CHP’li 11 genç barış mitinginde öldü


Tarih : 12 Ekim 2015 Pazartesi 11:05

Cumhuriyet tarihinin en büyük can kayıplı terör olayına sahne olan Türkiye, hala Barış Mitingi şokunu yaşarken MİT ve polis, katliam üzerindeki sır perdesini aralamaya çalışıyor.

76 kişinin isimleri belirlendi

Polis, katliama neden olduğu düşünülen canlı bombaların kimliğini araştırıyor. Kimliği belirlenip otopsisi yapılan 36 kişi toprağa verilmeye başlandı. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

19 hastanede 160 hasta var

“Hayatını kaybeden 95 kişiden şu ana kadar 76’sının kimliği tespit edildi. Olay, 4 polis ve mülkiye başmüfettişi tarafından soruşturuluyor. 19 hastanede 65’i yoğun bakımda 160 kişi tedavi altında. Hastaneye başvuran 508 hastanın 317’si taburcu edildi. Cenaze sahiplerine AFAD yardımcı oluyor. Hasta ve yakınlarına her türlü tıbbi ve psikolojik destek vermeye devam edilecek.”  

CHP’li 11 genç barış mitinginde öldü

Ankara Tren Garı’nda meydana gelen katliamda CHP Malatya Gençlik Kolları’ndan 11 genç de hayatını kaybetti. Bunlardan 19 yaşındaki Eren Akın, mitinge gitmeden bir gün önce Facebook’taki sayfasına partisinin “Her şey Türkiye için”  sloganını paylaşıp CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile çektirdiği fotoğrafı koydu. Eren Akın ve Canberk Bakış, Malatya’da toprağa verildi.

Saldırıda ölenler toprağa veriliyor

Ankara’daki katliamda hayatını kaybeden Canberk Bakış’ın (20), CHP Malatya Gençlik Kolları üyesi Eren Akın (19) ve eski Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Malatya Şube Başkanı ve CHP üyesi Kasım Otur (48) Malatya’da toprağa verildi. Katliamda CHP Malatya Gençlik Kolları’ndan 11 genç de hayatını kaybetti. Bunlardan Eren Akın, mitinge gitmeden bir gün önce Facebook’ta partisinin “Her şey Türkiye için”  sloganını yazıp CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile çektirdiği fotoğrafı paylaşmıştı. Canberk Bakış’ın cenazesi, dün sabah saatlerinde Malatya Erhaç Havalimanı’ndan alınarak araçla Malatya Şehir Mezarlığı’na getirildi. Cenaze, buradaki işlemlerin ardından Battalgazi ilçesi Beydağı Mahallesi’ndeki babaevine götürüldü. Evin önünde babası Abdullah, annesi Naime, ağabeyi Burak, kardeşi Berivan Bakış ve yakınları gözyaşı döktü. Berivan Bakış, “Çık oradan kardeşim, orası sana yakışmıyor” diye ağıt yaktı. Bakış’ın cenazesi, babaevinde “helallik” alındıktan sonra mahalle mezarlığında kılınan namazın ardından defnedildi. Mahalli sanatçı olduğu belirtilen baba Abdullah ile anne Naime Bakış, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Bakış’ın bu yıl Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi maliye bölümünü kazandığı, mitinge de öğrenim gördüğü Aydın’dan gittiği öğrenildi.

Sana yakışmadı

CHP Malatya İl Gençlik Kolları üyesi Eren Akın’ın cenazesi de sabah saatlerinde Erhaç Havalimanı’ndan alınarak şehir mezarlığına getirildi. Eren Akın’ın babası Mahmut, annesi Gülay ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunun tabutuna sarılan anne Gülay Akın, “Eren, bu sana yakışmıyor” diyerek gözyaşı döktü. CHP Malatya Gençlik Kolları üyeleri, tabutun üzerine karanfil bıraktı. Akın’ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Saldırıda hayatını kaybeden eski Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Malatya Şube Başkanı ve CHP üyesi Kasım Otur’un, şehir mezarlığındaki cenaze töreninde, annesi Güley, eşi Songül, oğlu Birkan ve yakınları gözyaşı döktü. Otur’un annesi Güley, tabuta sarılarak ağladı. Otur’un tabutunun üzerine kırmızı karanfil bırakılırken, annesi tabutun başında geçerek, “Oğlum burada, beni çağırıyor. Oğlum, sen ne yaptın? Oğlum kim vurdu sana? Bana söyle, ben de senin intikamını alırım. Oğlum kim yaptı?” diye ağladı. Otur’un cenazesi, kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Hayatını kaybeden 76 kişinin isimleri

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, yaptığı açıklamada 76 cenazenin isimlerinin Savcılık tarafından koordinasyon merkezine iletildiği belirtilerek, isimler paylaşıldı. Açıklamada ayrıca,  65’i yoğun bakımda olmak üzere 160 kişinin tedavisinin devam ettiği açıklandı. Olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımızdan 76’sının isimleri şöyle: Abdülkadir UYAN, Metin KÜRKLÜ,  Gökhan AKMAN, Orhan IŞIKTAŞ, Yılmaz ELMASCAN, Gökmen DALMAÇ, Elif KANLIOĞLU, Hakan Dursun AKALIN, Ersin ADSIZ, Ayşe DENİZ, Fatma ESEN, Gülbahar AYDENİZ, Eren AKIN, Canberk BAKIŞ, Nizamettin BAĞCI, Kasım OTUR,  Başak Sidar ÇEVİK, Resul YANAR, Mehmet Ali KILIÇ, Tekin ARSLAN, Sezen VURMAZ, Dilaver KAHARMAN, Umut TAN, Dilan SARIKAYA, Ali KİTAPÇI, İsmail KIZILÇAY, Muhammet DEMİR, Korkmaz TETİK, Onur TAN, Osman ERBASAN, Emine ERCAN,   Vedat ERKAN, Seyhan YAYLAGÜL, Vahdettin ÖZGAN, Selim ÖRS, Ali Deniz UZATMAZ, Günay DOĞAN, Berna KOÇ, Meryem BULUT,  Binali KORKMAZ, Feyyaz DENİZ, Mehmet Zakir KARABULUT, Dicle DELİ, Leyla ÇİÇEK,  Ebru MAVİ, Ziya SAYGIN, Metin PEŞMAN, Mesut MAK, Hacı KIVRAK, Gözde ARSLAN, Fevzi SERT, Uygar Coşkun, Aycan Kaya, Aziz Onat, Yunus Derici, Hasan Sancalı, Veysel Atılgan, Metin Tesmen, Fatma Karakurt, Şirin Kılıçalp, Yusuf Akdağ, Çetin Kürklü, Gülhan Elmas Can, Bilgen Parlak, Nevzat Sayhan, Kübra Meltem Mollaoğlu, İdil Güneyi, Osman Turan Bozacı,  Sevgi Öztekin, Sarıgül Tüylü, Rıdvan Akgül, Nilgün Çeliv, Mehmet Tevfik Dalgıç, Emin Aydemir, İbrahim Atılgan ve Sabri Alman.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA