Türkiye’yi gezen kolon maketi Toros Üniversitesi’nde


Tarih : 13 Kasım 2015 Cuma 12:54

DEV MAKETLE KANSERE FARKINDALIK YARATILIYOR

Kanserle Dans Derneği'nin organize ettiği toplumun bilinçlendirilmesi ve farkındalık yaratılması için tüm Türkiye’yi gezen kolon maketi Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü bahçesinde sergilendi.

KOLON MAKETİ TOROS’TA KURULDU

 “Bugün 1 Saat-Yarın 1 Hayat” başlığını taşıyan kalın bağırsak ve meme kanseri sağlık etkinliği kapsamında 4 gün boyunca Mersin’de sergilenecek. Şişme maket hakkında bilgiler veren Kanserle Dans Derneği Başkan Yardımcısı Güzin Yıldırım, şuana kadar 16 ilde ve ilçelerde bu maketi sergilediklerini ve Kalım Bağırsak Kanseri konusunda halkı bilinçlendirdiklerini söyledi. Yıldırım, “ Bu maket yardımıyla herkesi kolon kanseri ve hastalıkları konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Geçen sene bu projeyle yaklaşık 60 bin kişiye ulaştık. Bu sayede erken teşhisle bize dönen hastalarımız oldu. Zaten burada önemli olan insanlara kanser konusunda farkındalık yaratmak. Kolonoskopi konusunda insanları bilgilendirmek özellikle ailede kolon kanseri geçirmiş olan kişilerde en az 10 yıl önce muhakkak kolonoskopi çektiriş olması gerekiyor. Bağırsak hastalıklarında nelerle karşılaşacaklarını burada bire bir kolon maketinin içinde görebiliyorlar. Bizde maketimizi ziyaret eden kişilere bu konuda bilgilendirme yapıyoruz. Bir de bayanlara kendi kendine meme muayenesini nasıl yapıldığını gösteriyoruz. Bu hastalıklar hakkında hazırladığımız broşürleri verip, bilgilendirmeler yapıyoruz. Kadınlarımızı ve erkeklerimizi özellikle erken tarama için neler yapabilecekleri ve nerelere başvurabilecekleri konusunda aydınlatıyoruz” şeklinde konuştu.

4 GÜN BOYUNCA MERSİN’DE OLACAK

Maketin Mersin’de ne kadar süreyle kalacağı konusunda da bilgiler veren Güzin Yıldırım, “Bu kolon Mersin’de 4 gün boyunca kalacak. Sabahtan akşama kadar sürecek etkinlik boyunca ziyaretçiler bilgilendirilecek. 2 gün boyunca Toros Üniversitesi’nde olacak olan maketimizi 2 gün de halk pazarında sergileyecek, orada da vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. Bu bağlamda herkesi maketimizi ziyaret etmeye bekliyoruz. Önemli olan herkesin vücudunun ve hastalıkların farkında olması, herhangi bir rahatsızlığın vücutlarında olup olmadığının farkına varmasıdır. Bu ve buna benzer projelerle erken teşhisin ne kadar önemli olduğuna ve hayat kurtaracağına dikkat çekmek istiyoruz” dedi.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA