ANTİ-EMPERYALİST OLMAK, TÜRK MİLLÎ EGEMENLİĞİNİ SAVUNMAK NE DEMEKTİR? | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
ANTİ-EMPERYALİST OLMAK, TÜRK MİLLÎ EGEMENLİĞİNİ SAVUNMAK NE DEMEKTİR?

 

ANTİ-EMPERYALİST OLMAK, TÜRK MİLLÎ EGEMENLİĞİNİ SAVUNMAK NE DEMEKTİR?

     Av. İzzet Uludağ

     Anti-emperyalist olmak çok önemli elbette!

     Ama anti-emperyalizm nedir ve nasıl anti-emperyalist olunur?
     Soru budur! 
     Ancak uzun sayılan bu yazıda karşısında olduğumuz EMPERYALİST güç hangisi belli değil, adı yok. 
     Soyut bir anti-emperyalizm olamaz. 
     Günümüzde emperyalist merkez, ABD'dir. 
     Yazıda ABD'nin adı hiç geçmiyor, aksine gizleniyor. 
     Hükümete karşı olmak, anti-emperyalizm olmaz. Olamaz. 
     Hükümete karşı olmak başka, anti-emperyalist olmak başkadır. 
     Günümüzde anti-emperyalist olmak bugün ABD karşıtı olmak ve bu hayduta karşı mücadele etmek demektir. 
     Ülkemizi bugün Karadeniz'de Ukrayna üzerinden, Ege ve Doğu Akdeniz'de Mavi Vatan'da Yunanistan üzerinden, Suriye ve Irak'ın kuzeyinden kurduğu üslerle PKK vb örgütleri de kullanarak kuşatan, bizi boğmak isteyen emperyalist ABD'dir. 
     Ekonomimizi çökertmek isteyen ve bunu açıklamaktan da çekinmeyen ABD emperyalizmidir. 
     En sonunda bugün emperyalist ABD başkanı BİDEN, Türk milletinin Ermeni soykırımı yaptığını, o gün yaşananların "Büyük Felâket" ve "Soykırım" olduğunu açıklamış, Türk Milleti'ne ve Türk millî Devleti'ne düşman olduğunu açıkça ilan etmiştir. 
     Nesnel durum budur!
     Bugün, güçlü bir TSK ve sağlam bir savunma hattı ve iç cephe yaratmadan, Türk milletinin birliğini ABD emperyalizmine karşı birleştirmek için gayret göstermeden anti-emperyalist olunamaz.
     ABD'nin tasallutundan kurtulmak, bölünme tehdidinden kurtulmak için gerekenleri yapmak, hükümeti de bu doğrultuda eleştirmek ve yönlendirmek,  anti-emperyalist olmanın ön koşuludur. 
     Ülkemizdeki üslerini boşaltması, def olup gitmesi için kampanyalar düzenlemek ABD emperyalizmine karşı mücadelenin önemli bir parçasıdır.
     1968'lerin gençliği, başta Deniz Gezmişler olmak üzere, bunlar için 2. Bağımsızlık Savaşı'nın meşalesini yakmadılar mı? Bize yol göstermediler mi?
     Anti-emperyalizm, lafla olmaz. Millî bilinçle olur. 
     Bugün özellikle sadece ABD'ye değil, ABD'nin yardakçıları PKK ve FETÖ ile mücadele etmeden de anti-emperyalist olunamaz. 
     Anti-emperyalist siyaset, ABD'ye, NATO'ya karşı  mücadele vermek için emperyalizme karşı Türk milletinin en geniş birliğini sağlamaktan geçiyor. 
     Ermeni soykırımının arkasında duran, ülkemizi bölüp parçalamak için faaliyet yürüten, yıkıcı, yakıcı emperyalist ABD'nin başkanı BİDEN'in kuyruğuna takılmak, anti-emperyalist olmak değil, açıkçası sadece gaflet ve dalalet içinde olmak da değil, doğrudan doğruya Türk Milleti’ne ve Atatürk’ün 23 Nisan 1920 günü "Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir!" diyerek kurduğu Türk millî Devleti'ne İHANET olacaktır.
     Bugün EMPERYALİST ABD'nin başkanı BİDEN'ın  "Türkler, Ermeni soykırımı suçunu işlemişlerdir" açıklaması sonrasında yapılacak en öncelikli millî devrimci eylem:
     ABD ÜSLERİ DERHÂL KAPATILMALIDIR!

--------------------------------------------------------------------

Ali Bal
Hepsine katılıyorum İzzet bey. Ancak Rusya ve Çin'i nereye koyuyoruz? Onlar emperyalist olmuyor mu?

TC İzzet Uludağ
Ali Bal Rusya ve Çin, bugün hegemonya peşinde koşmuyor. Rusya'nın emperyalist olduğunu ifade etmek, ekonomik gücünün olmaması nedeniyle mümkün değildir Çin'in izlediği çizgi, EMPERYALİST bir çizgi değildir. Güçlü olması, ABD ile ekonomik olarak yarışması onun EMPERYALİST olduğunu göstermez. Çin, Rusya ya da bir başka ülkenin büyüyerek millî devletleri hegemonya altına alma ihtimalleri belirdiğinde, hegemonya peşinde koştuklarında başta Çin halkı ile birlikte bu güce de karşı mücadele etmek zorunda kalırız.
ABD ile bugün Özellikle başka ülkeleri de sıralamak, ABD'nin EMPERYALİST gücü karşısında direnme mevzilerini dağıtmak anlamı taşır.
Biz bu süreci, İstiklâl Savaşı'nın içinde de yaşadık.
İngiltere ile savaş verirken İtalya ve Fransa -ki bu devletler, o günün koşullarında EMPERYALİST bir amaçla Osmanlı Devleti'nin topraklarını paylaşma amacı ile bu savaşta bulunmuştu- ile barış anlaşmaları yaptık ve hatta savaşta kullanmak için uçak ve diğer silahları da satın aldık.
Yine ayrıca ülkemizi ve hatta İstanbul'u özellikle işgal için savaşa katılan, Doğu Anadolu bölgemizde Ermenileri de destekleyerek kırımlar düzenleyen Çarlık Rusyası, Lenin'in önderliğinde yapılan devrim sonrasında Çarlığın da devrilmesi ile dost olunmuş, destek alınmıştır.
Devletlerin ekonomik gücünden ziyade izlediği hegamonya çizgisi tayin edicidir. .
Durumu somut izlemek, duruma göre politika yapmak stratejik olarak zorunludur.

Ali Bal
TC İzzet Uludağ Doğu Türkistan konusuna ne diyoruz?

TC İzzet Uludağ
Ali Bal açık söylüyorum; bu da açıkça ABD'nin Türkiye ile Çin arasındaki gelişen ilişkileri bozmaya yöneliktir. Uygurlar ile ABD'nin en ufak bir ilgisi söz konusu değildir. Aksine PKK ile sözüm ona Uygurları savunduğunu iddia eden, Birleşmiş Milletler ve Türkiye tarafından da terör örgütü olarak ilan edilen örgütü destekliyor. PKK'nin uzantısı HDP de TBMM'e getirilen bu konudaki önergeleri destekliyor.
Bu örgüt, Suriye'de TSK'ya karşı savaşıyor. Şehitler verdik.
Ayrıca Uygur Özerk bölgesindeki gelişmeleri görmeden Uygur, Kazak, Kırgız ve Tatar kardeşlerimizin soykırıma uğradığını ileri sürmek de doğru değildir.
Türkiye ve Çin Devleti'nin ilişkilerinin ilerlemesi, Uygur Özerk bölgesindeki olumsuz süreçleri de engelleyecektir.
Bu soruna PKK'nin açısından bakmak asla doğru değildir.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA