FİKRİ SAĞLAR-HİRİSİ PİŞİRDİ


Tarih : 5 Ekim 2015 Pazartesi 12:03

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Nehir Kilikya Derneği’nin Düzenlemiş Olduğu Gadir Hum Bayramı kutlaması etkinliğine katıldı.

Alevilerin kutsal bayramlarından biri olan Gadir Hum Bayramı’nda dev kazanlarda kaynatılan yöresel yemek 'Hırisi' nin pişimine yardım eden Sağlar, yaptığı yemeği herkese ikram etti. 

GADİRU HUM, BİRLİK, COŞKU VE BEREKETTİR 
'Gadir Hum Bayramı'nın kutlandığı gün, yöresel yemek 'Hırisi' ikramının önemli bir gelenek olduğunu belirten Sağlar, "Gadir Hum Bayramı'nın anlamı kardeşliktir, birliktir, beraberliktir, paylaşmaktır. Bu nedenle yapılan yemeğin pişirilmesine bizimde katkımız olsun dedik. Tanıdık tanımadık kim varsa yemeği herkes ile paylaştık. Çünkü bugünün özelliği, kardeşliği pekiştirmektir. " dedi. 

Sağlar, kutlama sonrası izlenimlerini şöyle anlattı: “Alevi vatandaşlar tarafından en büyük bayram olarak kabul edilen Gadir Hum Bayramı, birlik, kardeşlik ve bereket dualarıyla gün boyu süren ibadet coşkusuyla kutlandı. Gadir Hum Bayramı’nı kutlayan alevi vatandaşlar bu bayramda günlerini ibadet yaparak geçirdiler. Mersin’de yaşanan kardeşlik iklimi de bu bayramda kendisini gösterdi ve birçok farklı din ve mezhepten vatandaşlar Alevi kardeşlerini bu bayramda yalnız bırakmadılar. Gadir Hum Bayramı’nda yapılan yemekleri tanıdık, tanımadık herkesle paylaşan Alevi vatandaşlar, bu bayramın özelliği olan birlik, beraberlik, bereket ve kardeşlik coşkusunu hep birlikte yaşadılar, yaşattılar.”


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA