’Salgın dönemindeki başarısızlık Türkiye’ye pahalıya mal olmaktadır’ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
’Salgın dönemindeki başarısızlık Türkiye’ye pahalıya mal olmaktadır’

 

’Salgın dönemindeki başarısızlık Türkiye’ye pahalıya mal olmaktadır’

“SALGININ OLUMSUZ ETKİLERİNİ EN AZ SEVİYEDE TUTMAYA GAYRET ETTİK”

Ahmet Akın – Yeminli Mali Müşavir

Yazının başlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan alınan bir söz. Gerçekten salgının olumsuz etkileri en az sevide tutmaya mı çalışıldı yoksa salgın dönemi siyasi çıkarlar için mi kullanıldı? AKP’nin tıklım tıklım kongrelerini hatırlayınca yapmak istediklerinin  salgının umurlarında olmadığı, siyasi fayda için her şeyi yapabilecekleri görüldü. Metro çıkışında maskesini indiren bir kadına ceza yazan anlayış binlerce kişinin bir araya toplandığı ve hiçbir kurala uyulmadığı AKP kongrelerini görmemezlikten gelebiliyordu.

İktidar, salgından bir başarı algısı çıkarma sevdası ile hareket ettiğinden bilim insanlarını dinlemedi. Sonunda Türkiye’yi vaka sayıları yönünden Avrupa’da birinci ülke konumuna getirdiler. Aldıkları her kararla kamu vicdanını yaralamaktan çekinmediler. Özellikle, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın tıklım tıklım AKP kongreleri ile ilgili olarak söylediği şu söz adeta sözün bittiği yerdeyiz dedirtti. “Bu konuyu gündemde tutmak kimseye fayda sağlamaz. Buradan bir ayrıcalık çıkarma hikayesi oluşturmanın doğru olmadığı kanaatindeyim.”

Binlerce kişinin katıldığı kerameti kendinden menkul bir şeyhin cenaze törenine katılan Sağlık Bakanı, gayet pişkin bir ifadeyle kendisini haklı çıkarma çabası içine girince aklımıza aylardır dükkanını açamayan esnaflar geldi. Bu nasıl bir virüsmüş ki, kongrelerde, mitinglerde, cenaze törenlerinde, kutlamalarda bulaşmıyor, sadece lokanta ve kafelerde kendini gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir AKP kongresi için toplanan kalabalığa yapmış olduğu konuşmada, “Kar yağışının tüm mikropları temizlediği bir anlamlı buluşmada” diye sözlerine başlaması durumu ortaya koyuyor. Aslında, bu anlayışa göre Sağlık Bakanlığı’nın başına Diyanet İşleri Başkanı’nı getirseler daha yararlı olabilir! Camide toplu teravih namazlarının yasaklanması ne kadar doğru ise toplu cuma namazlarına devam edilmesi de o kadar yanlış. Almanya günlük 7 bin vaka ile kapanırken Türkiye’nin 57 bin vaka ile açılmasının hiçbir açıklaması olamaz.

Koronavirüs, dünyada var olan sistemin, yaşam biçiminin, toplumsal ilişkilerin ne kadar dirençsiz olduğunu gösterdi, siyasal iktidarların yetkilerini toplumun yararına kullanmasının önemini ortaya koydu. Hayat bundan sonra asla bu kadar değerleri yok sayan, hazcı, denetimsiz ve tutarsız olmayacak. Gelişmiş ülkeler salgın döneminde Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’sının yüzde 25 ila 30’unu vatandaşı için harcarken Türkiye’de bu oranın yüzde 1 seviyesinde kalması vicdanları yaraladı.

Adı “Bilim Kurulu” olan ancak tavsiye kararından öteye geçemeyen ve kararlarını toplumla paylaşmayan kurul hiçbir şey olmamış gibi görevine devam etmektedir. Sağlık Bakanlığı’ndaki art arda görevden almaların COVİD-19 test kitlerinin yolsuzluğu iddialarının ardındaki gerçekler topluma şeffaflıkla açıklanmalıdır. Sağlık Bakanlığı, bu test kitlerinin neden tek firmadan ve kaç adet alındığını paylaşmalıdır.

Salgın dönemindeki başarısızlık Türkiye’ye pahalıya mal olmaktadır. Aşılamada geç kalınması yüzlerce canın yok olmasına neden olmaktadır. Ayrıcalıklı kişiler ambulans uçaklarla Türkiye’ye  getirilirken sahipsiz kişiler hastane kapısında can vermektedir.

ahmetakinmersin@gmail.com

www.ahmetakin.com.tr



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA