CHP’li Hüseyin Çamak “5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutladı


Tarih : 5 Ekim 2015 Pazartesi 11:53

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutladı.

13 YILDA EĞİTİM SİSTEMİMİZ FELÇ OLDU

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, 13 yıllık AKP iktidarında 13 kez değişen eğitim sisteminin Türkiye’de eğitim sistemini felç ettiğine vurgu yaparak, “İyi ve kaliteli eğitim sadece gelir durumu iyi olan çok ufak bir azınlığın ayrıcalığı haline geldi” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Türkiye’de Öğretmenler Günü’nün Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘başöğretmenliği’ kabul ettiği gün olan 24 Kasım’da kutlandığını, UNESCO tavsiyesiyle dünyanın pek çok ülkesinde ise, 5 Ekim’in eğitimcilerin uluslararası alanda birlik ve dayanışmasının simgesi olarak “Dünya Öğretmenler Günü” olarak kutlandığını hatırlattı. Çamak, yayınladığı mesajında; öğretmenlerin gününü kutlarken, bu vesileyle ülkemizde eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekti.
12 yılda 13 kez yaşanan değişiklik nedeniyle eğitim sisteminin felç olduğunu anlatan Çamak, AKP iktidarında Milli Eğitim Bakanı’nın sürekli değiştiğini, mevcut siyasi anlayışın devam etmesine karşın değişen her bakanla; eğitim ve sınav sisteminin de değiştiğini dile getirdi. 

“SORUNLAR YERLİ YERİNDE DURUYOR”
Türkiye’de anne ve babaların çocuklarının geleceğinden endişe ettiğini kaydeden CHP’li Çamak, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının turizm bahane edilerek geç başlamasına rağmen öğretmen ve öğrencilerin sorunlarınının hala yerli yerinde durduğunu belirterek, şunları dile getirdi: “Devlet okulları kendi kaderlerine terk ediliyor, öğrenciler istemedikleri okullara gitmeye zorlanıyor. İyi ve kaliteli eğitim sadece gelir durumu iyi olan çok ufak bir azınlığın ayrıcalığı haline geliyor. Kalitesiz eğitim fakirin çocuğunu fakirliğe mahkûm ediyor. Binlerce öğretmen kadrosuz bekletiliyor. Bilim dünyası ve üniversite yönetimleri baskı altına alınıyor. Üniversiteler, AKP’nin yerel örgütlerine çevrilmeye çalışılıyor. Mezunlarımız iş bulamıyor. Sorgulamayı değil, dogmaları; demokrasiyi, özgür düşünceyi değil, itaati; çoğulculuğu değil, tekçiliği önceleyen eğitim sistemi demokrasimizin geleceğini tehlikeye atıyor.”
Türkiye’nin çaresiz olmadığını ifade eden Çamak, Türkiye’nin büyük bir dönüşüme ihtiyacı olduğunu kaydederek, “Ülkemizi içinde bulunduğumuz buhrandan çıkaracak vizyon ve cesarete sahip bir siyasi kadroya ihtiyacı var. Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var” dedi.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA