“45 Bin Yörük, Türkmen Şöleni’nde Buluştu” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
“45 Bin Yörük, Türkmen Şöleni’nde Buluştu”

 

“45 Bin Yörük, Türkmen Şöleni’nde Buluştu”

Kılıç Kalkandan Kaşık Oyunlarına, Horondan Zeybeğe. Türk kültürünün en güzel unsurları 31’inci Geleneksel Türkmen Şöleni’nde sahne aldı.

1978 Yılından başlayan, “Türkmen Şöleni” 31 yıldır devam ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de sık sık geldiği şölen, Yörüklerin büyük buluşması olarak ifade ediliyor.

Türkiye’nin dört bir tarafından ekiplerin yer aldığı şölende, Yörüklerin kıl çadırları kuruldu, yayık ayran sıkma yapıldı, limonata çeşmesi kuruldu, 45 bin kişi Erdemli Çamlığı’nda buluştu.

Türk kültürünün en güzel unsurlarının şölende yer aldığını vurgulayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Pandemiden dolayı kesintiye uğradı, bugün 31’incisini yaşıyoruz Türkmen Şölenimizin. Erdemlimizde, kültürümüzün tanıtılmasında, kendimizin tanıtılmasında, kardeşliğimizin doruğa çıkarılmasında gerçekten çok önemli bir faaliyeti olan Türkmen Şölenimiz. İnşallah bunu biz Allah nasip ederse kesintiye uğramadan, inşallah kıyamete kadar taşıyacağız. Çünkü kültürünü kaybeden, geleneklerini kaybeden, göreneklerini kaybeden, benliğini kaybeden toplumların, milletlerin yaşamadığını görüyoruz. Biz işte Türk kültürünü en güzel şekilde geleceğe aktaracağız” diye konuştu.

Coşkulu kalabalığa hitap eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ise, “Böylesi güzel bir memlekete ve adı gibi ‘Erdemli’ insanlarına, milli şuurla yoğurulmuş, feraset sahibi Yörüklere hizmetin en iyisi en güzeli layıktır. Ne mutlu ki yaşadığı coğrafyanın kıymetini bilen, değerlerine sahip çıkan, içinizden çıkıp sizlere şuurla hizmet eden bir belediye başkanınız var. Türkmen geleneğini yaşatarak, geleceğe aktarmak noktasında önemli bir işlevi olan bu şöleni düzenleyen, hizmetleriyle Erdemli’ye değer katan belediye başkanımız Mükerrem Tollu’ya, meclis üyelerimize, çalışma arkadaşlarına ve teşkilatımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Gençlerden Yoğun İlgi”
Halk oyunlarından, konserler varıncaya kadar dolu dolu geçen şölene ise gençler yoğun ilgi gösterdi. Şölenden duyduğu memnuniyeti ifade eden Ece Taşar, “Pandemiden sonra yaza çok güzel bir giriş oldu, başkanımıza teşekkürler ederiz” diye konuştu.

Şölende çok eğlenip coştuğunu ifade eden Deniz Ersoy, “Üç tane sanatçımız geldi, üç tane de ayrı güzel sesler, Demet Akalın bizi eğlendirdi, coşturdu” diye konuştu.
Çok eğlendiklerini ifade eden Eda Nur Serin ve Çağatay Doğan ise “Çok eğlendik. Coşkuluydu, çok teşekkür ederiz. Evet, çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Şölenin çok güzel olduğunu ifade eden Mehmet Can Şahin, “Çok güzel bir konser oldu, değişik oldu Erdemli halkı için” diye konuştu.

Pandemi sürecinde şöleni özlediğini ifade eden Adnan Kurt ise “Özlemişiz bu günleri, çok mutluyuz” diye konuştu.

Türkmen Şölenini tekrar yapmaktan mutlu olduğunu ifade eden Ayşe Bayır, “İki yıl yapamadığımız Türkmen Şöleni’ni tekrar yapmış olmaktan çok mutluyuz” diye konuştu.

Gurur duyduğunu ifade eden Cennet Kaya ise “Kendi memleketimde, kendi köyümde böyle bir etkinlik düzenlendiği için çok mutluyum, gururluyum” diye konuştu.

Öte yandan şölen sanatçılar, Ayşe Dinçer, Mustafa Yıldızdoğan Demet Akalın’ın konserlerinin ardından sona erdi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA