MESKÝ’NÝN YENÝ HÝZMET BÝNASI BAÞKAN SEÇER TARAFINDAN HÝZMETE AÇILDI | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDýK GÜVENLIÐI EÐITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
MESKÝ’NÝN YENÝ HÝZMET BÝNASI BAÞKAN SEÇER TARAFINDAN HÝZMETE AÇILDI

 

MESKÝ’NÝN YENÝ HÝZMET BÝNASI BAÞKAN SEÇER TARAFINDAN HÝZMETE AÇILDI

SEÇER: “ÝLKLERÝN BELEDÝYESÝYÝZ”

“GÜÇLÜ BÝR BELEDÝYENÝN GÜÇLÜ BÝR SULAR ÝDARESÝ OLUR”

“5 TON KAÐIT TASARRUFU SAÐLAMIÞ OLACAÐIZ”

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer’in “41 Kere Maþallah, 41 Açýlýþ” mottosuyla baþlattýðý açýlýþlarýn 8.’si olan ‘MESKÝ Hizmet Binasý’ açýlýþý Baþkan Vahap Seçer’in de katýlýmýyla gerçekleþtirildi.

Baþkan Seçer, Türkiye’nin en güçlü belediyelerinin baþýnda Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin geldiðini, MESKÝ’nin de Türkiye’nin en güzide kurumlarýndan bir tanesi olduðunu belirterek, “Güçlü bir belediyenin güçlü bir Sular Ýdaresi olur. Su hayatýn ta kendisi. MESKÝ de belediye hizmetleri içerisinde hizmetin ta kendisi. Mihenk hizmet alanlarýndan bir tanesi MESKÝ” dedi.

MESKÝ’nin yaklaþýk 2 bin 500 kiþilik hizmet ordusuyla 16 bin kilometrekare alana hizmet verdiðini ifade eden Baþkan Seçer, “MESKÝ’ye güveniyorum. MESKÝ’nin kadrolarýna güveniyorum” diye konuþtu.

Konuþmasýnda suyun önemine de dikkat çeken Baþkan Seçer, “Suyun deðerini bilerek kullanýn, suyu israf etmeyin” diyerek, vatandaþlarý kaçak su kullanýmýný önleme konusunda Büyükþehir Belediyesi ile iþbirliði yapmaya davet etti.

Abonelik iþlemlerinin artýk çok daha hýzlý ve kolay olacaðýný söyleyen Baþkan Seçer, “Maksimum 5 dakikada bütün iþlemler bitecek. Son derece nezih, vatandaþlarýmýza yakýþýr bir iþletme binasý” diye konuþtu.

MESKÝ’nin 4 bin 850 metrekare kapalý alana sahip yeni hizmet binasýnda, 13 ilçenin tamamýnýn abonelik iþlemleri hýzlý ve konforlu bir þekilde gerçekleþtirilebilecek.

Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin, “Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açýlýþ”  mottosuyla baþlattýðý açýlýþlarýn 8.’si ‘MESKÝ Yeni Hizmet Binasý’ oldu. Mersinlilere hýzlý ve konforlu hizmet vermeye baþlayan Yeni Hizmet Binasý’nýn açýlýþý Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer tarafýndan gerçekleþtirildi. Açýlýþta konuþan Baþkan Seçer, Çarþý merkezini canlandýrmak ve cazip hale getirmek için çalýþmalar yaptýklarýný belirtti.

“Güçlü bir belediyenin güçlü bir Sular Ýdaresi olur”

Baþkan Seçer, Mersin için çok önemli hizmetler sunan MESKÝ’nin hizmetlerini sürdüreceði Yeni Hizmet Binasý’nýn açýlýþý için bir araya geldiklerini belirterek baþladýðý konuþmasýnda, “MESKÝ Türkiye’nin en güzide kurumlarýndan bir tanesi. Zaten Mersin Büyükþehir Belediyesi Türkiye’nin en güçlü belediyelerin baþýnda geliyor. Hem hizmet ettiði kentin özellikleri, dinamikleri hem de mali gücü, gelir kaynaklarý, bünyesinde barýndýrdýðý özellikleri sebebiyle Mersin Büyükþehir Belediyesi çok önemli bir belediyedir. Güçlü bir belediyenin güçlü bir Sular Ýdaresi olur. Su varsa yaþam var, su yoksa yaþam yok. Su hayatýn ta kendisi. MESKÝ de belediye hizmetleri içerisinde hizmetin ta kendisi. MESKÝ mihenk hizmet alanlarýndan bir tanesidir” ifadelerine yer verdi.

“MESKÝ’ye ve MESKÝ’nin kadrolarýna güveniyorum

MESKÝ’nin 7/24 çalýþan bir kurum olduðunu, insanlarýn su, atýksu, kanalizasyon gibi sürekli ihtiyaç alanlarýna hitap ettiðini belirten Seçer, Teksin uygulamasýndan gelen raporlarda en çok talep ve isteðin MESKÝ ile ilgili olduðunu söyledi. Seçer, “Hayatýn her alanýnda MESKÝ var. MESKÝ’nin bir ticarethane olmadýðýný belirtmek isterim. MESKÝ yaklaþýk 2 bin 500 kiþilik hizmet ordusuyla 16 bin kilometrekare alana, Anamur’dan Tarsus’a kadar hizmet veriyor. Mersin geniþ bir coðrafya. Ýstanbul’un yaklaþýk üç katý bir coðrafyayý konuþuyoruz. Onun için de hizmet götürmek diðer kompakt kentlere göre bir, iki týk daha zor. Maliyetli yatýrýmlar yapýyorsunuz. Daha uzun mesafelere kanalizasyon döþemek zorunda kalýyorsunuz, isale hattý yapmak zorunda kalýyorsunuz. Bu da birim-vatandaþ baþýna maliyetleri artýran unsurlardýr. MESKÝ’ye ve MESKÝ’nin kadrolarýna güveniyorum. Orada emek veren, kol gücüyle çalýþan emekçi kardeþimden beyin gücüyle çalýþan kardeþime kadar hepsine teþekkür ediyorum” dedi.

Baþkan Seçer konuþmasýnda suyun önemine dikkat çekerken, Mersinli vatandaþlara da tavsiye ve uyarýlarda bulundu. Baþkan Seçer, “Suyun deðerini bilerek kullanýn, suyu israf etmeyin. Elimiz yüreðimizde bekliyoruz ki kar yaðsýn. Ýnþallah buradan dualarýmýz da kabul olur da bir an önce kar yaðmaya baþlar. Biz de rahat bir nefes alýrýz. Bu nedenle su deðerli” diye konuþtu.

Seçer, vatandaþlarý kaçak su konusunda uyardý

Mersinli vatandaþlarý kaçak su kullanýmýný önleme konusunda Büyükþehir Belediyesi ile iþbirliði yapmaya davet eden Baþkan Seçer, “Hiçbir siyasetçi su fiyatýnýn yüksek olmasýný arzu etmez. Bu, vatandaþýn tepkisi demektir. Onun için ince eler, sýk dokur. Tekrar söylüyorum; biz bir ticarethane deðiliz.  Ama þunu unutmayýn; yan yana 2 ev var, yan yana 2 fabrika var, iþletme var. Biri yasalara uygun bir þekilde faturasýný ödüyorsa; diðeri bunun tersini yapýyor, kaçak su kullanýyor ve bedelini ödemiyorsa o suyun bedelini komþusuna ödetiyor. Bu nedenle lütfen özellikle kýrsalda bizim ana isale hatlarýný delip, arazilerini sulayýp, dönümlerce bahçe yetiþtirenlere biz aman vermeyelim” dedi.

En büyük giderlerinin elektrik giderleri olduðunu vurgulayan Baþkan Seçer, “1 milyar lira yýllýk þu anda MESKÝ’nin elektrik gideri vardýr. Evinde, fabrikasýnda, arazisinde kaçak suyu tarýmsal su gibi kullanan vatandaþýn elektrik faturasýný da ödemek zorunda deðiliz. Bu nedenle vatandaþlarýn bize katký sunmasýný istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Vatandaþlarým Baþkanlarýna güvensin”

Büyükþehir Belediye Baþkaný olarak vatandaþýn hakkýný ve kaynaklarýný korumak zorunda olduðunu ifade eden Baþkan Seçer, “Vatandaþlarým Baþkanlarýna güvensin. Biz bir emanetçiyiz. Bunu unutmayýn. Yaptýðýmýz bütün hizmetler vatandaþlarýmýzýn parasýyla olan hizmetler. Biz vicdanýmýza hesap veremiyorsak bu insan için çok kötü bir durumdur. Bunun bilincinde bir Baþkanýnýz var. Biz bu kente en iyi þekilde hizmet etmek için gecemizi gündüzümüze katýyoruz” dedi.

“Burayý tercih etmemizin sebebi; ulaþým”

Marina Vista’nýn Belediye Binasý olmasý için süratle yeni þekline getirildiðinin bilgisini paylaþan Baþkan Seçer, “Ýstiklal Caddesi'nden çýktýktan sonra Çamlýbel'in düzenlemesi yapýlacak. Çok güzel bir bölge haline getiriyoruz orayý da. Yine burayý tercih etmemizin sebebi; ulaþým meselesi. Mersin'in her yerinden insanlar buraya gelir. Bütün imkanlarý hazýrlayarak, birçok faktörün devreye girmesini saðlayarak Çarþý Merkezi’nin canlanmasý için faaliyetler sürdürüyoruz, proje hayata geçiriyoruz. Geçtiðimiz günlerde de söyledim; ‘Çarþý Merkezi’ni canlandýralým demekle, Çarþý Merkezi canlanmýyor’” dedi.

“Burasý canlanacak, esnafýmýz mutlu olacak”

MESKÝ’nin yeni hizmet binasýnýn bölgeye saðlayacaðý katkýdan bahseden Baþkan Seçer, “Artýk vatandaþlarýmýz buraya gelecek, burasý canlanacak. Ulaþýmý da rahat. Buranýn esnafý da mutlu olacak. Ben buradan görüyorum esnaflarýmýz da mutlu. Cadde ne kadar hareketli olursa o kadar alýþveriþ olur, ne kadar çok insan gelirse o kadar çok alýþveriþ yaparlar” diye konuþtu.

“5 dakikada bütün iþlemler bitecek”

Hayata geçirdikleri dijital imza yeniliði ile abone iþlemlerinin daha hýzlý ve kolay yapýlabileceðini vurgulayan Baþkan Seçer, “Burada abone iþlerinin yeni konsepti çok önemli. Buraya geleceksiniz, numaranýzý alacaksýnýz, hemen sizi çaðýracaklar. Sizden kimlik numaranýzý ve iþlemleri hazýrlayýnca dijital imzanýzý isteyecekler. Baþka hiçbir þey yok. Maksimum 5 dakikada bütün iþlemler bitecek. Son derece nezih, vatandaþlarýmýza yakýþýr bir iþletme binasý” ifadelerini kullandý.

“5 ton kaðýt tasarrufu saðlamýþ olacaðýz”

Abonelik iþlemlerinde dijital imzanýn Türkiye’de ilk olduðunu ifade eden Baþkan Seçer, yapýlan yenilikle de kaðýt israfýnýn önüne geçildiðini ve çevrenin korunduðunu söyledi. Seçer, “Buranýn bir özelliði daha var; MESKÝ Abonelik Hizmetleri Türkiye’de dijitalleþmeyi baþlatan ilk Abonelik Hizmetleri. Dijital imza olayý bir ilk, Mersin’de baþlýyor. Bu da gayet doðaldýr. Biliyorsunuz biz ilklerin belediyesiyiz. Bu deðiþikliðin çevreye de yararlý olduðunu söylemek istiyorum. 5 ton kâðýt tasarrufu saðlamýþ olacaðýz” dedi.

“Liyakatli insanlarla yürüyeceðiz”

Akýlla, bilimle, mantýkla ve liyakatli kadrolarla Mersin’e hizmet ürettiklerini söyleyen Baþkan Seçer, “Zaten Türkiye’nin baþýna ne geliyorsa bundan geliyor. Liyakatli insanlar bir köþede oturuyor. ülkenin geldiði noktayý söylemeye gerek yok. Emeðe saygý lazým. Kol gücüyle, beden gücüyle, beyin gücüyle çalýþýyor. Liyakatli insanlar olmazsa iyi belediye baþkanlýðý, iyi cumhurbaþkanlýðý, iyi bakan olunmuyor. Liyakatli insanlarla yürüyeceðiz. Türkiye çürüyorsa, ‘bu ülkede hukuksuzluk var, adaletsizlik var’ diyorsak en büyük etkenlerinden biri de liyakati unutmuþ olmamýz. Bunu tekrar inþa etmek zorundayýz” diye konuþtu.

“Ben bu görevde kaldýðým sürece onlarýn karýn aðrýlarý devam edecek”

Baþkan Seçer, onurlu ve þerefli bir önderin kurduðu bir partinin belediye baþkaný olduðunu vurgulayarak, þunlarý söyledi:

“Herkesin belediye baþkanýyýz. Kol kanat gereriz ama Türkiye’deki, kentimizdeki yanlýþlýklarýn da dile getirilmesini isteriz. Bizim yaptýðýmýz yanlýþlýklarýn da dile getirilmesini isteriz. Mersin Büyükþehir Meclisi’nde insanlar yerinden söz alýp konuþamazdý. Böyle bir anlayýþla o Meclis yönetilmiyordu, bu Belediye yönetilmiyordu. Biz bunu Meclis’e getirdik. Dedik ki; ‘insanlar konuþsun.’ Ben bundan alýnganlýk yapmam. Çok insan rahatsýz oldu. Niye rahatsýz oluyorsunuz? Biz halka söz vererek gelmedik mi buraya? ‘Size hizmet edeceðiz, þeffaf yöneteceðiz, yalan söylemeyeceðiz, size hesap vereceðiz’ bunu demedik mi? Ýmar tartýþmalarýný, para alýþveriþlerini dört duvar arasýnda mý yapalým? Gelin halkýn huzurunda yapalým. Niye rahatsýz oluyorsunuz? Benim karným aðrýmýyor çünkü çið yemedim ama karný aðrýyanlar rahatsýz oluyor. Ben bu görevde kaldýðým sürece onlarýn karýn aðrýlarý devam edecek.”

“4 yýlýmýz da dolu dolu çalýþmakla, emekle geçti”

Mersin’in tartýþmasýz her þeyiyle özel ve güzel bir þehir olduðunu belirten Baþkan Seçer, “Mersin gelecekte çok daha iyi olacak. Biz görev yaptýðýmýz süre içerisinde önemli olan; vicdanýmýz rahat, baþýmýz dik görev süremizi tamamlamak. Allah neyi nasip eder, vatandaþ neyi takdir eder bilemezsiniz. 5 yýl izin aldýk vatandaþtan, destek aldýk. Biz bunu bize yaraþýr þekilde yerine getirmeye çalýþýyoruz. 4 yýlýmýz da dolu dolu çalýþmakla, emekle ve alýn teri ile geçti. Kalan 1 yýlda da ayný hýzla devam edeceðiz. Hizmetlerimiz de devam edecek. MESKÝ ailemize yeni yerleþkemiz hayýrlý, uðurlu olsun” ifadelerini kullandý.

MESKÝ Genel Müdürü Ýrfan Korkmaz da, MESKÝ’nin yeni hizmet binasý hakkýnda deðerlendirmelerde bulunarak, “Mevcut binamýz bilhassa abone iþlerimizi kapsayacak þekilde yeni hizmet binasý olarak dönüþtürülerek dizayn edildi. Yaklaþýk bir aydýr denemelerle beraber tamamen taþýmayý gerçekleþtirdik. Bina alanýmýz 4 bin 850 metrekare civarýnda, bir zemin, bodrum ve üç kat, toplam beþ kattan oluþmakta ve 222 çalýþma arkadaþýmla çalýþmalarýmýzý sürdürmeye baþladýk. Yeni hizmet binamýz þehrimize hayýrlý uðurlu olsun” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA