’Tüm Millicilerin’ Tek Kişilik Motorize Bandosu


Tarih : 31 Mart 2016 Perşembe 09:19

Eğer daha önce O’nunla hiç karşılaşmamışsanız, marş seslerini duyduğunuzda bir askeri bando takımının geçmekte olduğunu zannederek, pencerenize veya dükkanınızın kapısına yönelebilirsiniz.

O’nu tanıyan Adanalılar ise İzmir, Gündoğdu, Onuncu Yıl marşını duyar duymaz çevresindeki soru dolu bakışlara “Merak etmeyin canım, Salih abi geçiyor” diyerek cevap verecektir.

Salih Uğur Uyar… 1947 Adana Seyhan doğumlu. O zamanki adıyla Sanat Okulunu bitirdikten sonra, Çukurova Üniversitesinde elektronik teknisyeni olarak çalışmaya başlar. 1996 yılında emekli olarak mesleğini serbest olarak devam ettirir.

Bando meselesine gelirsek, öyküsü beş yıl önceye dayanıyor. Salih abi vasat bir motosikleti, arkasına dört bayrak asılacak şekilde düzenler. En önüne de bayrağımızın Atatürklüsünü koyar. Elektronikçi olursun da, müzik olmaz mı? Ses düzenini de monte ettikten sonra, gelsin Adana’nın caddeleri, sokakları... Resmi törenlere, şehit cenazelerine, kendi deyimiyle ‘Tüm milli güçlerin’ etkinliklerine o motosikletiyle renk katar. Kendisi hâlihazırda Vatan Partisi üyesi olmasına rağmen CHP, DSP, Saadet Partisi ve birçok kitle örgütünün eylemlerine de katılır. Yeter ki o eylem Cumhuriyetçi olsun, Atatürkçü olsun, yani milletimizi birleştirsin . Haftada bir gün de, partisinin Çukurova ilçesinde toplu Aydınlık satışına katılır. Bir çıkışta en az 60-70 Aydınlık satarlar. Diğer ilçe örgütleri de Aydınlık satışına çıkar çıkmasına da, onların bir Salih abisi olmadığından Çukurova’nın satış sayısına ulaşmaları birazcık zorlaşır.

Salih abinin üçü erkek biri kız, dört çocuğu var. Büyük olan erkek çocukların hepsi üniversiteyi iyi dereceyle bitirmiş, üçü de evli ve iş sahibi. Kızı ise DTCF’de öğrenci.

Çocukları bu tek kişilik bando hakkında ne düşünüyor?

“Hepsi takdir ediyor ve benimle övünüyorlar. Bir gün ‘Ya baba, bu enerjiyi nerden buluyorsun? Bu yaşta bunları yaptığına göre kim bilir gençliğinde neler yapmazdın’ diye sordular. Oğlum dedim, benim gençliğimde hiç kimse Bayrağa, Cumhuriyetin değerlerine saygısızlık yapamazdı ki! Yapmış olsalardı, şimdi yaptığımdan daha fazlasını yapardım”

Sokaktaki vatandaşın tepkisi nasıl, ilginç bir anısı var mı?

“Şimdiye kadar olumsuz hiçbir tepki almadım. Bence dinleyenlerin morali yerine geliyor, yurttaş olduklarını hatırlıyorlar. Bol bol alkış alıyorum. O zaman daha da şevkleniyorum. Bu beş yıl içinde sadece bir gün, birkaç sivil polis beni durdurdu ve ‘Beyefendi gürültü yaptığınızın farkında mısınız?’ dediler. Ben de gayet sakin bir şekilde ‘Gürültü dediğiniz acaba Onuncu yıl marşı mı yoksa İzmir marşı mı ?’ diye sorunca, ‘Tamam,tamam. Yalnız sesini biraz kısın’ deyip gittiler”

Vatan Partisine neden üye olmuş?

“O zaman adı İşçi Partisi idi. Fabrikalarımız özelleştirme adı altında peşkeş çekilirken onlardan başka ses çıkartan yoktu. T.C ibaresi resmi kurumlardan silinirken en başta onlar karşı çıkıyordu. Vatanını savunan bir gençlik ve şu anda Kuvayi Milliyenin tek sesi olan Ulusal Kanal gibi bir televizyon yaratmayı başardılar. Komşularımız işgal edilirken ilk karşı çıkan yine onlardı ve Ergenekon sürecinde müthiş bir direnç gösterdiler. Bu gözlemlerden sonra gittim üye oldum ve mücadelede yerimi aldım. Biraz geç oldu ama, iyi ki gelmişim diyorum”

“Her İl’e Bir Salih Gerek”

Vatan Partisi Adana İl Başkanı Selver Kaplan ise Salih abiyi şöyle anlattı: “O’nun Adana’da olmasının bizim için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Keşke her ilde bir Salih Uğur Uyar olsa. İnanıyorum ki o zaman bu emperyalistleri ve uşaklarını çok daha erken ve daha çabuk yeneriz. 18 yaşındaki bir genç gibi heyecanlı, çok disiplinli bir parti üyesi ve şu anda Çukurova ilçemizin yöneticisi. Çok iyi bir kemalist, çok iyi vatansever, çok iyi bir aile babası. Yani her yönüyle hepimizin örnek alması gereken bir arkadaşımız. Kısaca söylemek gerekirse, her ile bir Salih abi gerek”

Yusuf Çelik-Mersin


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA