Mersin CHP’de Özyiğit Yeniden İl Başkanı Seçildi


Tarih : 27 Aralık 2015 Pazar 07:20

Özyiğit: 314 Yorulmaz: 297 oy aldı

CHP'nin 35. Mersin İl Kongresi'nde yapılan seçimde, bir kez daha koltuğa talip olan mevcut İl Başkanı Abdullah Özyiğit, rakibi Bora Yorulmaz'a 17 oy fark atarak yeniden başkan seçildi.

CHP Mersin İl Kongresi, zaman zaman gerginliklerin yaşandığı bir atmosferde Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Kongrede, mevcut İl Başkanı Abdullah Özyiğit ile eski il başkanlarından Bora Yorulmaz başkanlık için yarıştı. Mersin'de 638 delegesi bulunan CHP'de, kongrede yapılan seçimde 611 delegenin oyu geçerli sayıldı. Seçimlerde, delegelerden 314'ü mevcut İl Başkanı Özyiğit için oy kullanırken, 297 delegenin tercihi ise Yorulmaz oldu. Bu sonuçlara göre, Özyiğit, rakibi Yorulmaz'a 17 oy fark atarak bir kez daha CHP Mersin İl Başkanlığına seçildi.

CHP Delegasyonuna gösterdikleri ilgi için teşekkür eden Başkan Abdullah Özyiğit, “Delegasyonumuz partisine sahip çıkarak kongrede oy kullanmış ve Mersin İl Yönetimini belirlemiştir. Anamur’dan Yenice’ye kadar her delegemiz, Cumhuriyet Halk Partisi

için sandıkta sözünü söylemiş, partisine, ilkelerine, Cumhuriyet’ine sahip çıkmıştır. Burada kazanan Abdullah Özyiğit değil, yüksek katılımla partisine sahip çıkan CHP delegeleridir” diye konuştu.

Kongre sürecinin tamamlandığını ifade eden Abdullah Özyiğit, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Delegelerimizin teveccühü ile bir kez daha yetki aldık. Mersin’imize, Türkiye’mize, Cumhuriyet Halk Parti’mize hayırlı olsun. Ben tüm delege arkadaşlarıma yol arkadaşlarımın bana olan inancını boşa çıkarmayacağım. Kongremiz artık bitmiştir. Artık Cumhuriyet Halk Partisi ilke ve ideolojisi için her partilimizin yeniden görev alma ve çalışma vaktidir. Bize oy veren ve vermeyen tüm delegasyona teşekkür ediyorum. Kazananın Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu bir kez daha hatırlatarak, tüm partililerimize saygılar sunuyorum.” dedi


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA