Ulu Önder Atatürk Mersin’de Törenlerle Anıldı


Tarih : 11 Kasım 2015 Çarşamba 17:50

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yılında Cumhuriyet Meydan’ında düzenlenen törenle anıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni saat 08.45’te Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Törene, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, askeri erkan, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Çakacak, Tuğamiral Demirhan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törende, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te saygı duruşunda bulunuldu. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, limandaki gemiler, Balıkçı Barınağı’ndaki tekneler sirenlerini, motorlu araçlar klaksonlarını, 2 dakika boyunca çalarak anmaya katıldılar.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile de Türk bayrağı önce göndere çekildi, daha sonra yarıya indirildi.

Anma töreni daha sonra Kültür Merkezi’nde devam etti. Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nce (MDOB) hazırlanan programda, saygı duruşunun ardından MDOB sanatçıları eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

İki öğrencinin Atatürk’ü anlatan şiirler okumasıyla devam eden tören, Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Filiz Yaşar Keskin’in ‘ Atatürk ve Diğer Devlet Liderleri’ konulu konferansı ve MDOB ve Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun ‘Atatürk ve 10 Kasım’ adlı programın sergilenmesinin ardından sona erdi.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA