CHP’li Gök: “Soma’da cinayet işlendi”


Tarih : 13 Mayıs 2016 Cuma 20:54

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, Soma’daki maden ocağında eksiklikler bilindiği halde işçilerin madene inmesine göz yumuldu dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, Soma’daki maden ocağında eksiklikler bilindiği halde işçilerin madene inmesine göz yumulduğunu belirterek, “Buna iş kazası denilmez. Bu bir cinayettir. Soma’da bir cinayet işlendi. Sorumluluğu olan herkes bunun hesabını vermeli” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, Manisa’nın Soma İlçesi'nde 13 Mayıs 2014’te meydana gelen maden faciasının 2'nci yıl dönümünde yaşamını yitiren 301 madenciyi andı. Soma’da yaşanan facianın iş kazası değil, bir katliam olduğunu ifade eden Gök, şunları söyledi:

“Soma’da 301 işçi hayatını kaybetti. Faciadan sağ olarak kurtulan işçiler hem sağlıklarından oldu hem de işsiz bırakılmakla tehdit edildi. O madende eksiklikler bilindiği halde işçilerin madene inmesine göz yumuldu. Buna iş kazası denilmez. Bu bir cinayettir. Ve Soma’da bir cinayet işlendi. Sorumluluğu olan herkes bunun hesabını vermeli. Başta Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 maden işçisi olmak üzere iş cinayetlerine kurban giden tüm emekçileri saygı ve rahmetle anıyor, ailelerine bağ sağlığı diliyorum.”


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA