Hamit Tuna: “Fidan dikmek kadar, onu korumakta önemli”


Tarih : 22 Mart 2016 Salı 23:37

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, dünyanın en önemli sorunu haline gelen küresel ısınmanın etkisinin sona erdirilmesi için bol bol ağaç dikerek gereken tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çeken Başkan Tuna:  “Çocuklarımızı sokağa değil, yeşile özendirmeliyiz” dedi.

 Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Toroslar Belediyesi olarak, sağlıklı bir gelecek için yeşil alan miktarının arttırılması gerektiğini savunan bir yapımız var. Bu nedenle İlçemizdeki  eğitim kurumlarındaki öğrencilerimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımızla her yıl, özellikle Dünya Çevre Günü ve Dünya Orman Haftası münasebetiyle hatıra ormanları oluşturuyor, fidan dikim çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Amacımız, doğa sevgisini çocuklara aşılamaktır. Tabi önemli olan dikmek değil yaşatmaktır. Bu alanlara sahip çıkmaları yönünde çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza güveniyoruz” dedi.

 

“Yeşil Alan miktarını 106 bin m2’den 1 milyon 100 bin m2’ye Ulaştırdık”

 

12 yılda yaptıkları planlı çalışmalarla ilçedeki yeşil alan miktarını bir milyon 100 bin m2’ye ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Hamit Tuna; “12 yılda 106 bin metrekare olarak devir aldığımız yeşil alan miktarını 1 milyon 100 bin m2’ye ulaştırırken, yaptığımız planlı yeşil alan çalışmalarıyla 56 olan park sayısını da 168’e çıkardık. Ayrıca parklar, cadde ve bulvarlar ile tesislerimize diktiğimiz ağaç ve çiçekleri Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyemizde üretiyor ve yetiştiriyoruz. Toroslar Belediyesi olarak hasımları hısım yapma gibi bir hedefimiz vardı. Bu hedefe ulaşmanın en kolay yollarından bir tanesi de sosyal tesislerin yapılmasıdır. Bu nedenle ilçemizde sosyal tesislerimizi arttırmak için çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Bugün yaptığımız tesislere gelen vatandaşlarımız hem aileleri ile hoşça vakit geçiriyor hem yaşadıkları günün stresini atıyorlar hem de yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kuruyorlar. Yeşilin olduğu yerde sağlık, sağlığın olduğu yerde mutluluk vardır” dedi.

Başkan Tuna, Toroslar İlçe sınırlarının genişlemesi, köy ve yaylaların ilçe sınırlarına dahil edilmesiyle birlikte Toroslar’ın doğa ile iç içe bir görünüme kavuştuğunu vurguladı.Bu kapsamda yeşil alanlardaki bakım çalışmalarını daha da yoğunlaştırdıklarını belirten Başkan Tuna, Toroslar’ı yayla turizminde de ön plana çıkartacaklarını söyledi. 


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA