; işsizlik parası yok. Yapacak başka bir iş de yok anasını satayım.
İrice bir yudum alıyor biradan; rüzgarda uçuşan saçlarını topluyor sonra, gülümsüyor.Yüzünde güller açıyor birden, gamzesi derinleşiyor.
Madem ki gazeteci mişsin, yaz bunları diyor.
Söz veriyorum.
Dört büyük kentte genelevde çalışmak için başvuran kadın sayısı tam beş bin.Resmi veriler ortada: Fuhuşta son on yılda yüzde iki yüz artış; kadın cinayetlerinde ise yüzde bin dört yüz! Gelinen nokta bu! Benim dünyadan haberim yokmuş meğer. Hay Allah!
Sonrasını Yasemin anlattı zaten. Alan razı , veren razı olduktan sonra. Avrupalı olduk ya!
Daha ne diyeyim, ne yazayım ben!



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA