CHP’li Çamak: AKP, hiç bir zaman emekten yana bir parti olmadı


Tarih : 9 Mayıs 2016 Pazartesi 17:31

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, iktidarın

CHP'li Çamak: "AKP, hiç bir zaman emekten yana bir parti olmadı"
CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, iktidarın 'Vatandaşlara eşit davranacağız' söyleminin aksine iktidar partisine fazla oy çıkmayan mahallelerde yaşayan vatandaşların hizmet alamadıkları için cezalandırıldıklarına inandığına dikkat çekerek, "Yerel yönetimlerin vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda hizmet vermeleri zorunluluktur" vurgusu yaptı. Dr. Çamak, AKP'nin hiç bir zaman emekten yana bir parti olmadığına da işaret etti. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, kiralık işçi dönemini başlatan özel istihdam bürolarının kurulması ile ilgili kanun tasarısının TBMM'de görüşülmesi sırasında Çalışma Bakanı'ndan işçilerin kaygılarını göz önünde bulundurmasını istedi. Ancak "kölelik dayatması" olarak tepki gösterilen madde Meclis'te kabul edildi. Dr. Çamak, düzenlemenin "taşerona kadro" olarak sunulmasının tamamen aldatmaca olduğunu söyledi. AKP'nin seçim meydanlarında taşeron işçilerin tamamının kadroya alınacağına dair verdiği sözü hatırlatan Dr. Çamak, "AKP'nin bu sözü asla yerine getirmeyeceğini biz biliyorduk. Cumhuriyet Halk Partisi'nin emekten yana söylemleri üzerine seçim politikasını değiştirmek zorunda kaldı. Ancak AKP, hiç bir zaman emekten yana bir parti olmadı. Hiç bir zaman işçinin, emeklinin, esnafın, memurun çıkarlarını düşünmedi. Özel istihdam bürolarının açılması ile ilgili kanun maddesinde işçilerin endişelerini görmezden geldi" dedi.
VATANDAN CEZALANDIRILIYOR MU?
Kanun maddesinin görüşülmesi sırasın söz alan Dr. Çamak, başka bir eşitsizliğe daha dikkat çekti. AKP'ye az oy çıkan bölgelerin AKP'li yerel yöneticiler tarafından adeta "cezalandırıldığını" dile getiren Dr. Çamak, şunları söyledi:
"Kahramanmaraş il ve ilçelerini ziyaretimizde vatandaşların yoğun şikâyetleriyle karşılaştık. İktidarın tümü 'Vatandaşlara eşit davranacağız' söyleminin aksine iktidar partisine fazla oy çıkmayan mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız hizmet alamadıkları için cezalandırıldıklarına inanıyorlar. Belediye başkanları 'Kaç oy verdiniz ki hizmet bekliyorsunuz?' diyormuş. Bu, kabul edilebilir bir davranış ve söylem değildir.
Yerel yönetimlerin vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda hizmet vermeleri zorunluluktur. Bu konuda keyfi davranılamaz. Yetkililer bu mahallelerde yaşayan vatandaşları da hatırlayıp bir şey yapmayı düşünüyor mu?"

 


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA