CHP’li Özyiğit, İnönü Zaferinin kahramanlarını andı


Tarih : 1 Nisan 2016 Cuma 14:11

Bağımsızlık yolunda atılan büyük zafer

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, kuvvetçe daha üstün olan düşmana karşı kazanılan İkinci İnönü Zaferi’nin 95. yıldönümünde ulusal bağımsızlık vurgusu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, İkinci İnönü Zaferi’nin 95. yıldönümünü kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, zaferin sonunda İsmet Paşa’ya çektiği kutlama telgrafında; “Siz orada, yalnız düşmanı değil, milletin kötü giden talihini de yendiniz” sözlerini anımsatan Özyiğit, ulusal bağımsızlığın gerçekleşmesi yolunda atılan en öneli zaferlerden biri olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“İkinci İnönü Zaferi Türk ordusunun zaferi ile sonuçlandı. Kuvvetçe daha üstün olan düşmana karşı kazanılan önemli bir zafer oldu. bağımsızlık uğruna verilen bu mücadelede emperyalizme karşı büyük zafer elde edildi. Cumhuriyet’e giden yol açıldı. Bir arada özgür ve bağımsız yaşamanın teminatı olan Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu uğurda mücadele eden, birlik beraberlik ve hoşgörü mirasını bize bırakan, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.”


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA