MGC, 24 Temmuz töreni gerçekleştirdi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
MGC, 24 Temmuz töreni gerçekleştirdi

 

MGC, 24 Temmuz töreni gerçekleştirdi

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basında Sansürün Kaldırışının 113. Yıl dönümü sebebiyle Cumhuriyet Meydanında tören düzenledi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basında Sansürün Kaldırışının 113. Yıl dönümü sebebiyle Cumhuriyet Meydanında tören düzenledi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği törene MGC Başkanı R. Kaya Tepe ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Aydın Eğin, Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Togay, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan,önceki dönem Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Akdeniz Belediyesi Basın Müdürü Tuncay Karakaş ve basın mensupları katıldı. Başkan Tepe’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na geçildi.

Daha sonra MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe, günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı.

Gazeteciler olarak 24 Temmuz’u ‘Basın Özgürlük ve Dayanışma Günü’ olarak idrak ettiklerini söyleyen Başkan R. Kaya Tepe, bu günün tarihsel sürecine değinerek, “Türk basınında sansürün ilk uygulandığı tarih 1876’dır. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet yürürlüğe girdikten sonra bu uygulamaya son verilmesi günümüzde ‘sansürün kaldırılması’ olarak adlandırılmaktadır. Demokrasinin tehdit altında olduğu, vesayetin hüküm sürdüğü bir ortamda, basın özgürlüğünden, ifade hürriyetinden ve sağlıklı bir medya işleyişinden bahsetmek mümkün değildir.” diye konuştu.

"Basın mensuplarının baskı görmesine müsaade edilmemeli”

Hiçbir basın mensubunun mesleki faaliyetleri dolayısıyla baskı görmesine, bu baskılar yoluyla basın özgürlüğünün tehdit edilmesine müsaade edilmemesi gerektiğini ifade eden Başkan Tepe, “Bu gün ayrıca basın çalışanlarının çalışma şartlarındaki zorlukları anlamak ve onlara saygı duymak amacı ile ortaya çıkan ve kutlanan bir gün. O yüzden, 24 Temmuz simgesel önemini hala kaybetmedi. Bugün gazeteciler işsizlik, özlük hakları gibi pek çok konuda sıkıntı yaşıyorlar.” dedi.

Tasarruf Tedbirleri kapsamında Basın ve Yayın giderlerine ilişkin yeni düzenlemeye de değinen Başkan Kaya Tepe, “Basının ekonomik anlamda desteklenmesini beklerken böyle bir kararla karşılaşmış olmak son derece üzücü. Anadolu basını bu zorlu süreçte destek beklerken tam aksine olan bu uygulama, Anadolu basınını çok güç duruma düşürecektir. Anadolu Basınının yaşaması için alınan bu kararın yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz. Basını zora sokan değil; teşvik edici, ekonomik açıdan rahatlatacak çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Tepe: Sansürsüz günlerde buluşmak dileğiyle

Bir gün gerçekten hür ve her açıdan sansürsüz basına kavuşup 24 Temmuz’u bir bayram coşkusuyla kutlama temennisinde bulunan Başkan Tepe konuşmasını şu sözlerle bitirdi: Bu önemli ve anlamlı günde, kalemini demokrasi, insan hakları ve halkın çıkarları için kullanan, çoğulculuk ile çok sesliliği şiar edinen basın mensuplarıyla sansürsüz günlerde buluşmayı diliyorum.

Basında sansürün kaldırılışının yıl dönümünde, basına ve basın çalışanlarına güç, kuvvet ve başarılar diliyorum, görevlerini yaparken hayatını kaybeden değerli basın çalışanlarını saygıyla anıyorum, basın camiamızın tüm mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyor buraya kadar gelerek bu günümüzde bize destek olan siz değerli misafirlerimize de teşekkür ediyorum. Bu vesile ile herkesin kurban bayramını bir kez daha kutluyorum.

“Basın özgür olmadıkça Türkiye’ye demokrasi hiçbir zaman gelmeyecek”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de tasarruf tedbirleri kapsamındaki düzenlemelerin basını mağdur edeceğini dile getirerek bu kararı kınadığını belirtti. Antmen, Türkiye’de basının üstündeki baskıların devam ettiğini de söyleyerek, “Bir kısım yandaş meydanın bir eli yağda bir eli baldayken başta yerel gazeteler olmak üzere yandaş olmayan gazeteler yaşamaya çalışıyor. Ama kalemini satmayan, onurlu duran, kendisini değil vatanını ve halkını düşünen gazeteciler olduğu sürece halkın haber alma özgürlüğünün sağlanacağını düşünüyorum. Basın özgür olmadıkça Türkiye’ye demokrasi hiçbir zaman gelmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Kızıltan: Cesur gazetecileri sahiplenmeliyiz

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (MTSO) Ayhan Kızıltan ise yaptığı konuşmada toplumdaki her kesimin doğruları söyleme cesaretinde bulunan gazetecilerin arkasında durmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Kızıltan, konuşmasında şu sözlere yer verdi: Cesur ve fedakar insanlar sayesinde dünya bugün hak ve özgürlüklere sahip olduk. Konuşmaktan, yazmaktan çekinmeyelim. Bize de toplum olarak düşen görev, cesaretle konuşup yazanlara arka çıkmak ve sahiplenmektir. Toplumun desteğini alan kişiler çok daha cesur ve rahatça sahaya iner ve mücadele sonuç alır. Gazetecilik çok zor bir görev olduğunu biliyoruz. Bu nedenle işini layığıyla yapan tün basın mensuplarının gününü kutluyorum. Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.                    



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA