Toros’ta Ankara Katliamı İçin Eylem


Tarih : 13 Ekim 2015 Salı 10:20

Ankara’da cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısında hayatını yitiren 97 kişi için yurdun dört bir yanında olduğu gibi Toros Üniversitesi’nde de eylem düzenlendi.

10 Ekim Cumartesi günü Ankara tren garı kavşağında meydana gelen 2 ayrı patlamada yaşamını yitiren 97 kişi tüm Türkiye’yi yasa boğdu. “Emek, Barış, Demokrasi” mitinginde gerçekleşen cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısında hayatını kaybeden canlar için bir araya gelen üniversiteli öğrenciler Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsü’nde oturma eylemi düzenledi ve eylem sonrası basın açıklaması yaptı.  

Basın açıklamasında yapılan katliamlara dikkat çeken gençler; “Ankara’dan kalkan cenazeler Türkiye’nin her köşesine gönderildi. Bugün ağıtlar Rize’den, Kırıkkale’den, Diyarbakır’dan, Mersin’den ve birçok kentimizden yükseliyor. Bu kaçıncı yastır kahrolduğumuz, daha kaç defa veda etmek zorunda kalacağız sevdiklerimize? Susmak katliamları daha çok yaklaştırıyor tüm ülkeye. Bizler barış için haykıranlar olarak yaşam hakkı elinden alınmaya çalışılan bizler, annelerin gözleri geceye huzurla kapatacakları günler gelene dek barış mücadelemizi sürdüreceğiz. Tüm katliamlara inat barış kazanacak” şeklinde konuştular.

Alkışlarla oturma eylemi yapan gençlerin “Ne Çok Özlemişiz Gökyüzüne Kansız Bakmayı”, “Bu Meydan Kanlı Meydan” ve “Barış İçin Uçan Güvercini Vurdular, Canlarımızı Kanlı Eller Soldurdu” yazan dövizler taşıması dikkat çekti.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA