Öztürk’ten hodri meydan; “Biz Cizre’ye gideriz”


Tarih : 29 Eylül 2015 Salı 10:04

Seçimlere sayılı günler kala Cizre’de yaşanan terör olayları nedeniyle seçim güvenliğinin tartışmaya açılırken,

Seçimlere sayılı günler kala Cizre’de yaşanan terör olayları nedeniyle seçim güvenliğinin tartışmaya açılırken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Oktay Öztürk devletin Cizre’ye giremediğini belirterek iktidara seslendi; “Cizre’nin üç mahallesi mi? Çekilsinler oraya da gitmeye hazırız. Bu devleti oraya da götürürüz. Sokakta bulmadık bu devleti”

BİR GÜNDE 4 İLÇE…

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Teşkilatı, Kurban Bayramı münasebetiyle düzenlenen bayramlaşma programlarını geniş katılımla gerçekleştirdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve mevcut milletvekilleri ile milletvekili adayları, bayramın üçüncü gününde Bozyazı, Aydıncık, Anamur ve Mut ilçelerinde vatandaşla bayramlaştı. Katıldığı etkinliklerde halkın yoğun ilgisi ile karşılanan Milliyetçi Hareket Partisi heyeti, bir günde 4 büyük ilçede binlerce kişiye ulaşarak ilçe sakinlerinin bayramını kutladı.

“SOKAKTA BULMADIK BU DEVLETİ”

Bayramlaşma etkinliklerinde vatandaşlarla bir araya genel MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, çözüm sürecinin ülkede yaşanan hain terör saldırılarına zemin oluşturduğunu belirtirken, yaşanan saldırılar ve 140 üzerinde şehit verilmesinin sorumlusunun da AKP olduğunu anlattı. Cizre’de önce sokağa çıkma yasağı ile başlayan tartışmalar ve ardından seçimlerde 3 mahalledeki sandıkların güvenlik gerekçesiyle başka mahallelere taşınacağı yolundaki açıklamalar hakkında iktidara seslenen Öztürk, AKP iktidarını dönemin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’ın sözleriyle eleştirdi. Öztürk, “Siyasi partileri Sivas’tan öteye gidememekle suçlayan iktidarın, bugün ülkeyi içine soktuğu durumu hep birlikte içimiz kan ağlayarak izliyoruz. Bu toprakların her zerresi bizim, her zerresinde şehit kanımız var. İstersek her yere gideriz. Eğer istemiyor isek bunun nedeni de senin acziyetinden dolayı devletin oralarda hakimiyetini kaybetmiş olması ve neticesinde orada herhangi bir olumsuz hadiseye sebep vermemekti. Ama sen tatmin olmak istiyorsan da; en zor nereyi görüyorsun? Tunceli mi? İşte Tunceli’ye gidiyoruz dedik ve gittik. Biz Tunceli’ye gittik ama ey hükümet, sen bugün hükümet olarak, devlet olarak Güneydoğu’ya gidemiyorsun. Cizre’nin üç mahallesinde seçim yapamıyorsun. Biz ise istediğimiz zaman istediğimiz yere gideriz. Cizre’nin üç mahallesi mi? Çekilin oraya da gitmeye hazırız. Bu devleti oraya da götürürüz. Çünkü sokakta bulmadık biz bu devleti” diye konuştu.

“HAİNLİKLE SUÇLANACAKSIN”

Sıkılmadık el bırakmamak amacıyla yola çıkan ve ilçe ilçe, köy köy dolaşarak Mersinlilerin bayramını kutlayan Öztürk, şehit haberlerinin geldiği günlerde bayram kutlamanın burukluğuna işaret ederek, yaşanan olayların sorumlusu olarak işaret ettiği AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gaflet veya hainlikle suçlanacağını aktardı.
Öztürk, “Cumhurbaşkanı diyor ki; ‘Biz valilere talimat verdik müdahale etmeyin diye. Askerin garnizondan çıkmasını engelledik, polisin karakolda görev yapmasını engelledik, biz çözüm süreciyle uğraşırken bunlar da silahlanmışlar, bölgede bomba yığınakları yapmışlar. Çözüm sürecine ihanet ettiler’. Sanki sıradan bir vatandaş konuşuyor. Sen Cumhurbaşkanı değil misin? Sen bu ülkeyi yönetemiyor musun? Eşkıya bu kadar silahlanırken, yer gök bomba dolarken sen ne yapıyordun Allah aşkına? Şimdi hiç mi vicdanın sızlamıyor? Bu şehit haberleri geldikçe ben dikkat kesilmediğim için ülke sınırları içerisinde yolların altına tonlarca bomba döşendi, şimdi o bombalar patladıkça askerim polisim şehit oluyor diyemiyor musun? Hiç mi sorumluluğun yok? Halbuki senin iki defa sorumluluğun var. Eğer bütün bunlar olurken çözüm süreci diye pazarlıkları sürdürürken, hainlerin ülkeyi mühimmat deposuna çevirdiğini göremeyecek kadar saf ve gaflet içerisindeysen, devlet yönetimi gafleti götürmez, sen de gafletinden dolayı sorumlusun. Eğer bütün bunları gördün de bir başkanlık uğruna sesini çıkarmadıysan o zaman da ihanet içerisindesin. Hainlikle suçlanacaksın sen” sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi.

“BİÇTİKLERİ KEFEN KENDİ KEFENLERİ OLACAK” 

Seçimler hakkında da seçmene seslenen Öztürk, “Şimdi 1 Kasım’a geliyoruz. Ya eşkıya zorbalıkla kendi istediklerini yaptıracak ya da bu devletin gerçek sahipleri, bu milletin kaynağından beslenmiş olan her şeyini feda edebilecek olan gerçek sahipleri, 1 Kasım’da iktidar olacak. Buna siz karar vereceksiniz. Bu ülkenin herhangi bir yerinde bu milletin aleyhine dair bir yaprağın dahi kımıldamasını istemiyorsanız, bu millete kefen biçmeye çalışanların biçtikleri kefenin kendilerine kefen olmasını istiyorsanız işte 1 Kasım. Elinizi vicdanınıza koyacaksınız, kendi yavrularınız için kendi geleceğiniz için hüküm vereceksiniz” şeklinde konuştu. 


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA