YENİŞEHİR YAŞAM GÖNÜLLÜLERİ GÖNÜL BAĞI KURMAYA DEVAM EDİYOR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
YENİŞEHİR YAŞAM GÖNÜLLÜLERİ GÖNÜL BAĞI KURMAYA DEVAM EDİYOR

 

YENİŞEHİR YAŞAM GÖNÜLLÜLERİ GÖNÜL BAĞI KURMAYA DEVAM EDİYOR

Anne'leriyle birlikte kader mahkumu olan çocukları elbette unutmadık...

Tarsus Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki mahkum Anne'lerinin yanında kalan çocukları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Yenişehir Yaşam Gönüllüleri ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'in katkılarıyla ziyaret ederek, Güçlü Gönül bağı kurduk.

İyiki Yenişehir Yaşam Gönüllüleri var.

Peki kim bu Yenişehir Yaşam Gönüllüleri?

Yaşam Gönüllülerinin anlatımıyla:

"İYİLİK BULAŞICIDIR"

Yenişehir Yaşam Gönüllüleri olarak bu kısacık cümlenin, hayatın içinde geçerli bir referans olması için kendi güç ve imkanlarımizla mücadele etmekteyiz.

Yaşam Gönüllüsü her arkadaşımız toplum içinde kabul görmüş belli bir kariyere ve saygın bir aile hayatına sahiptir.

Dokuz ay önce bu gönüllü yoldaşlık için yola çıktığımızda, hepimizin tek bir amacı vardı. Gerek kendi imkanlarımız, gerekse sosyal çevremizin bizlere inanarak uzattığı yardım imkanlarını ihtiyacı olan kişilere (onları teşhir ve rencide etmeden) ulaştırabilmekti.

Bu arada tüm dünyada patlak veren Covit 19 salgını nedeniyle belirlemiş olduğumuz çalışma programımızı askıya alarak Yenişehir Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Özyiğit ile birlikte hareket ederek 

topladığımız yardımları (ayni ve nakdi) ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz.

"İYİLİK BULAŞICIDIR" demistik. Evet iyilik bulaşıcı. Yurt içinde ve yurtdışında yaşayan bir çok dostumuz uzattığımız elimize iyilikle dokunup ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere gönüllerinden kopanı bize gönderdiler.
Bu iyilikler kimi zaman gıda kolisi, kimi zaman engelli ulaşım aracı, kimi zaman küçük bir yavrumuza ses oldu.
Biz bu sosyal projede gönül yoldaşlığı yaptığımız için mutluyuz ve iyiliği bulaştırmaya devam ediyoruz."Diyorlar ve bu kadınlar hayata anlam katmaya devam ediyor. 

*

İçlerinde profesörü, doktoru, psikoloğu, ev hanımı, işkadını olan birbirinden değerli kırk yedi duyarlı, kendi alanlarında lider kadının ortak görüşü bu.

Ne güzel bir görüş, ne kadar insani!

Yenişehir Yaşam Gönüllüleri kadın cezaevindeki kadınlarla, çocuklarla gönül bağı oluşturmayı hedefliyor bu girişimleriyle, eylemleriyle.
Kendilerinin, gerek yurt içi gerek yurt dışında bulunan duyarlı çevrelerinin ve de Yenişehir Belediyesinin katkılarıyla gidilmedik yerlere gitmeye, çalınmadık kapıları çalmaya çalışıyorlar.

Oluşumun kurucusu ve başkanı öğretmen Yasemin Öztürk’e, fikir önderi Ayten Aslankan ’a, duyarlılıklar meleği Gülseren hanıma, ve tabii ki diğerlerine yakışıyor bu düzen, bu nizam.

Başta kadın hemcinslerine olmak üzere tüm insanlığa, doğaya ve doğadaki tüm canlılara karşı içtenlikle, özveriyle emek veren, destek veren, savaşan  bu güzelim kadınları kutlamak düşüyor bizlere.

Onların yanlarında olmak, en azından yanlarında olduğumuzu hissettirmek bizlerin görevi, sorumluluğu olmalı diye düşünüyorum.
Bireyselliğin tavan yaptığı dünyamızda böylesi güzel yürekli, güzel düşünceli, özünden veren insanların var olduğunu görmek ne büyük bir mutluluk.

Kuruluşundan bu yana tecavüze uğramış, cinayete kurban gitmiş kadınların haklarını savunurken onların yanındaydım hep. Bugün de Tarsus’ta  onlarlaydım, hep onlarla olacağım bundan sonra da.
İyilik, güzellik bulaşıcıdır diyorlar ya; evet aynen öyle. Güzel insanlığa katkı sağlayan Bu kadınların kıymetini bilelim. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı kutlu olsun.

Cezaevlerindeki, çocuk yuvalarındaki çocukları da unutmayan annelere selam olsun.

Mustafa Esmer Cengiz



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA