ADSİAD, önemli konuya parmak basıyor


Tarih : 13 Ekim 2015 Salı 15:33

Jeopolitik güvenlik masaya yatırılıyor

ADANA –

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Türkiye’nin jeopolitik güvenlik perspektifini geniş boyutlarıyla ele alacak. Bölgemizdeki küresel gelişmeleri ‘Küresel Jeopolitik Güvenlik-2015’ başlığıyla masaya yatıracak ADSİAD’ın konuk konuşmacısı Yrd. Doç. Dr. Murat Koç olacak. 

Güvenlik perspektifinde durumsal farkındalık oluşturmak, güvenlik bağlamında kısa, orta ve uzun vadede plan ve projelere ışık tutmak, küresel ve bölgesel tehdit ve fırsatlar bağlamında anlayış birliği oluşturmak amacıyla düzenlenecek toplantı 13 Ekim 2015 Salı günü saat 17.00’da Adana Sheraton Otel’de gerçekleşecek.

ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, konusunda uzman Yrd. Doç. Dr. Murat Koç’un Türkiye’nin ve bölgemizin güvenlik perspektifine ışık tutacağı toplantının önemine dikkati çekti. Sönmez, toplantıda, ‘Dünya Siyasi Konjonktüründeki Temel Gelişmeler’, ‘Bölgesel Jeopolitik’, ‘Yerel Jeopolitik’ başlıkları altında birçok konuya değinileceğini, Doğu Akdeniz Enerji Koridoru ile yeni enerji merkezi olarak göze çarpan Çukurova’nın son durumunun değerlendirileceğini vurguladı. Sönmez, toplantıya Adanalılar’ı ve basın mensuplarını davet etti.

YRD. DOÇ. DR. MURAT KOÇ
Yrd.Doç.Dr.Murat KOÇ halen Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesinde; International Security Law, İşletme Ana Bilim Dalında; Principles of Management, Strategic Management, Business Policy, Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalında; International Security, Y.Lisans ve Doktora Programlarında; Çağdaş Yönetim ve Stratejik Yönetim ile İnsan Kaynakları ve Uluslararası  Hukukta Çatışma ve Meşru Müdafaa derslerini vermekte olup ADSİAD Akademik Danışma Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Danışma Kurulu üyesidir. KOÇ aynı zamanda uluslararası akademik çalışmalarda Terör, Ortadoğu, Suriye ve Kıbrıs stratejisi ile ilgili konularda konferanslar vermektedir. Çağ Üniversitesi bünyesindeki Güney Güvenlik Okulu(SSC) kurucusu olan KOÇ, Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevini de yürütmektedir. İyi düzeyde İngilizce bilen KOÇ evli ve iki çocuk babasıdır.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA