Milletvekili Çamak’tan 1 Kasım Seçimleri İçin İlk Açıklama


Tarih : 19 Eylül 2015 Cumartesi 10:58

CHP’nin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim ettiği milletvekili aday listesinde Mersin’de birinci sırada yer alan Dr. Hüseyin Çamak, sıralamayı değerlendirdi.

Hüseyin Çamak“Genel Merkez'in takdiriyle birinci sıra adayı oldum. Aday sıralamaları önemli değildir. Önemli olan Türkiye'nin ihtiyacı Cumhuriyet Halk Partisi'ni 1 Kasım’da iktidara taşımaktır. Bu bağlamda elimizden gelen neyse yapacağız. Umarım Cumhuriyet Halk Partisi için hayırlı olur. Tüm adaylarımıza iktidar yolunda başarılar diliyorum" dedi.
Çamak, açıklamasına şöyle devam etti: “Türkiye'nin Cumhuriyet Halk Partisi'ne ihtiyacı var. Ülkenin içerisinde bulunduğu kaos durumu ortada. CHP olarak vatandaşlarımızı uyarmak bizim boynumuzun borcu. Milletvekili adayı arkadaşlarımızla, ilçe başkanlıklarımızla bizde sahaya indik. Mersin’de biz varız dedik.1 Kasım tarihine kadar tüm arkadaşlarımızla canla başla çalışacağız.
” CHP ile halkın refahının artacağına da vurgu yapan Çamak, “Asgari ücret ile günümüzde aile geçindirmek çok zor. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin’e ziyaretinde kendisine bu sorunu ilettim. Mersin'de yaşam şartları zorlaşıyor dedim. Kendisi de asgari ücretin en az 1500 lira olması gerektiğini belirtti. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında asgari ücretin kesinlikle iyileştirmeye gideceğisözünü verdi. Umarım 1 Kasım’da Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelecek ve halkın refahı artacak" ifadelerini kullandı.
HÜSEYİN ÇAMAK, KİMDİR?
1948 yılında Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde doğdu. 9 çocuklu yoksul bir ailenin 3. çocuğu. 1968’de girdiği Tıp Fakültesini karşılıksız burslu olarak okuyup, 1974’te birincilikle bitirdi. 
1978’de İç Hastalıları Uzmanlığına hak kazandı. 1980’de geldiği Mersin’de 1983’e kadar Mersin Devlet Hastanesi’nde çalıştı. 1984’ten bu yana da Mersin’de serbest hekim olarak çalışıyor.
 Hayat arkadaşı, can yoldaşı Fidan Çamak (emekli öğretmen) ile 1974’te evlendi. Evlatları Ali Doğan ve Zeynep ile mutlu bir aile olarak yaşıyor.
 Devlet memurluğunun bittiği 1984’ten bu yana önce SODEP, SHP ve sonra da CHP üyesi. CHP’de 2002’de Milletvekili Aday Adayı, 2007 yılında 8. sıradan, 2011’de de 6. sıradan Milletvekili Adayı olarak gösterildi. 2015 ‘ te 1. sıradan Milletvekili Adayı gösterilen Çamak TBMM’de 25.Dönem Milletvekili olarak görev aldı.
Üyesi olmaktan gurur duyduğu sivil toplum kuruluşları: – Mersin Tabip Odası – Türkiye İç Hastalıları Uzmanlığı Derneği – Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) – Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (Bir dönem başkanlık) – Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şubesi – Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği – Atatürkçü Düşünce Derneği – Mezitli Sosyal Yardımlaşma, Kültür ve Gençlik Derneği – Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi – İçel Sanat Kulübü – Temiz Toplum Derneği – Türkiye Emekliler Derneği

 


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA