1. ERDEMLİ TARIM FUARI AÇILDI


Tarih : 7 Ekim 2015 Çarşamba 20:40

Üreticiye destek olan, tarım sektöründe son çıkan teknolojik ürünlerin ve Erdemli’de yetişen çok sayıda ürünün sergilendiği, 1. Erdemli Tarım Fuarı’nın açılış töreni gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli Kaymakamlığı, Erdemli Belediye Başkanlığı, Erdemli Ziraat Odası Başkanlığı, Mersin Üniversitesi, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası, Erdemli Komisyoncular Derneği tarafından ortak olarak düzenlenen “1. Erdemli Tarım Fuarı”,  Erdemli Kapalı Halk Pazarı’nda gerçekleştirilen törenle açıldı. 

Bu yıl ilki gerçekleştirin fuarın açılış törenine, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, AKP Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Erdemli İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Serkan Kozan, MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu, meclis üyeleri, çok sayıda üretici ve vatandaş katıldı. 

Üreticiye tarım sektöründeki yeniliklerin ve ürünlerin tanıtılmasının yanı sıra, birçok çiftçiyi bir araya getirerek bilgi alışverişinde bulunmalarını hedefleyen fuara, yurt dışı ve yurt içinden sektörde öncü çok sayıda firma katılarak ürünlerini tanıttı. Üreticiler ise tohum, gübre, zirai aletler, traktörler, sulama sistemleri ve son çıkan teknolojik ürünleri yerinde inceleme fırsatı buldu.

Üreticiyi bilgilendirecek ve üretime katkı sağlayacak bu gibi fuarların üreticilerin tarımsal gelişmeleri takip etmeleri açısından oldukça önemli olduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz fuarın Erdemlililer için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Üreticimize katkı sağlayacağına inandığım bu fuarda bulunmaktan ve sizlerle beraber bu anı paylaşmaktan büyük bir onur duyuyorum” dedi.

Başkan Kocamaz sözlerine, “Mersin bir uçtan bir uca, tarımın en yoğun yaşandığı ve üretimin aktif olduğu bir kent. Anamur’dan başlayarak, Çamlıyayla’ya kadar her bölgede, ülke tarımına büyük katkıları olan ürünler yetişiyor. Bugün burada Erdemli’nin ilk tarım fuarını açıyoruz. Bu tür fuarlar, kentlere hareketlilik getirmesinin yanı sıra, üreticilerin birbirleri ile fikir alışverişinde bulunması, bilgi paylaşımı ve yeni teknolojilerle buluşulması açısından çok önemli. Elbette açılan her fuar üreticimizin ufkunu açacak, yeni ürünlerle tanışmana fırsat sunacak, en önemlisi de kente yeni değerler katarak, kent ekonomisine katkıda bulunacaktır” şeklinde devam etti.

Son olarak, 1.Erdemli Tarım Fuarı’nın sürdürülebilir olması ve çalışmaların bu doğrultuda devam etmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Erdemli’mizde ilkini gerçekleştirdiğimiz bu fuarın sürdürülebilir olmasını ve önümüzdeki yıllarda bütün sivil toplum örgütleri, kent bileşenlerinin bir araya gelerek bu fuarı daha da geliştirmesini, daha da canlandırmasını temenni ediyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA