Okullara ’Kızılay’ Dersi Geliyor


Tarih : 29 Mart 2016 Salı 17:39

Mersin Kızılay Şube Başkanı ve Yardım İyilik Vakfı Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erdem, okullarda zorunlu olarak okutulacak olan bir Kızılay müfredatı üzerinde çalışıldığını belirterek, böylelikle Kızılaycılık ruhunun çocuklara aşılanmasının amaçlandığını ifade etti.

Türk Kızılayı, sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında yardım faaliyetlerini sürdürürken, toplum genelinde de bilinçlendirme çalışmalarına hız verdi. 2016 yılından itibaren Türk Kızılayı’nın yeni faaliyet alanları içerisinde de yer alacağını ifade eden Mersin Kızılay Şube Başkanı ve Yardım İyilik Vakfı Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erdem, “Bu kapsamda “Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı’yla yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde pilot bir ilde uygulanan ama çok yakın zamanda Türkiye’nin bütün illerine yaygınlaştırılacak bir proje üzerinde çalışılıyor” dedi. 
SINAVLARDA DA SORULACAK
Necmi Erdem açıklamasını şöyle sürdürdü: “Okullarımızda zorunlu olarak okutulacak olan bir Kızılay müfredatı üzerinde çalışılıyor. Okullarımızda çocuklarımız Kızılaycılığı, ilk yardımı, afete müdahaleyi, afet bilincini, kan bağışlamanın önemini kavrayacaklar. Bunlar kendilerine sınavlarda soru olarak da sorulacak. Dolayısı ile daha fazla dikkatler Kızılay’a çekilmiş olacak. Türk Kızılayı’nın yıllar süren amaçları topluma anlatılacak ve Kızılaycılık ruhu genç nesillerimize aşılanacak.”

 


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA