Ankara’da katliam


Tarih : 10 Ekim 2015 Cumartesi 18:20

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

 

DİSK, KESK, TMMOB, TTB'nin düzenlediği Birleşik Haziran Hareketi'nin ve siyasi partilerin de destek verdiği Ankara'daki Barış mitinginde iki büyük patlama yaşandı. Patlama Ankara tren garı kavşağında gerçekleşti. İçişleri Bakanı Selami Altınok, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Adalet Bakanı Kenan İpek Ankara'daki saldırıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "86 kişi hayatını kaybetti, 28'i yoğun bakımda 186 yaralımız var." İçişleri Bakanı Selami Altınok 'istifa edecek misiniz' sorusuna etmeyeceği yönünde yanıt verdi.

Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi SABIM 184 hattı aranarak, yaralıların hangi hastanede yattığı hakkında bilgi alınabileceğini bildirdi.

Olay yeri güvenlik şeridi içine alındı. Bölgeye insanlar polislerce yaklaştırılmıyor.  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Barış mitingini kana bulayan saldırıya ilişkin 5 savcının görevlendirildiğini bildirdi. ANKA Haber Ajansı'nın iddiasına göre polise daha önce Ankara'da saldırı ihbarı yapıldı.

Patlama anı güvenlik kameralarına da yansıdı:

ÜÇ BAKAN'DAN PATLAMA AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Adalet Bakanı Kenan İpek Ankara'daki saldırıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Sağlık Bakanıb Müezzinoğlu ölü sayısını 86 olarak açıkladı. Müezzinoğlu 28'i ağır 186 kişinin yaralandığını belirtti. İçişleri Bakanı Selami Altınok 'istifa edecek misiniz' sorusuna etmeyeceği yönünde yanıt verdi.

İşte o açıklamalar:

"İÇİŞLERİ BAKANI SELAMİ ALTINOK

Ankara’da tren garının bulunduğu alanda menfur bir terör eylemi meydana gelmiştir. Bu eylem milletimize ve Türk demokrasisine karşı yapılmış bir saldırıdır. Lanetliyoruz. Acil şifalar diliyorum, başımız sağolsun diyorum. Ankara Valiliğimize miting için başvuru yapılmış, uygun görülmüştür. Miting saatinde Sıhhiye’ye geçmek için toplanma meydana gelmiştir. Güvenlik görevlileri önlemlerini almıştı. Gerekli arama işlemleri yapılacaktı. Acımız büyük. Başbakanımız da kısa bir süre sonra gerekli açıklamaları yapacaktır. Çalışmalarımız devam ediyor. Saldırının gerekçelerini nasıl yapıldığını araştırıyoruz. Zaman içerişinde bilgiler netleştikçe paylaşacağız.

SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU

Bedeli ağır olan son derece haince ve profesyonelce organize edildiği anlaşılan terör eylemine muhattap olduk. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ailelerimize sabırlar diliyorum. Sağlık Bakanlığı olarak bize çağrının geldiği 10.04’ten itibaren 10.08’de hareket edilmiş ve 11.00 itibariyle olay yerinde 21 ambulansımız vakalar ulaşmıştır. Olay anında da miting dolayısıyla 4 ambulansımız görevliydi. Olay yerinde olağanüstü bir panik olması ve kalabalık cenazelerin çoğalmasına ve yaralıların ulaşmasına engel olmuştur. Beyin cerrahından, plastik cerrahına kadar çok kısa sürede oluşturuldu. Olaydan 15 dakika sonra 56 ‘ya çıktı.
Olayda 86 kişi hayatını kaybetti. 186 hastamız tedavi görüyor. 26’sı yoğun bakımda, 18’i ameliyathanede ve olay yerinden gelen orada kaybettiğimiz vaka sayısı 62. Gerçekten çok ağır bir tablo. Ameliyathanemizde olan vakalarımızdan dolayı kayıplarımızın artmasında korkuyoruz. Farklı illerden gelen yaralılarımız var. Israrla kan ihtiyacımızın olmadığını belirtmemize rağmen 5 bin ünite kanımız hastanelerde hazır. 3 bin üniteyi de hazır bulundurmaktayız. İçişleri bakanımızla görüştüm toplumu daha da ağırlaştıracak paniğe sürükleyecek olumsuz haberlerin yapılmaması için kriz masasını kurduk. Bütün sağlık bilgilerini kontrol ediyoruz. Alo 184 24 saat hizmet verecek, yaralılarla ilgili bilgi alabilecekler. Çok ağrı bir tablo milletimizin başı sağolsun. Terör eylemlerine karşı birlik ve beraberliğimize karşı yapılan oyunları el birliğiyle bozacağız. Sağlık bir süreçle güçleneceğiz 1 Kasım’a sağlıklı bir şekilde sandığa gitmeyi temenni ediyorum.

ADALET BAKANI KENAN İPEK

Adli boyutu ile ilgili savcılığımız çalışmaya başladı. 16 Cumhuriyet savcımız olay yerinde gerekse adli tıpta çalışma yürütüyorlar. Son bilgiye göre yaklaşık 1 saatlik çalışma kaldı olay yeriyle ilgili. Şundan herkes emin olsun çok titiz çalışmalarımız devam ediyor. Olayın arkasında olanlar aydınlatılacak."

EMEK PARTİSİ: 8 ARKADAŞIMIZ ÖLDÜ

Emek Partisi (EMEP) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 8 EMEP üyesinin öldüğünü, 30 partilinin de yaralandığını bildirdi. EMEP'in açıklaması şöyle:

"8 yoldaşımızı kaybettik, 30'un üzerinde üyemiz yaralı, tüm kayıp ve yaralılarımıza dair bilgi henüz netleşmedi."

BAKANLARA PROTESTO

Patlamanın olduğu olay yerine gelen Bakanı Selami Altınok, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Adalet Bakanı Kenan İpek bölgedeki yurttaşlar tarafından protesto edildi. Bakanlar halk tarafından önce yuhalandı sonra üç bakana pet şişe atıldı.  Protestolar üzerine bakanlar araçlarına binerek bölgeden hemen uzaklaştı.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN "KAN İHTİYACI YOK" AÇIKLAMASI YALANLANDI

Sağlık Bakanlığı Kriz Masası sorumlusu Doç.Dr Osman Nacar acil kan ihtiyacı bulunmadığını iddia etmiş, bunun üzerine CNN Türk de kan ihtiyacının olmadığı haberini geçmişti. Ancak Nacar’ın açıklamalarının ardından, Numune Hastanesi’ndeki CNN Türk muhabiri Yasemin Doğan hastaneden kan ihtiyacı anonsları yapıldığını söyleyerek Bakanlığın Kriz Masası sorumlusu Doç.Dr Osman Nacar’ı yalanladı.

Eğitim Sen yaptığı açıklamada "Ankara Dışkapı Hastanesi'nde 51, Numune Hastanesi'nde 84, Hacettepede Tıp Fakültesi'nde 24, Turgut Özal Hastanesi'nde 12, toplam 171 yaralı var" dedi. 


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA