Toros Üniversitesi Törenle Akademik Yılını Açtı


Tarih : 6 Ekim 2015 Salı 12:43

Toros Üniversitesi 2015-2016 Akademik YılıAçılışı’nı Bahçelievler Kampüsü Kültür Merkezi’nde düzenlediği törenle yaptı.

Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Mütevelli Heyet üyeleri, Rektör Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra açılış törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,  Mersin Milletvekilleri D. Fikri Sağlar ve Hüseyin Çamak, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Yenişehir Kaymakamı Dr.MustafaÖzarslan ve Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk başta olmak üzere çeşitli mülki ve yerel idarelerin temsilcileri katıldı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar İdris Güllüce, Yalçın Topçu, Akif Çağatay Kılıç, Mersin Milletvekilleri Oktay Öztürk ve Dengir Mir Mehmet Fırat’ın tebrik telgraflarının okunmasıyla devam etti.
Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencilerinin müzik dinletisinden sonra Toros Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde, açılış konuşmalarına geçildi. 
İlk sözü alan Toros Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Kemal Akgül, üniversitebünyesinde ki öğrenci topluluklarının aktifliği konusunun çok önemli olduğuna değinerek, aralarına yeni katılan ve üniversitede eğitimini sürdürmekte olan öğrenci arkadaşlarına öğrenci  topluluklarına katılmalarının ve burada faal olarak görev almalarının ilerleyen yıllardaki iş hayatlarına sunacağı katkıdan bahsetti.

REKTÖR ÖZDEMİR: 51 YILLIK TOROS OKULLARININ SON HALKASIYIZ
Öğrenci Konseyi Başkanı Akgül’den sonra kürsüye çıkan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir ise Toros Üniversitesi’nin Doğu Akdeniz’in incisi Mersin’in sosyal ve ekonomik kalkınmasında önemli rol oynayan nitelikli işgücü yetiştirilmesi ve ar-ge faaliyetleri ile akademik çalışmalarda elde ettiği bilimsel çalışmaları kararlılıkla sürdürmeyi kendilerine vizyon ettiklerini açıkladı. 

Rektör Özdemir, “Üniversite-Sanayi, Üniversite-Toplum, Üniversite-Kamu ilişkilerini en üst düzeye çıkarma yolunda bütün imkânlarımızı seferber etmiş bulunmaktayız. Bu çabalardan bir kaçını örneklemek gerekirse; Mersin Tarsus OSB ile Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi, Serbest Mali Müşavirler Odası gibi birçok Sivil Toplum Kuruluşu ile işletme alanlarında yüksek lisans programları yürütmekteyiz.  

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin iyi bir eğitim almaları konusunda büyük bir çaba sarf edeceğimize emin olmanızı istiyorum Biz Toros Üniversitesi olarak 51 yılı geride bırakan Toros Okulları’nın son halkasıyız. Üniversitemizin 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı’nın başarılı geçmesini ve başta şehrimiz ve ülkemiz olmak üzere hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ALİ ÖZVEREN TOROS ÜNİVERSİTESİ TARİHİNDEN NOTLAR SUNDU
Rektör Özdemir’den sonra kürsüye çıkan Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren ise Toros Üniversitesinin günümüze nasıl geldiğine yönelik tarihi notlar verdi.  Mütevelli Başkanı Özveren, “Atatürk’ün Mersin Nutkundaki; “Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız” düsturu o günün ve bildiğiniz köy enstitülerinden yetişmiş olan öğretmenlerin ideallerinde belirleyici bir nokta olmuştur. O anlayış bugünde devam ediyor. 1978’te okulumuz kapanma durumu ile karşı karşıya kaldığında şöyle bir konuşma yapmıştım; Sokrates idama götürülürken demiş ki: “Atinalılar bana sahip çıkınız” Bende ondan esinlenerek dedim ki; “Mersinliler Toros’a sahip çıkınız” ve biz idealist genç öğretmen ve veliler bir araya gelerek Mersin Eğitim Vakfını kurduk. 1982 Anayasası hazırlanırken 130. Madde de vakıf üniversiteleri kurulabilir ibaresi vardı. Bu beni çok heyecanlandırdı. Daha Anayasa referandumdan geçmeden mahkemeye müracaat ettim. Vakıf senedine bir hüküm eklettim; “Mersin Eğitim Vakfı Mersin’de bir vakıf üniversitesi kursun” diye. Bu o günlerde ki hayallerimizdi ama kolay olmadığını söylemeliyim” dedi. 

ÖZVEREN GELECEK VİZYONUNU AÇIKLADI
Toros Üniversitesi’nin gelecek vizyonuna ilişkinde hedeflerini açıklayan Mütevelli Heyet Başkanı Özveren, “ Atatürk diyor ya: “Bu ülkeye hizmet edeni bu millet baş tacı yapar” Bu ülkeye hizmet etmemiz lazım. Her şeyimizi bu ülkeye borçluyuz.  Akademisyenlerimizin hocalarımızın büyük bir fedakarlık içinde çalıştıklarını görüyorum.  Toros bu bağlamda çok şanslı bir üniversitedir. 

Toros Üniversitesi Birleşmiş Milletlerin düzenlediği  bir proje yarışmasında Avrasya 1.si olması nasıl bize gurur verdiyse ben iddia ediyorum Allah ömür uzun verirse göreceğiz. Dünyada ilk 500 üniversite arasında Toros’un geldiği yeri yaşayıp göreceğiz. Bunların hepsinden önemli olan şey ise çocuklarımızı demokrat olarak yetiştirmektir. İkincisi topluma ve çevreye karşı sorumluluk duygularının gelişmesi ve nihayet meslekleri ile ilgili akademik bilgilerinin tam olmasıdır” dedi.

Toros Üniversitesini Mersinin milli bir kurumu olarak nitelen Özveren,“Mersinlilerin bu kuruma sahip çıkacaklarına yürekten inanıyorum.  Biz görevimizi tam anlamıyla yaptık demiyorum. Kanımızın son damlasına ve son nefesimize kadar çabalamaya devam edeceğiz ama bizim asıl umudumuz gençlerdir” şeklinde konuştu. 

AÇILIŞ DERSİ PROF. DR: CENGİZ GÜLEÇ’TEN
Açılış Konuşmalarının ardından kürsüye açılış dersini vermek üzere Prof. Dr. Cengiz Güleç çıktı. Zihin Sağlığı ve Bilgelik Yolu” konulu açılış dersini veren Prof. Dr. Güleç’e Mütevvelli Heyet Başkanı Ali Özveren tarafından açılış dersi anısına teşekkür plaketi sunuldu. Plaket sunumu ile birlikte 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni son buldu.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA