Toroslar Meclisi, Komisyon Üyelerini Seçti


Tarih : 6 Nisan 2016 Çarşamba 17:25

Toroslar Belediye Meclisi; Belediye Başkanı Hamit Tuna Başkanlığındaki 2014-2019 dönemi üçüncü yılının ilk meclis toplantısını Belediye Meclis Salonu’nda yaptı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yoklama ile başlayan Nisan Ayı olağan meclis toplantısı, bir önceki birleşime ait karar özetinin okunarak, oy birliğiyle kabul edilmesiyle devam etti.

 Ardından gündemin diğer maddelerinde yer alan Meclis kâtipleri, Meclis başkan vekilleri, Encümen üyeleri, İhtisas komisyonlarının üye sayısı ve çalışma süresi, Plan ve Bütçe Komisyon üyeleri, İmar ve Bayındırlık Komisyon üyeleri, Çevre ve Sağlık Komisyon üyeleri, Gençlik ve Spor Komisyon üyeleri ile Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Komisyon üyeleri, Tarım, Orman ve Hayvancılık İşleri Komisyon Üyeleri ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyon üyelerinin seçimleri yapıldı.
Gizli oy açık tasnif usulü ile yapılan oylama sonucunda Meclis katipliklerine; yapılacak ilk mahalli idareler seçimlerine kadar Ömer Bilgin ve Salih Özkan (Asil) ile Haluk Mutluay ve Serpil Mersin(Yedek),  Meclis Başkan Vekilliklerine; Haluk Mutluay ve Hikmet Koç, 1 yıl süreyle Encümen üyeliklerine de; Serpil Mersin, Atila Parlak  ve Aziz Mil seçildi.
1 yıl süreyle ihtisas Komisyonlarına 5’er üyenin belirlenmesine oy birliğiyle kabul edildiği meclis toplantısında daha sonra komisyon üyelerinin seçimine geçildi. Buna göre; Plan ve Bütçe Komisyon üyeliklerine; Abdullah Yılmaz ,İbrahim Kaya, Ahmet Kılıç Salih Baysal, Salih Özkan, İmar ve Bayındırlık Komisyon Üyeliklerine; Mustafa Yavuz,Hikmet Koç,  Mehmet Çivi, Avni Atmaca, Mehmet Tan, Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeliklerine; Ergün Özdemir, Mustafa Çakır, Bilal Candan, İsmet Hasancaoğlu, İbrahim Kaya, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliklerine; Salih Özkan, Ahmet Kılıç, Talat Tutkun, Ramazan Topal, Bilal Candan, Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliklerine; Haluk Mutluay, Ömer Bilgin, Mehmet Gögen, A.Rıza Aydın, Talat Tutkun, Tarım,Orman ve hayvancılık İşleri Komisyonu Üyeliklerine; Mehmet Tan, Aziz Mil, İbrahim Kaya, Şükrü Güven, Mustafa Turan,  Kadın erkek eşitliği Komisyonu Üyeliklerine; Serpil Mersin, Mustafa Çakır, Hamit Ayhan, Yakup Bilir ve Ramazan Topal oy birliğiyle seçildiler.
Belediye ihtisas komisyonlarından gelen raporların görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmesi ve Mayıs/2016  ayında yapılacak olan meclis toplantı gününün 2 Mayıs Pazartesi günü saat:14.00 olarak belirlenmesinin ardından, Toroslar Belediyesi’nin 1/01/2015-31/12/2015 dönemini kapsayan faaliyet raporu da görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Tuna; “Projelerimizle, Yarınları Planlıyoruz”

Burada meclis üyelerine çalışmaları hakkında kısa bir bilgi veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 2015 yılı faaliyetlerinde emeği geçen ve katkı sunan başta Belediye Meclis Üyeleri olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür etti.
Konuşmasında, Toroslar’ın coğrafi yapısıyla gelişime açık bir ilçe olduğunu ve bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Başkan Hamit Tuna; “Meclisimizin aldığı karar doğrultusunda bundan sonraki süreçte de Toroslarımızda daha yaşanılabilir ve 21.yüzyıl şartlarına uygun bir şehircilik mantığıyla hizmet üretmeye devam edeceğiz. Gelecek vizyonda Toroslarımızın nüfus projeksiyonu aşağı yukarı 625 bin olarak tespit edilmiş. Mersinimizin en büyük merkez ilçesi konumunda olan ilçemizin nüfus yoğunluğuna yetebilecek nitelikte sosyal donatılar yapmak ve ticari alan miktarını arttırmak suretiyle köy ve beldelerin bize bağlanmasıyla üretimin de maksime edildiği her türlü modern tarım ve hayvancılığın yapıldığı bir şekilde bölgemizi en iyi bölge haline getireceğiz. Tüm meclis üyelerimizin desteği ve geliştirdikleri projelerle bugüne kadar geldik. Dün ile bugün kıyaslandığında Toroslarmızda büyük bir değişim ve dönüşüm var. Yeniden tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA