Mersinli İşadamları Litvanya Yolcusu


Tarih : 1 Kasım 2015 Pazar 16:17

Türkiye ile Litvanya arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkiler bir üst düzeye taşınıyor.

Mersinli genç işadamları, Litvanya Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosluğu’nun öncülüğünde önümüzdeki mayıs ayında bu ülkeye gitmeye hazırlanıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Litvanya Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu ve TÜGİAD Çukurova Şube Başkanı Armağan Öner, iki ülke arasındaki ilişkilerde yepyeni bir dönem başlattıklarını söyledi. Bu çerçevede Litvanya’dan devlet kademeleri dahil hemen her alanda üst düzey temsilcinin Türkiye’yi ziyaret ettiğini anımsatan Öner, bu dostluk ve dayanışmanın, yeni işbirliklerine yansıyacağını bildirdi. Litvanya’nın Türkiye için çok farklı bir pazar olduğunun altını çizen Öner, “Aslında aynı zamanda çok da el sürmediğimiz bir pazardır. Türkiye ile Litvanya arasındaki ikili ticaret hacmi 2004 yılında 296 milyon dolarken, 2014 yılında yaklaşık iki katına çıkarak 568 milyon dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Halbu ki iki ülke arasındaki ticaret hacmi bunun birkaç katı olabilir” dedi.

-           Mersin üreticisi için fırsatlar ülkesi

Litvanya’nın özellikle Mersin iş dünyası, Mersinli üreticiler için sayısız fırsatlar sunan bir ülke olduğunu da ifade eden Armağan Öner, “Sadece ekonomik anlamda değil, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da Litvanya güçlü işbirliği yapabileceğimiz bir ülke. Türkiye, Litvanyalılar için en çok tercih edilen turizm ülkelerinden biri. Mersin turizminin bu pastadan pay alması, tarım ve hayvancılıkla uğraşan ihracatçının Litvanya pazarına girebilmesi, Litvanya’nın eğitim ve kültürdeki güçlü altyapısından bizlerin daha çok faydalanabilmesi için harekete geçtik. Litvanya, Türkiye’nin dostudur, Türkiye’nin AB üyeliği konusunda en güçlü müttefikidir. İki ülke arasındaki bu bağı,  daha da güçlendirmek, bizlerin görevidir” diye konuştu.

-           Mayıs ayında Litvanya’ya gezi

Fahri konsolosluk olarak bu çerçevede önümüzdeki mayıs ayında Litvanya’ya bir gezi düzenleyeceklerini bildiren Armağan Öner, “Mersinli genç işadamlarından oluşan bir heyet ile birlikte bu geziyi gerçekleştireceğiz. İki ülke arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin gelişmesi noktasında ilgili kurum ve kuruluş temsilcileriyle görüşmelerde, anlaşmalarda bulunacağız. Litvanya temaslarımızın verimli geçeceğine, ekonomik ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sunacağına inanıyoruz” dedi.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA