DÜNYA TEMÝZLÝK GÜNÜ’NDE SAHÝLDEN KAMYONLAR DOLUSU ÇÖP ÇIKTI | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDýK GÜVENLIÐI EÐITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKÞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAÞKAN SEÇER, TARSUS HALKý ILE IFTAR YAPTý  21:52  SEÇER: “BÝZ HERKESÝ KUCAKLIYORUZ, HERKESÝ AÝLEMÝZDEN BÝLÝYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAÞýN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAÞA)! LEVE PALESTINA’NýN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAÞýYACAK  21:10  YEÞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALýÞTAYý DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞMA GRUBU ÝSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIÐIT “AVRUPA KADýN BASKETBOLUNUN KALBI YENIÞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAÐý SAÐLANMALý   11:37  BAÞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUÞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELÝÞÝM MERKEZÝ’NDE SEVGÝ DOLU ETKÝNLÝK 
DÜNYA TEMÝZLÝK GÜNÜ’NDE SAHÝLDEN KAMYONLAR DOLUSU ÇÖP ÇIKTI

 

DÜNYA TEMÝZLÝK GÜNÜ’NDE SAHÝLDEN KAMYONLAR DOLUSU ÇÖP ÇIKTI

BÜYÜKÞEHÝR’DEN ADANALIOÐLU SAHÝLÝ’NDE TEMÝZLÝK SEFERBERLÝÐÝ

Mersin Büyükþehir Belediyesi, “18 Eylül Dünya Temizlik Günü”nde anlamlý bir etkinliðe imza attý. Büyükþehir’in 250 temizlik personeli ve vatandaþlarla ortak yürüttüðü Adanalýoðlu Sahili’ndeki çevre temizliðinin sonunda kamyonlar dolusu çöp çýktý.

Etkinliðe katýlan Büyükþehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, temizliðe giden yolun önce ‘kirletmemekten’ geçtiðine dikkat çekerek; “Vatandaþlarýmýzýn temiz bir çevrede yaþamasý gerekiyorsa önce kendilerinin temizlik konusuna hassasiyet göstermeleri gerekiyor” dedi.

Mersin Büyükþehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, “18 Eylül Dünya Temizlik Günü” nedeniyle “Tertemizsin Mersin” sloganýyla Akdeniz ilçesine baðlý Adanalýoðlu Sahili’nde bir farkýndalýk etkinliði düzenledi. Etkinlikte, Büyükþehir’in 250 temizlik personeli ve gönüllü vatandaþlar sahildeki çöpleri temizledi.

Sahilde adým adým ilerlediler

Etkinlikte, Büyükþehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok ile Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Baþkaný Þerife Hasoðlu Dokucu da yer aldý. Kentin 5 farklý noktasýndan kalkan servislerle Adanalýoðlu Sahili’ne gelen vatandaþlar ve Büyükþehir’in 250 temizlik personeli bir noktadan baþlayarak sahilde adým adým ilerledi.

Ortaya kamyonlar dolusu çöp çýktý

Katýlýmcýlar; plastikten metale, yemek atýklarýndan sigara izmaritlerine kadar gördükleri tüm çöpleri ellerindeki çöp poþetlerine doldurdu. Etkinlik öncesi çöplerin oluþturduðu tabakadan ibaret olan sahil, etkinlik sonrasý yerini tertemiz bir kumsala býraktý. Etkinlik sonunda ortaya çýkan onlarca poþet dolusu çöp, kamyonlara yüklenerek bertaraf edilmek üzere yola çýktý.

“Farkýndalýk yaratýp, daha sonra sürdürülebilir bir temizlik için çalýþma yapacaðýz”

Mersin Büyükþehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Adanalýoðlu Sahili’nde yapýlan etkinliðin bir çevre farkýndalýðý amacýný taþýdýðýný vurguladý. Tok, þunlarý söyledi:

“Dünyanýn birçok yerinde ve Türkiye’de bu þekilde etkinlikler yapýlýyor. Bu etkinliðin amacý daha çok farkýndalýk yaratmak ve temiz bir çevrede yaþamak. Biz de bu sefer farkýndalýk etkinliðini çok kirli olduðunu düþündüðümüz Adanalýoðlu Sahili’nden baþlatýyoruz. Þu anda Büyükþehir Belediyesi’nin temizlik görevlilerinin büyük bir çoðunluðu ve vatandaþlarýmýzýn katkýsýyla burada bir farkýndalýk yaratacaðýz. Yaz sezonu boyunca vatandaþlarýmýz burayý kullandý, pikniklerini yaptýlar fakat tüm pislikler þu anda alanda. Þu anda farkýndalýk yaratýp, daha sonra da sürdürülebilir bir temizliðin nasýl olmasý gerektiðiyle ilgili çalýþma yapacaðýz.”

“Önce vatandaþlarýmýzýn temizlik konusuna hassasiyet göstermeleri gerekiyor”

Temizliðe giden yolun önce ‘kirletmemekten’ geçtiðine de dikkat çeken Tok, “Baþkanýmýz demeçlerinde önce vatandaþlarýmýzýn bu konuda duyarlý olmasý gerektiðini söylüyor. Vatandaþlarýmýzýn temiz bir çevrede yaþamasý gerekiyorsa önce kendilerinin temizlik konusuna hassasiyet göstermeleri gerekiyor” dedi.

“Çöpten bir dað oluþturduk diyebilirim”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nde temizlik personeli olarak görev yapan ancak yaptýðý iþi “Mersin’in her köþesini seve seve temizlemek” olarak tanýmlayan Fatma Aras ise “Ýnanýlmaz bir çöp çýktý. Hatta çöpten bir dað oluþturduk diyebilirim. Tabi biz bunlarý temizleriz, görevimiz. Elimizden geleni de yaptýk. Þu an sahilimiz tertemiz. Fakat bu bizle bitmiyor. Halkýmýzýn duyarlý olmasý, kendi sahiline sahip çýkmasý gerekiyor” diye konuþtu.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nde temizlik personeli olarak görev yapan Hatun Erden de geldiklerinde bir çöp yýðýnýyla karþýlaþtýklarýný vurgulayarak, “Ama þu anda çok güzel oldu. Çöpleri temizledik. Ýnsanlarýn da buralarý evleri gibi düþünmeleri lazým. Kendi bahçelerini, evlerini nasýl düþünüyorlarsa gittikleri yerleri de öyle temiz býraksalar daha güzel olur” ifadelerine yer verdi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA