Başkan Uçar, ‘Bahriye Üçok’u anıyoruz’


Tarih : 6 Ekim 2015 Salı 13:33

CHP Silifke ilçe Başkanı Bünyamin Uçar, ‘Evine gönderilen bombalı paketin patlamasıyla 6 Ekim 1990’da aramızdan ayrılan Bahriye Üçok’u, ölümünün 25. yıldönümünde rahmet ve saygıyla anıyoruz’ dedi.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi, SHP Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Bahriye Üçok, 6 Ekim 1990 tarihinde, evine gönderilen kitabın içine yerleştiren bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetmişti.

Ölümünün 25. Yıldönümü dolayısıyla basın açıklamasında bulunan CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar; ‘Bahriye Üçok, İslam dininin, halkın saf dini duygularının ‘din tüccarları’ tarafından sömürüldüğünü, İslam dininin günümüzde bazı odaklarca çarpıtıldığını, kutsal değerlerimizin birileri tarafından siyasi ve ekonomik çıkarlar için kullanıldığını dile getiren, buna karşı mücadele eden, laikliğin Türkiye ve İslam dünyası için önemini anlatmaya çalışan cesur bir siyasetçi, gerçek bir aydındı.

Onun aydınlanma ve laiklik mücadelesinden rahatsız olan karanlık odaklar, Uğur Mumcu, Turan Dursun, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı cinayetlerinde olduğu gibi Türkiye içindeki taşeronlarını, işbirlikçilerini devreye sokarak bu korkunç cinayeti işlediler. Uzun yıllar ‘faili meçhul’ kalan cinayeti işleyenler ve azmettirenler hâlâ tam olarak tespit edilemedi, tespit edilenler bağımsız yargı önünde hesap vermediği gibi günümüzde birileri tarafından adeta kahraman ilan edildi.

Bahriye Üçok ve diğer aydınlanma ve laiklik şehitlerinin, yıllar önce söylediklerini, onların uyarılarını bugün daha iyi anlıyoruz. Bugün ülkemizde ve bölgemizde cereyan eden olaylara tanık oldukça, kutsal değerlerimizi siyasi ve ekonomik çıkarlar için istismar edenleri gördükçe, Bahriye Üçok’un, bazı karanlık odakları neden rahatsız ettiğini daha açık şekilde görüyoruz.

Aydınlar, bedenen aramızdan ayrılsalar da, fikirleriyle toplumda yaşamaya, toplumu aydınlatmaya, topluma yol göstermeye devam ederler.

Aramızdan ayrılışının üzerinden çeyrek asır geçmesine rağmen düşünceleri ve uyarılarıyla toplumumuzu aydınlatmayı sürdüren Bahriye Üçok’u, tüm aydınlanma ve laiklik şehitlerini saygıyla anıyoruz’ diye konuştu.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA