Av.İzzet ULUDAĞ’ın kaleminden... MUSTAFA KEMAL’E UYANMAK


Tarih : 9 Kasım 2015 Pazartesi 13:59

ATATÜRK’ün Ölümünün 77. Yılında CHP’lilere, MHP’lilere ve bütün BÜYÜK TÜRK MİLLETİ’ne “Başsağlığı” Yerine UYANMA ÇAĞRISIDIR!

Alttaki Yazı, 1999 Yılının Ocak Ayı’nda yayımladığım “MUSTAFA KEMAL’E UYANMAK” Adlı Kitabımın ÖNSÖZÜ’dür.

1999 Yılı’ndan Bu yana Her Sene Yine 10 Kasım’da Atamızı Ansak da O’nu Anlamamaya ve O’na Mecburiyetimizi Kavramamaya Devam Ediyoruz. O günden Bu Yana Ülkemizde Değişen Olumlu Hiçbir Şey Yaşamadığımız Halde Hala Kör ve Derin Uykularda Uyumamız, Atatürk Sevgisini, Vatana Bağlılığını ve Gelecek Kaygısını Taşıyan Her Cumhuriyet Yurttaşın Utanç Duymasını ve Azap Çekmesini Gerektirdiği Kanaatindeyim.

Atamızın 77. Cismani Ölüm Yıldönümünde Bizim Üstümüzdeki Ölü Toprağını Atarak UYANMAK ve O’na ve Mirası Olan Milliyetçilik ve Halkçılık Başta Olmak Üzere ALTI OK’a ve Kimsesizliğini Her Geçen Gün Daha da Fazla Hisseden TÜRK MİLLETİ’ne Sarılmak Zamanı Gelmiştir.

Haydi AYAĞA ve ZAFERE!

ÖNSÖZ

“Güzel yurdumuz Türkiye başta olmak üzere ezilenlerin ve yoksulların dünyası, mazlum milletlerin kurtuluş yolunu yeniden ve sonsuza kadar aydınlatması için DOĞU'dan yükselecek olan GÜNEŞ'i sabırsızlıkla bekliyor!

1900'lü yıllardan bu yana belki de ilk kez ulusal değer ve bilinç bu kadar yoğun biçimde kuşatma ve baskı altında tutuluyor.

Ulusal ekonomi ve ulus-devletler de bu kuşatma ve baskıdan nasibini almış durumda. Zaten bu nedenle tarihimizde ilk kez bunca azgın bir özelleştirme saldırısına muhatap olmuş bulunuyoruz.

1919'larda egemenliği eline almak için silaha sarılan Anadolu Halkı, aradan geçen 80 yıl içinde inişli ve çıkışlı bir maceradan sonra içinde bulunduğumuz koşullara sürüldü.

Açlık, işsizlik, üretimde azalma, tarım ve sanayiide çöküş, sosyal ve psikolojik olarak yaşanan travmalar, bizi karamsarlığın göbeğine itti.

Millet fakr u zaruret içindedir.

Kafalar karışıktır.

Bu ortamda karamsarlık bulutlarını dağıtacak, emperyalist kuşatmayı yarıp baskıyı ortadan kaldıracak bir çıkışa ihtiyacımız var.

Aynen 1919'larda olduğu gibi...

Yani mazlum milletlerin cesur öncüsü Mustafa Kemal'e ihtiyacımız var!

İşte bu kitap, bu gün içinden çıkamadığımız kör kuyulardan bizi alıp yeniden bağımsızlık ve özgürlük diyarına; alnı açık başı dik yurttaşlar arasına taşıyacak olan ve her zamankinden daha çok yanımızda görmek, duymak, hissetmek istediğimiz Mustafa Kemal'e ve O'nun milli, devrimci ve halkçı ilkelerine ihtiyacımızı ortaya koymaktadır.

Bu kitap, nasıl bir Mustafa Kemal Atatürk? sorusunu "Mustafa Kemal'e ve bağımsızlığa saldırının dayanılmaz hafifliğini yaşadığımız günlerde" yanıtlamaya çalışmıştır.

Bu kitap, bazı çevreler tarafından gökyüzünde beyaz bulutların üstünde tutulmaya zorlanan, etliye sütlüye, halkın günlük sorunlarına karıştırılmayan ve soyut ilkelerden oluşmuş, zamandan ve mekandan bağımsız bir Atatürkçülük/Kemalizm yerine, ezilen ve horlanan, açlık çeken ve işsizlikten kıvranan, tarlası tapanı elinden kuş gibi uçan, tarımı ve sanayii çöken ve daha dün kapımızdan kovduğumuz emperyalistlere bugün 70 sent için avuç açan bir milletin bütün sorunlarına devrimci, milliyetçi, halkçı çözüm yolları arayan, bulan; tarihine yakışan ve gerçekle çakışan bir Kemalizm önermektedir.

Bu kitap, 1990'lı yıllarda Mustafa Kemal'in saldırıya uğradığı koşullardan günümüze kadar gelinen sürecin bir mücadele belgeselidir ayrıca.

Bu kitap, 1995-1998 yılları arasında Mersin'de KATILIM Gazetesi'nde "Bağımsızlık Rüzgarı" köşesinde; " İLKE, MERSİN İLKE ve KUVAYI MİLLİYE Gazetesi'nde "Çoban Ateşi" adlı köşede, KENT Dergisi'nde, ulusal sınırlar içinde çıkan MK (Mustafa Kemal) Dergisi ve CUMHURİYET Gazetesi'nde yayımlanan yazılardan ibarettir.

Hayat bilindiği gibi önü ileriye doğru açık olsa da küçük küçük geri dönüş ve sık yaşanan tekrarlardan oluşmaktadır. Bu nedenle içinde bulunduğumuz koşullar aynı kaldığı sürece yazılardaki tekrarlara rastlamak söz konusu olacaktır. Yazar, tekrarları okurken sıkılmak yerine var olan ve yinelenen sıkıntıları ortadan kaldırmak için mücadele etmeyi daha sağlıklı bulduğunu belirtir.

Yazar, Kemalizm ve Türkiye düşmanı güçlere karşı Mersin'de yürütülen bu ideolojik ve siyasi mücadele sonucunda, sadece Türkiye ve halkına değil Yeni Dünya Düzeni'nin tehdidi altında açlık içinde yaşayan bütün mazlum milletlere ve ulus-devletlere doğru yolu göstermede devrimci anti-emperyalist Mustafa Kemal Atatürk'ün bugün de ne kadar gerekli olduğunu daha da net kavramıştır.

Bağımsızlık ve özgürlük içinde yaşamak isteyen milletlerin Mustafa Kemal'e ihtiyacı var...

Bizim de!...

Bu kitap, kör ve karanlık uykulardan Mustafa Kemal'e uyanmanın zamanının geldiğini ve hatta geçtiğini ortaya koymaya çalışmaktadır.

Ulusal sanayiciden çiftçiye; işçiden memura; işsizden aydına kadar herkesin görevi bu gün;

MUSTAFA KEMAL'E UYANMAK'tır.... Ocak 1999 – MERSİN

 

Av. İzzet ULUDAĞ
CHP MERSİN ÜYESİ
ADD Eski İki Dönem Yönetim Kurulu Üyesi
(Telefon : 0505 455 12 67)


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA