Uçurtmalar el ele gökyüzüyle buluştu


Tarih : 25 Nisan 2016 Pazartesi 14:44

Sosyal medya üzerinden örgütlenen ancak kısa sürede çığ gibi büyüyen bir kadın hareketi olan ‘El Ele Ailesi’ 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı nedeniyle uçurtma şenliği düzenledi.

‘Bir Adım Bin Umut’ sloganıyla harekete geçen ve 3 ay gibi kısa bir sürede 6 bin gönüllünün çocuklarla buluştuğu dev etkinlik Mezitli Viranşehir sahilinde gerçekleşti.

Mersin Klasik Otomobilciler Derneği’nin araçları ile Viranşehir sahiline gelen çocuklar kadınlarla el ele gökyüzüne umut uçurdular.

Çok sayıda dernek ve sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği etkinlikte çocuklar harika bir gün geçirme ve doyasıya eğlenme fırsatı yakaladılar. Uçurtmalarını gökyüzüyle buluşturmalarının yanı sıra çeşitli aktivitelerde bulunan çocuklar gökyüzünü rengerank uçurtmalara boyadılar.

Amaçlarının çocuklara bu özel günde unutamayacakları bir gün yaşatmak olduğunu ifade eden ‘El Ele Ailesi’ Gönüllüleri, “Biz istedik ki çocuklarımız günümüzdeki bilgisayar oyunlarının yerine bizim çocukluğumuzun eşiz oyunları ile tanışma fırsatı yakalasınlar. Oldukça  uzun uğraşlar sonucunda farklı dinamikleri bir araya getirmeyi sağladık. Elbette yorucu ve uzun bir çalışma sonrası bunu gerçekleştirebilsek te  çocuklarımızın coşkusunu ve neşesini görmek tüm yorgunluğumuzu aldı” dediler.

Daha önce onlarca farklı etkinlikte bir araya geldiklerinin altını çizen ‘El Ele Ailesi’ Gönüllüleri, “El ele verip küçük umutlara sebep olmaya çalışıyoruz kendimizce...Bu mutluluklara şahit olmak isterseniz sizlerde bizle el ele verebilirsiniz” şeklinde çağrı yaptılar.

‘El Ele Ailesi’ daha önce otizmli çocuklarla bir araya gelmek, yoksul ailelere kıyafet yardımı yapmak, huzur evini ziyaret gibi onlarca farklı etkinliğe ev sahibi yapmışlardı. 


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA