CHP Mersin Milletvekili Gökçel, Pakdemirli’nin açıklamalarını eleştirdi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
CHP Mersin Milletvekili Gökçel, Pakdemirli’nin açıklamalarını eleştirdi

 

CHP Mersin Milletvekili Gökçel, Pakdemirli’nin açıklamalarını eleştirdi

“Tarım Bakanı İflası Müjde Diye Açıkladı”

“Bakanın Müjdesi Hayal Kırıklığı” 

TMO’nun artan yem maliyetlerinden dolayı üreticilerin mağdur edilmeyeceğini açıklamasının ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 200 bin ton ucuz arpa ve buğday satılacağını söyledi. Açıklanan miktarın hayal kırıklığı olduğunu kaydeden CHP’li Gökçel, “Tarım Bakanı iflası müjde diye açıkladı,” dedi.

TMO’nun yem fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle çok zor durumda kalan yetiştiricileri desteklemek üzere TMO’nun yem fiyatlarına müdahale edeceğini duyurmasının ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli TMO’nun aylık 200 bin ton arpa ve mısır vereceğini açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üzerinden besicilere ve üreticiye ayda 200 bin ton olmak kaydıyla sabit fiyatla mal vermeyi taahhüt ettiklerini söyleyerek, bunun sonucunda besicimiz, üretimiz daha düşük maliyetlerle yemini üretecek ve yem girdisi sağlayabilecek” dedi. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi ve CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Pakdemirli’nin açıklamalarını eleştirerek  bakanın açıklamasını iflasın ilanı olarak nitelendirdi. Gökçel, “Bakan ayda 200 bin ton arpa ve buğdayın sabit fiyatla verileceğini duyurup müjde diye açıkladı. Halbuki aylık ihtiyaç 400 bin ton arpa, 400-500 bin ton mısır olmak üzere toplam  1 milyon ton. İhtiyacın yüzde 20'si oranında destek verip et fiyatlarını düşürmeyi hayal ediyorlar. 5 çiftçiden sadece 1’i bu fiyattan yem alacak” diye konuştu.

“AKP Tarımda Sorunları Çözemez”
CHP’li Gökçel, tarım ve hayvancılığın stratejik bir sektör olduğunu belirterek yapısal reformlar yapılması gerektiğini kaydetti. Destek olarak açıklanan projenin AKP’nin tarımdaki sorunları çözmekten uzak olduğunu ifade etti. Gökçel, “Tarım ve hayvancılık stratejik bir sektördür. Popülizmden uzak, yapısal reformlar yapılmalıdır. Destek diye açıklanan bu proje, AKP'nin tarımda yaşanan sorunları çözemeyeceğinin kanıtıdır” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA