AKDENÝZ BELEDÝYE BAÞKANI GÜLTAK, HÜRRÝYET DENÝZ TAÞIMACILIÐI ZÝRVESÝ’NE KATILDI | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDýK GÜVENLIÐI EÐITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKÞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAÞKAN SEÇER, TARSUS HALKý ILE IFTAR YAPTý  21:52  SEÇER: “BÝZ HERKESÝ KUCAKLIYORUZ, HERKESÝ AÝLEMÝZDEN BÝLÝYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAÞýN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAÞA)! LEVE PALESTINA’NýN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAÞýYACAK  21:10  YEÞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALýÞTAYý DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞMA GRUBU ÝSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIÐIT “AVRUPA KADýN BASKETBOLUNUN KALBI YENIÞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAÐý SAÐLANMALý   11:37  BAÞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUÞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELÝÞÝM MERKEZÝ’NDE SEVGÝ DOLU ETKÝNLÝK 
AKDENÝZ BELEDÝYE BAÞKANI GÜLTAK, HÜRRÝYET DENÝZ TAÞIMACILIÐI ZÝRVESÝ’NE KATILDI

 

AKDENÝZ BELEDÝYE BAÞKANI GÜLTAK, HÜRRÝYET DENÝZ TAÞIMACILIÐI ZÝRVESÝ’NE KATILDI

“MERSÝN, ÝÞLENMEYÝ BEKLEYEN BÝR ELMAS”

Mersin’in; sahip olduðu öz kaynaklarý ile adeta iþlenmemiþ bir elmas olduðunu ifade eden Baþkan Gültak; “Mersin’in yöneticileri, Mersinli iþ insanlarý ve bu kentin yaþayanlarý bunun farkýnda olmalýdýr. Afrika’nýn herhangi bir ülkesinde yerin kilometrelerce altýndan çýkarýlan elmas, sadece bir taþtýr. Fakat bu taþý iþlediðinizde milyonlarca Dolar edebiliyor. Þu an Mersin de o durumdadýr. Adeta iþlenmemiþ bir elmas gibiyiz, iþlenmemiz gerekiyor. Aksi halde hedeflerimize ulaþamayýz” dedi. Kentsel dönüþümün önemine bir kez daha vurgu yapan Baþkan Gültak, ‘Ana Aktarma Konteynýr Limaný’nýn adresinin de Mersin olduðunu kaydetti.

Mersin Uluslararasý Limaný (MIP), Hürriyet Gazetesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odasý (MTSO), Mersin Deniz Ticaret Odasý, Akdeniz Belediyesi ve Derya Grup iþbirliðinde düzenlenen “Hürriyet Deniz Taþýmacýlýðý Zirvesi’nde”, Türkiye’nin deniz taþýmacýlýðý sektörü mercek altýna alýndý, sektördeki geliþmeler deðerlendirildi. Bir otelde gerçekleþen ve Hürriyet Gazetesi’nden Ekonomi Müdürü Sefer Levent, Ekonomi Yazarý Noyan Doðan ile kentin kanaat önderlerinin katýlýmýyla düzenlenen zirveye, Akdeniz Belediye Baþkaný M. Mustafa Gültak da katýlarak bir konuþma yaptý. Günümüzde dünya ticaret hacminin yüzde 90’ýnýn denizler aracýlýðýyla gerçekleþtiðine dikkat çeken Baþkan Gültak, deniz ticaretinin havayollarýna göre 22; karayollarýna göre 7; demiryollarýna göre 3 buçuk kat ekonomik olduðunu vurguladý.

“Dünyanýn ilk 10 ekonomisi içine girmek istiyorsak denizciliðimizi geliþtirmeliyiz”

“Denizcilikte rekabet edebilmek ve ürünleri daha ucuza taþýmak istiyorsak, deniz ticaretini çok önemsemeliyiz” diyen Baþkan Gültak; “Üç tarafý denizlerle çevrili Türkiye’nin, deniz ticareti konusunda çok daha iyi yerlere gelebilmesi için hýzla ilerlemeliyiz. Eðer biz, dünyanýn ilk 10 ekonomisi içine girmek istiyorsak bu çok önemli. Deniz ticareti ile hedeflediðimiz rakamlarý yakalamalýyýz. Nitekim son dönemlerde yapýlan yatýrýmlarla, Türkiye'yi dünyanýn yeni lojistik gücü yapmak için dev projeleri hayata geçiren hükümetinizin bu alandaki kararlý giriþimleri, yatýrýmlarý ve saðladýðý kaynaklar sayesinde, ülkemizin dýþ ticareti içindeki deniz yolu payý; 57 milyar Dolar’dan 220 milyar Dolar’a yaklaþmýþtýr. Bu rakamlar da hükümetimizin sektöre büyük önem verdiðini göstermektedir”  þeklinde konuþtu.

“Gökdelenin 89 yýlýnda Mersin’de yapýlmasý tesadüf deðil”

Avrupa’nýn ikinci büyük gökdeleninin 1989 yýlýnda Mersin’e yapýldýðýný hatýrlatan Baþkan Gültak, “Aslýnda bizim bahsettiðimiz ve hedeflediðimiz rakamlarý ta 89’da birileri görmüþ ve yatýrým yapmýþ. Mersin’in Türkiye ve Dünya’da ne kadar önemli olduðunu, lojistik olarak deniz ticaretinde birçok konuda önemli bir yer olduðunu görmüþler ki 89 yýlýnda Avrupa’nýn ikinci büyük binasýný Mersin’e yapmýþlar. Bu tesadüf deðil. Çünkü denizyollarý, karayollarý ve Ýpekyolu ile Mersin’in önemini çok öne çýkarmýþtýr. Mersin, hala dünyanýn en büyük yük gemilerinin yanaþabileceði, hiçbir resif veya bariyerin olmadýðý, ayrýca hem Asya, hem Ortadoðu hem de Avrupa’nýn ortasýnda bir liman þehri” ifadelerini kullandý.

“Ýþlenmemiþ bir elmas gibiyiz”

Sözlerini; “Farkýnda mýyýz bilmiyorum ama bir elmasýn üzerinde oturuyoruz” þeklinde sürdüren Baþkan Gültak; þöyle devam etti; “Mersin’in yöneticileri, Mersinli iþ insanlarý ve bu kentin yaþayanlarý bunun farkýnda olmalýdýr. Afrika’nýn herhangi bir ülkesinde yerin kilometrelerce altýndan çýkarýlan elmas, sadece bir taþ ama bu taþý iþlediðinizde milyonlarca Dolar ediyor. Þu an biz de o durumdayýz. Adeta iþlenmemiþ bir elmas gibiyiz, iþlenmemiz gerekiyor. Aksi halde hedeflediðimiz rakamlara ulaþamayýz.”

“Çukurova Bölgesel Havalimaný’na 29 Ekim’de ilk uçak inecek”

Mersin-Adana Hýzlý Tren Projesinin hýzla ilerlediðini kaydeden Baþkan Gültak; “Karaman-Mersin Hýzlý Tren Projesi gündemde ve hýzla projelendiriliyor. Gaziantep-Þanlýurfa-Adana-Mersin’de, kaliteli ray sistemi ile yük taþýmacýlýðýnda kullanýlacak demir taþýmacýlýðý da hýzla projelendiriliyor. Önümüzdeki yýllarda bu projelerin hepsi bitecek. Ayrýca Türkiye’nin en önemli bölgesel ve lojistik havalimaný olan Çukurova Bölgesel Havalimaný’na, inþallah 29 Ekim’de ilk uçak inecek. Bir tarafta deniz, bir tarafta Türkiye’nin en önemli lojistik merkezlerinden biri olan havalimaný, bir taraftan da Avrupa’ya, Doðu’ya ve Ortadoðu’ya açýlan otoban ve duble yol kalitesindeki yollar ve tren yollarý… Bunlarýn hepsini üst üste koyduðunuzda bir elmasýn üzerinde olduðumuz bir kez daha anlaþýlacaktýr” diye konuþtu.  Baþkan Gültak; Mersin’in, Kilikya Dönemi’nde dahi bir liman þehri olduðu belirterek, “Mersin’in, 180 yýl önce küçük bir liman kasabasý olduðu bilgisi bence eksiktir. Çünkü Mersin, milattan önce bile bir liman þehridir” dedi.

“Ana aktarma konteynýr limanýnýn adresi Mersin’dir”

Baþkan Gültak; TCDD ve MIP’in Mersin Limaný’ný büyütme projesine de deðinerek, Akdeniz Belediyesi olarak bu projenin yanýnda olduklarýný vurguladý. Baþkan Gültak; “Çünkü kapasiteyi büyütmeden hedeflediðiniz rakamlarý yakalayamazsýnýz. Temel atma törenine Sayýn Ulaþtýrma Bakanýmýz geldiðinde, ana aktarma konteynýr limanýnýn da halen Mersin’e yapýlacaðýný da bizzat kendisi ifade etmiþtir. Ana aktarma limanýnýn baþka yere kaydýrýldýðý doðru deðildir. Yeni yatýrýmlarla 3 milyon TEU, ana aktarma konteynýr limaný da geldiðinde yaklaþýk 12 milyon TEU’luk bir kapasiteden bahsettiðinizde, Mersin; bir anda sadece Türkiye’nin deðil, tüm dünyanýn en önemli liman þehirlerinden biri olmaya taliptir. Bu bir hayal deðil, rahatlýkla gerçekleþecek bir olaydýr” þeklinde konuþtu.

“Þehrimizin kaderini deðiþtirecek 2 büyük proje, imar ve kentsel dönüþümdür”

Sözlerini; “Fakat þehir buna hazýr mý?” diyerek sürdüren Baþkan Gültak; þöyle konuþtu; “Hem mevcut limanýmýza hem de ana aktarma konteynýr limanýnýn tahminen yapýlacaðý yere bakalým… Bu limanlarý besleyecek hinterlantlar var mý Mersin’de? Var… Peki, üzerinde ne var? Birçok kaçak yapý stoku var. Adeta limanlarýmýzýn büyümemesi, verimli ve etkin kullanýlamamasý için kaçak yapý stoklarý oluþturulmuþ. Biz göreve gelince ne yaptýk? Kentsel dönüþümü baþlattýk. Orada yaþayan insanlarýn da haklarýný savunarak, gönlünü alarak dönüþümü baþlattýk. Çay Mahallesi’nde konutlarýmýz bitti, yakýnda teslim edeceðiz. Bu þehrin kaderini deðiþtirecek en büyük 2 projeden biri, imar; diðeri kentsel dönüþüm sorunu idi. Hep söylediðim üzere, Akdeniz’in sorunlarýný çözmeden, Mersin’in sorunlarýný da çözemezsiniz. Akdeniz, adeta otel gibi kullanýlýyor. Ticaret ve para Akdeniz’de dönüyor. Dolayýsýyla kentsel dönüþüm ile birlikte Akdeniz, her iki limanýn da ihtiyaçlarýný giderecek binlerce dönüm araziyi bulunduran bir ilçedir. Bütün bunlarý 2050 yýlýna kadar planlamalýyýz ve en az 15-20 yýl içerisinde bu þehri deðiþtirmek zorundayýz ki hedeflediðimiz rakamlarý elde edelim.”

“20 yýldýr Mersin’e gelmeyen tarým görüþlerini getirdik”

Kentsel dönüþümün önemine vurgu yapan Akdeniz Belediye Baþkaný Gültak; “Kentsel dönüþüm, oralarda yaþayan insanlarýmýz için de çok önemli. Hayat standartlarý yükselecek, iþ sahibi olacaklar, yaþam tarzlarý deðiþecek. Kentsel dönüþümün sadece maddiyat deðil, sosyal ve manevi bir boyutu da var. Çevreci bir boyutu da var. Doðal gaz gelecek, kömür ve odun yakýlmayacak. Bir yandan Türkiye, bir yandan orada yaþayan insanlar, öte yandan Mersin kazanacak.

Ama biz Mersin’i hazýrlamaz isek bütün bunlarý ýskalarýz. O yüzden kentsel dönüþümü önemsiyoruz. Sayýn Cumhurbaþkanýmýza, Lütfi Elvan Bakanýmýza, Çevre Þehircilik ve Tarým Bakanlarýmýza çok teþekkür ediyorum. Mersin’e, 20 yýldýr gelmeyen tarým görüþlerini getirdik. Þu an binlerce hektar arazi, artýk tarým halinden çýkmýþ, lojistik alan haline gelmiþtir. Þu an Büyükþehir Belediyesi 5 binlik planlarý yapýyor, biz de binlik planlarý yapacaðýz.

Yani hazýrlanýyoruz çünkü siz lojistik alanlarý hazýrlamadýðýnýzda limanlar çalýþmaz. Kimse de gelip buraya yatýrým yapmaz. Akdeniz Belediyesi olarak iþin bu tarafýndayýz; bir yandan kentsel dönüþüm ile yeni alanlar açmaya çalýþýyoruz, diðer yandan imar konularýný hýzlandýrýp buralarý; þehrimiz, ülkemiz, dezavantajlý insanlarýmýz ve limanýmýz için yeniden dizayn ediyoruz. Mersin’deki tüm yerel yöneticilerin, bir an önce imar sorununu çözüp, kentsel dönüþüme aðýrlýk vermezi lazým” diye konuþtu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA