BAÞKAN SEÇER MTSO’NUN KONUÐU OLDU | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDýK GÜVENLIÐI EÐITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
BAÞKAN SEÇER MTSO’NUN KONUÐU OLDU

 

BAÞKAN SEÇER MTSO’NUN KONUÐU OLDU

BAÞKAN SEÇER, MTSO MAYIS AYI OLAÐAN MECLÝS TOPLANTISI’NA KATILDI

Baþkan Seçer, MTSO Mayýs ayý Olaðan Meclis Toplantýsý’na katýlarak Mersin’in markalaþmasý adýna hayata geçirilen projeler ve yatýrýmlar hakkýnda konuþtu. Mersin’i markalaþtýracak yatýrýmlarda herkesin el birliði içinde hareket etmesi gerektiðini belirten Baþkan Seçer, “En modern toplu taþýmayý saðlayacaksýnýz, kültürünüz, sanatýnýz, bir sembol yapýnýz olacak, standardýnýz yüksek olacak, imarýnýz çarpýk olmayacak, sokaklar temiz olacak. Marka kent, elinizi taþýn altýna koyarak olunuyor” dedi.

 

Hayata geçirdikleri önemli sosyal projeleri tek tek anlatan Baþkan Seçer, “Türkiye’de sosyal belediyecilik konusunda Mersin Büyükþehir Belediyesi örnek gösterilen bir belediye haline gelmiþtir” diye konuþtu. Seçer, çevre grup yollarý yapým çalýþmalarýna da deðinerek, “Kent içi ve bize baðlý çevre grup yollarýnda son bir yýldýr çok ciddi atak yaptýk. Yaptýðýmýz iþi kaliteli yapmak istiyoruz ve bu konuda epey yol aldýk. Anamur’da yol çalýþmamýz var ve ilçemiz için çok önemli bir proje. Mersin merkezde de var. Þu anda 6 bin 75 metrelik 3. Çevre Yolu yapýlýyor. 4. Çevre Yolu’nu bitirdik. Ayný model” dedi.

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odasý (MTSO) Mayýs ayý Olaðan Meclis Toplantýsý’na katýldý. MTSO Meclis Baþkaný Hamit Ýzol baþkanlýðýnda yapýlan toplantýda Baþkan Seçer, hayata geçirdikleri projeler ve yatýrýmlarý anlattý. Mersin’i markalaþtýracak yatýrýmlarda herkesin el birliði yapmasý gerektiðini belirten Baþkan Seçer, “En modern toplu taþýmayý saðlayacaksýnýz, kültürünüz sanatýnýz olacak, bir sembol yapýnýz olacak, standardýnýz yüksek olacak, imarýnýz çarpýk olmayacak, sokaklar temiz olacak. Marka kent, elinizi taþýn altýna koyarak olunuyor” dedi.

“Pandemide en iyi sýnav veren belediyelerin baþýnda Mersin Büyükþehir geliyor''

Baþkan Seçer, Büyükþehir Belediyesi ve MESKÝ’nin bürokratlarý ve daire baþkanlarýyla birlikte katýldýðý toplantýda Meclis üyelerinin sorularýný da yanýtladý. Türkiye’nin en saygýn kurumlarýndan biri olan MTSO’nun çatýsý altýnda bulunmaktan mutluluk duyduðunu dile getiren Baþkan Seçer, ekonominin insan yaþamýndaki önemini anlattý. Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný olarak 3’üncü yýlýný tamamladýðýný anýmsatan Baþkan Seçer, “Koltuða oturduktan kýsa süre sonra, kendimi 30 yýldýr orada görev yapan bir görevli gibi hissettim. Bu bir duygu. Bu duyguyu sizinle paylaþmak istedim. Çünkü kenti tanýyýp biliyorum. Kentin son yýllarýnda tüm sorunlarýn içinde olmuþum. Ben 2007-2019 yýllarý arasýnda o 12 yýl ya milletvekiliydim ya da halkýn sorunlarýyla ilgiliydim. Bu rahatlatýcý unsur oldu ve sorunlara çok daha hakim olma ve müdahale imkaný saðladý” dedi. Süreç içerisinde pandemiyi de yaþadýklarýný söyleyen Baþkan Seçer, sosyal politikalara büyük önem verdiklerini, bu çalýþmalarýn seçim bildirisinde de yer aldýðýný söyledi. Seçer, “Özellikle sosyal politikalar konusunda aðýrlýklý bir belediyecilik anlayýþý ve ilk iþe sosyal politikalarla baþlamamýz pandemi ile çakýþtý. Bu konuda en iyi sýnav veren belediyelerin baþýnda Türkiye’de Mersin Büyükþehir Belediyesi geliyor” diye konuþtu.

Pandeminin hafiflemesi ile “gerçek gündemleri” konuþmaya baþladýklarýný aktaran Baþkan Seçer, Mersin’in geliþen, iþ ve ticaret sahalarý açýsýndan her geçen gün artý yönde büyüyen bir kent olduðunu belirtti. Mersin’de yapýsal sorunlarýn çözümü noktasýnda da beklentilerin olduðunu dile getiren Baþkan Seçer, bunlarýn imar, nakliyeciler sitesi, lojistik merkezi, bulvarlar, köprülü kavþaklar gibi konular olduðunun altýný çizdi. Mersin’de yýllarca metronun konuþulduðunu da sözlerine ekleyen Baþkan Seçer, “Parasal anlamda aðýrlýðý olan ve kentte kalýcý olabilecek projelere baþladýk” dedi.

“Elinizi taþýn altýna koyarak marka kent olunuyor”

Metro inþaatýnýn baþladýðýný ve devam ettiðini anýmsatan Baþkan Seçer, çalýþmalarýn öz kaynaklarla ilerlediði bilgisini paylaþarak, “Bu ay ikinci hak ediþ ödenecek. Daha hýzlý olamaz mý? Aslýnda daha hýzlý olacak. Þu anda ona engel sadece bizim finansman kullanamamamýz deðil. Doðal olarak sözleþme yaptý bu firma, her þeyi garanti altýna aldý. Ýnþaat baþladý ve bu proje gerçekleþir. Neden? Çünkü yaptýðýmýz çok keþfedilmemiþ, ne olacaðý belli olmayan bir proje deðil. Marka kentlerin 150 yýl önce yaptýðý projeleri biz 150 yýl sonra yapýyoruz” diye konuþtu. Baþkan Seçer, Mersin’i markalaþtýracak yatýrýmlarda herkesin el birliði yapmasý gerektiðini belirterek, “En modern toplu taþýmayý saðlayacaksýnýz, kültürünüz sanatýnýz, bir simgeniz, sembol yapýnýz olacak, standardýnýz yüksek olacak, imarýnýz çarpýk olmayacak, sokaklar temiz olacak. Marka kent böyle olunuyor, elinizi taþýn altýna koyarak olunuyor” dedi. Baþkan Seçer, metro yapýmýnda Büyükþehir Belediyesi’nin mali bütçe konusunda iyi olduðunu ancak bürokraside zaman kaybedildiðini sözlerine ekledi.

“Þu anda 6 bin 75 metrelik 3. Çevre Yolu yapýlýyor”

Grup yollarý hakkýnda da konuþan Baþkan Seçer, “Kent içi ve bize baðlý çevre grup yollarýnda son bir yýldýr çok ciddi atak yaptýk. Yaptýðýmýz iþi kaliteli yapmak istiyoruz ve bu konuda epey yol aldýk. Anamur’da yol çalýþmamýz var ve ilçemiz için çok önemli bir proje. Mersin merkezde de var. Þu anda 6 bin 75 metrelik 3. Çevre Yolu yapýlýyor. 4. Çevre Yolu’nu bitirdik. Ayný model. Yine Tarsus merkezde çalýþmalarýmýz var. Her noktada grup yollarýnda çalýþmalarýmýz devam ediyor” ifadelerini kullandý.

Baþkan Seçer, Büyükþehir Belediyesi’nin hizmetlerinde sosyal projeleri öncelediklerini vurgulayarak, ‘Hamile Bakým Sütü’‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’‘El Bebek Gül Bebek’‘Evde Saðlýk ve Bakým’‘Dosthane’ gibi hayata geçirdikleri önemli sosyal projeleri anlattý. Seçer, “Samimiyetimle söylüyorum; Türkiye’de sosyal belediyecilik konusunda Mersin Büyükþehir Belediyesi örnek gösterilen bir belediye haline gelmiþtir” ifadesini kullandý.

“Gülnar’daki yurdu açtýk, eski üniversite hastanesinde yeni yurt da bitti”

Eðitim konusuna da aðýrlýk verdiklerini sözlerine ekleyen Baþkan Seçer, “Eðitim, vazgeçemediðimiz bir konu ve bu alanda her geçen gün yatýrýmlarýmýzý artýracaðýz. Mersin Üniversitemizin desteðiyle; müteþekkiriz Sayýn Rektörümüze; hem Gülnar’da hem Mersin merkezde atýl vaziyette duran üniversitenin binalarýný yönetime gelir gelmez aldýk. Bu eðitim ve öðretim sezonun baþýnda Gülnar’da 108 yataklý yurdumuz faaliyete girdi. 5 yýldýzlý otel gibi. Gülnarlýlar çok memnun. Þu anda 120 yataklý merkezde bitirdik. Eski üniversite hastanesi bitti. Þu anda mefruþatlarý tamamlanýyor ve gelecek eðitim ve öðretim yýlýna da hazýr olmuþ olacak. Yurt konusunu önemsiyoruz. Bizimkiler ticari yurtlar deðil, yani özel yurtlar tarifesinde deðil. Bizim yurtlarýmýz son derece sembolik ücretlerle hizmet veriyor” dedi.

Baþkan Seçer, deðerlendirmelerinin ardýndan Meclis üyelerinin sorularýný da yanýtladý. Mersin limanýnýn Atatürk Parký’na doðru geniþlemesi yönündeki geliþmeyi deðerlendiren Baþkan Seçer, Büyükþehir Belediyesi olarak net bir tavýr ortaya koyduklarýný ve bu konuda yapýlmak istenenin uygun olmadýðýný söylediklerini belirtti. Seçer, “Ýkinci limanýn, ana konteyner limanýnýn önünü keseceði düþüncesiyle de biz buna karþý çýkýyoruz. Biz büyümeye karþý deðiliz. Ýstihdam alaný olsun, dünya ticareti gelsin, merkez olsun Mersin. Bizim gayretimiz bu yönde” dedi.

MTSO Baþkaný Ayhan Kýzýltan, sohbet havasýnda geliþen toplantýnýn Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer’in samimi ve iletiþimi güçlü kiþiliðinden kaynaklandýðýný söyleyerek, Mersin’in daha da geliþmesi noktasýnda yapýlmasý gerekenlere iliþkin þu görüþleri paylaþtý:

“Daha önce de birkaç kez dile getirmiþtik. Mersin’in kalbi olan çarþýnýn canlanmasý için yapýlmasý gereken en önemli þey; Sakarya Caddesi’nin kesintisiz þekilde otoyola uzanmasý. Çalýþýyorsunuz biliyorum. Caddenin kesintisiz otoyola çýkmasý Adana, Maraþ, Antep’ten gelen yazlýkçýlarýn kýsa sürede þehir merkezine girmesini saðlayacak. Büyük otoparklarla desteklenmesi lazým þehir merkezinin. Kasaplar Çarþýsý ile ilgili çalýþma baþlattýnýz kamulaþtýrýlmasýyla ilgili. Biz her türlü desteði veririz bu konuda. Sizin kararlý tavrýnýz bu duruma getiriyor. Çarþýyý açýk hava alýþveriþ merkezine dönüþtürmek istediðinizi de biliyorum.”

MTSO Meclis Baþkaný Hamit Ýzol da “Büyükþehir Belediye Baþkaný Sayýn Vahap Seçer ve ekibi bizi bu toplantýda þereflendirdi. Kendi adýma ve divaným adýna Sayýn Baþkaným hoþ geldiniz, ekibinizle birlikte þeref verdiniz” dedi.

Toplantý, Meclis üyelerinin Baþkan Seçer’e kent gündemi ve sektörel sorunlarý aktarmasý ve Baþkan Seçer’in de bilgi aktarmasýyla devam etti.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA