CHP’li Özyiğit, çiftçinin zararının telafi edilmesini istedi


Tarih : 2 Şubat 2016 Salı 14:27

Mersinli çiftçi zorda, acil önlem alınmalı

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesinin ardından Rusya ile yaşanan krizden olumsuz etkilenen Mersinli üreticinin son yaşanan fırtına ve doludan dolayı zor günler yaşadığına dikkat çekerek, hükümetin acil destek programı hazırlamasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin’de etkili olan fırtına ve dolu yağışının seralarda hasara neden olduğunu anımsattı.

Fırtına ile birlikten yağan dolunun domates seralarında verdiği zarar nedeniyle üreticinin kayıp yaşadığını ifade eden Özyiğit, “Rus uçağının düşürülmesi ile başlayan krizden en çok Mersinli üretici etkilendi. En önemli pazar olan Rusya pazarının kapanması narenciye üreticine zarar verdi. Henüz Rusya krizinin etkilerini üzerinden atamamışken, Mersin’de etkili olan fırtına ve dolu ikinci bir darbe oldu. Mersinli üretici, hem bu yıl yaşadığı zararı telafi etmeye hem de önümüzdeki yıl ayakta kalabilmenin hesabını yapıyor. Hükümetin çiftçiye acil destek sunması şart” dedi.

Özyiğit, önlem alınmadığı takdirde önümüzdeki dönem hem çiftçinin hem de vatandaşın zor günler yaşayacağına dikkat çekti.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA