Yalanla mücadele Kanada’ya taşındı


Tarih : 9 Mayıs 2016 Pazartesi 17:08

Ermeni Soykırım yalanına karşı mücadele ABD’nin ardından Kanada’da hızlandı. Tarihçi Mehmet Perinçek ve Yönetmen Serkan Koç’un ses getiren etkinlikleri devam ediyor.

Ermeni Soykırım yalanına karşı mücadele ABD’nin ardından Kanada’da hızlandı. Tarihçi Mehmet Perinçek ve Yönetmen Serkan Koç’un ses getiren etkinlikleri devam ediyor.

ABD’de bir ay boyunca süren Ermeni meselesiyle ilgili etkinliklere Kanada’da devam edildi. Kanada’nın başkenti Ottawa ve Toronto’da Council of Turkish Canadians ve Turkish Society of Canada tarafından düzenlenen Mehmet Perinçek konferanslarına ilgi büyük oldu.
Ottowa’daki toplantıya Kanadalı senatör Anne Cools, Kanada’nın eski Almanya Büyükelçisi ve Birleşmiş Milletler temsilcisi Paul Heinbecker, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Yusuf Turan Çetiner, Azerbaycan Büyükelçiliği yetkilisi Ramil Huseynli ve Kanadalı bilim adamlarının yanı sıra ülkedeki Türk toplumunun önde gelen isimleri katıldı. Konferansın sonunda bahsi geçen isimlerin birçok soru da sorduğu toplantı sonrası düzenleyici kuruluşlara özellikle yabancı izleyicilerden çok sayıda teşekkür mesajı geldiği de bildirildi.
Toronto’daki konferansa 150 kişi katılırken kitaplara yoğun ilgi olduğu gözlendi.
ABD’deki etkinliklerin son ayağında ise Ermeni diasporasının merkezi olan Los Angales’ta, San Francisco’da, Şikago’da ve İndianapolis’te yoğun katılımlı toplantılar gerçekleştirildi. Şikago’daki konferans, Türkiye’nin başkonsolosluğunda yapılırken açılış konuşmasını da başkonsolos Umut Acar yaptı. Acar, konuşmasında AİHM’in Perinçek-İsviçre davasında aldığı karara vurgu yaparken Rus arşiv belgelerinin önemine dikkat çekti.

 


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA