Başkan Turgut’tan demirci esnaflarına ziyaret


Tarih : 11 Kasım 2015 Çarşamba 17:52

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Taşhan Sokak’ta bulunan demirci esnaflarını ziyaret ederek, hayırlı işler diledi.

Demirci esnaflarıyla sohbet ederek, onların sorunlarını dinleyen Başkan Turgut, ‘El emeği, bilek gücü ile icra edilen, zarafet, ince işçilik, dikkat ve titizlik isteyen demircilik mesleği, ustalarımızın elinde son demlerini yaşıyor. Demirciler sokağımızın eksikliklerini yerinde gördük. İnşallah kısa sürede bu sokaklarımızın bakımını yapacağız’ dedi.

Silifke’de ata mesleği olan demircilik, çırak yetişmediğinden bir elin parmaklarının sayısını geçemeyecek kadar ustanın elinde, son yıllarını yaşıyor. Geçmişte birçok ailenin geçim kaynağı olan bu meslek, gün geçtikçe kayboluyor. Demir ustaları, demircilik mesleğinin geçim kaynağı olduğunu, ancak bu mesleğin eskiye oranla rağbet görmediğinden dolayı çırak yetiştiremediklerini söylüyor.

BAŞKAN TURGUT, TAŞHAN SOKAĞIMIZA BELEDİYE ELİ DEĞECEK’

Taşhan Sokakta bulunan diğer esnafları da ziyaret ederek, burada vatandaşlarla sohbet eden Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Taşhan sokağımızın merkezinden geçen yolun bakım çalışmasını yapacağız. Fakat öncelikli olarak bu yol içerisinde bulunan ve MESKİ tarafından yapılacak olan alt yapı, kanalizasyon ile logar sistemlerinin yapılması gerekiyor. Burada ki talebi MESKİ yetkililerine bildirip, buranın çalışmasını yaptıktan sonra bizlerde Silifke Belediyesi olarak üzerimize düşen çalışmaları tamamlayacağız. Taşhan sokak ve burada faaliyet gösteren esnaflarımız bizim için ayrı bir önem arz ediyor. İlçemizin eski çarşı merkezinin burası olması ve bu bölgelerin yeniden canlandırılmasını istiyoruz. Kısa zaman içerisinde buradaki sorunlarımızı bir bir çözeceğiz’ dedi.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA