CHP’li Gök, İpekçi ve Aksoy’u Andı


Tarih : 2 Şubat 2016 Salı 15:17

CHP Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök yayınladığı mesajla karanlık suikastlara kurban giden Abdi ipekçi ve Muammer Aksoy’u andı.

CHP Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, Abdi İpekçi’nin 37. Ve Muammer Aksoy’un 26. Ölüm yıldönümlerinde bir mesaj yayınlayarak, Türkiye’nin aydınlık insanlarının karanlık cinayetlerle ortadan kaldırılmalarını kınadı.  Gök, “Karanlık güçler, her zaman bu ülkenin aydınlarını hedef aldı. Ülkemizin önemli değerlerinden olan Muammer Aksoy’u kaybetmemizin ardından 26 yıl geçmesine rağmen hala failleri bulunamamıştır. Yazılarında çağdaşlığı, Atatürkçülüğü, toplumsal barışı ve düşünce özgürlüğünü savunan Abdi İpekçi, 1 Şubat 1979 günü Nişantaşı’ndaki evine çok yakın bir yerde Mehmet Ali Ağca tarafından katledilmişti. Aradan 37 yıl geçmesine rağmen suikastla ilgili pek çok soru halen aydınlatılamadı” dedi.

CHP Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök mesajını şöyle sürdürdü: “Bu değerler kolay yetişmiyor ancak, kolay da yok edilmiyorlar. Bakınız ülkemizi ve milletimizi aydınlatmak için hayatlarını bile kaybeden bu aydınların fikirleri hala yaşıyor, yaşatılıyor. Bugün kimse diyemez ki Uğur Mumcu’lar, Bahriye Üçok’lar, Kışlalı’lar, İpekçi’ler ve Aksoy’lar ölmüştür. Fikirleri ve yaydıkları ışık hala toplumumuzu aydınlatmaktadır. Devletimizin görevi bu karanlık cinayetleri gün ışığına çıkartmaktır. Bunu toplum vicdanlarını rahatlatmak ve ülkemizin aydınlarını korumak adına yapma yükümlülüğü vardır. Biz hala umudumuzu kaybetmedik. Bu vesileyle Türkiye’nin aydınlığı için hayatlarını kaybeden tüm demokrasi şehitlerini minnet ve şükranla anıyorum.”


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA